3 Σεπτεμβρίου 2009

Διάψευση της ΑΕΚ για μετεγγραφή του Σμολάρεκ


Απ' τη στιγμή που δεν «βγήκε» το κόλπο της τελευταίας στιγμής για την απόκτηση του Ζόνας από την Γκρέμιο, στην ΑΕΚ αποφάσισαν να πορευθούν, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο, με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επιθυμούσε διακαώς την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού, ωστόσο αποφάσισε πως δεν υπάρχει λόγος να καταφύγει σε άλλες λύσεις για να καλύψει το κενό που υπάρχει στη γραμμή κρούσης.

Οι ελεύθεροι παίκτες που προτάθηκαν -οι οποίοι θα μπορούσαν να αποκτηθούν εδώ και τώρα, χωρίς ωστόσο να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη- κρίθηκε πως δεν έχουν το... ανάστημα για να κάνουν τη διαφορά και έτσι το βάρος, τουλάχιστον για τους επόμενους τέσσερις μήνες, θα πέσει στις πλάτες του Μπλάνκο, του Νέμεθ, του Παυλή και του Σκόκο. Το όνομα του Πολωνού Εμπι Σμολάρεκ φερόταν να βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας που είχε στα χέρια του ο Ντούσκο, όμως από την ΠΑΕ διαψεύστηκε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συμφωνίας με τον 28χρονο που έμεινε ελεύθερος από την ισπανική Σανταντέρ. Πέρα από τους τέσσερις προαναφερθέντες, υπάρχει και ο Τζιμπούρ, ο οποίος ναι μεν αυτή τη στιγμή δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του, ωστόσο ουδείς μπορεί να προβλέψει πώς μπορεί να εξελιχθεί το ζήτημα αυτό σε βάθος χρόνου.

Κατά τα άλλα, αύριο το βράδυ αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα ο Νίκολας Αρσε προκειμένου να ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος του δανεισμού του από τη Σαν Λορέντζο. Ο 22χρονος Αργεντινός κεντρικός αμυντικός είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί στο κυριακάτικο φιλικό που θα γίνει στη Φυλή με αντίπαλο τον Θρασύβουλο (20.00), στο οποίο λογικά θα κάνει την πρώτη του (ανεπίσημη) εμφάνιση και ο Γιουσούφ Χέρσι.

Συνέντευξη σε πολωνική εφημερίδα έδωσε ο Ρότζερ Γκερέιρο, στην οποία τόνισε μεταξύ άλλων: «Υπέγραψα στην ΑΕΚ γιατί είναι ένας σύλλογος που είναι γνωστός σε όλη την Ευρώπη. Ηρθα εδώ για να αλλάξει η κατάσταση και να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Οσον αφορά την προσαρμογή μου, πιστεύω ότι θα με βοηθήσει σημαντικά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί ισπανόφωνοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: