15 Σεπτεμβρίου 2009

«Φταίμε και εμείς για τον Κετσπάγια» παραδέχθηκε ο Νικοπολίδης, ενόψει Αλκμααρ...

Την παράσταση στην συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αγώνα με την Αλκμααρ, έκλεψε ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος τόνισε ότι μερίδιο για την κατάσταση της ομάδας δεν έχει μόνο ο Τιμούρ Κετσπάγια, αλλά και οι παίκτες. «Μόνος υπεύθυνος δεν είναι ο Κετσπάγια έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης και όλοι το αντιλαμβανόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο έμπειρος γκολκίπερ.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης παράλληλα τόνισε ότι η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στους «ερυθρολεύκους» θέτει τους παίκτες προ των ευθυνών τους, ξεκαθάρισε ότι ήταν καλό το κλίμα μεταξύ των παικτών και του προπονητή στα αποδυτήρια, ενώ εξέφρασε τα αισιοδοξία ότι θα επανέλθει η καλή ψυχολογία στην ομάδα με την κατάκτηση θετικών αποτελεσμάτων στη συνέχεια.

«Πάντα μετά από τέτοια αλλάγη δεν είναι καλό για την ομάδα γιάτι κάτι στραβό έχει γίνει και έχει προβεί η διοίκηση σε αυτή την κίνηση. Δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος ο προπονητής.

»Έχουμε και εμείς ευθύνης και το αντιλαμβανόμαστε. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιδράσουμε. Είναι πρόκληση το αυριανό παιχνίδι, πρέπει να ζεστάνουμε τον κόσμο μας και να κάνουμε μια νέα αρχή. Πρέπει να ξεκινήσουμε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

»Η πίεση είναι μεγάλη όταν αγωνίζεσαι σε τέτοιο σύλλογο. Κάθε άσχημο αποτέλεσμα κριτικάρεται. Πάντα νιώθουμε το βάρος και εμείς αλλά και οι ξένοι. Είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και το έχουν νιώσει. Και πέρυσι ξεκίνησαμε άσχημα. Όλοι γνωρίζουν το βάρος της φανέλας που υπάρχει εδώ», υπογράμμισε αρχικά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα:

«Το κλίμα το φτιάχνουν τα αποτελέσματα. Αν υπάρχει κάτι ανάποδο, τότε υπάρχει και η μουρμούρα μεταξύ μας. Οι αλλαγές φέρνουν πάντα κάτι διαφορετικό. Ίσως μας φέρνουν προ των ευθυνών μας. Ακόμη, όμως και η νίκη αύριο δεν θα φέρει την γιατριά. Χρειαζόμαστε πολύ χρόνο για να φτάσουμε στα επίπεδα που θέλουμε».

Για την αλλαγή προπονητή:

«Δεν περιμέναμε τόσο γρήγορη αλλαγή προπονητή. Το κλίμα δεν ήταν ιδιαίτερα καλό στα αποδυτήρια, αφού τα αποτελέσματα δεν μας έκαναν να νιώθουμε άνετα. Προβλήματα μεταξύ μας δεν είχαμε, όλα ήταν καλά στις σχέσεις μας.

»Πολλές φορές παρεξηγούνταν το θέμα πως ο προπονητής φώναζε παραπάνω. Ποτέ δεν ξεχώριζε ποια άτομα θα φωνάξει. Οι σχέσεις των παικτών είναι σε αρκετά καλό σημείο αλλά αυτό που βάραινε ήταν η κακή μας ψυχολογία από τα αποτελέσματα.

»Ο νέος μας προπονητής ξέρει σε τι κατάσταση είμαστε. Δεν υπάρχει μίνι προετοιμασία εν μέσω τέτοιων αγώνων. Τα αποτελέσματα που θα φέρουμε είναι αυτά που θα δώσουν την θέληση και την διάθεση για την συνέχεια.

»Η κακή μας απόδοση έφερε την κακή ψυχολογία μέσα στα αποδυτήρια. Στο πρωτάθλημα είμαστε στην δεύτερη αγωνιστική, τίποτα δεν έχει χαθεί. Αυτό που ενόχλησε ήταν η απόδοση μας και μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουμε και εμείς, όχι μόνο ο προπονητής».

Για την αναμέτρηση με την Αλκμαάρ:

«Η αυριανή νίκη θα μας βοηθήσει να βρούμε ξανά την αυτοπεποίθηση μας. Θέλουμε κοντά μας τον κόσμο που μας βοηθάει. Τους χρειαζόμαστε και θέλουμε να τους αισθανόμαστε κοντά μας.

»Είναι παιχνίδι Champions League με την πρωταθλήτρια Ολλανδίας και είναι δύσκολο. Είναι επιθετική ομάδα αλλά με την βοήθεια του κόσμου ελπίζω να νικήσουμε.

»Σήμερα θα βλέπαμε το βίντεο με την Αλκμααρ. Η απόδοση μας θα είναι το κύριο στοιχείο του αυριανού αγώνα. Θέλει προσοχή. Είναι ομάδα που παίζει ανοικτά και πιστεύω πως θα βρούμε ευκαιρίες να σκοράρουμε».

Μπάντοβιτς: «Δεν περίμενα να αναλάβω...»

Ο διάδοχος του Τιμούρ Κετσπάγια στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης με την Αλκμαάρ τόνισε ότι οι παίκτες πρέπει να δείξουν χαρακτήρα για να αρχίσουν νικηφόρα τον φετινό μαραθώνιο του Champions League, ενώ ζήτησε και την βοήθεια από τον κόσμο στην αναμέτρηση με τους Ολλανδούς.

Ο Μπάντοβιτς δεν θέλησε να σχολιάσει την απομάκρυνση του Κετσπάγια, ενώ δήλωσε με ειλικρίνεια ότι εξεπλάγη όταν του ανακοίνωσαν ότι θα αναλάβει τον Ολυμπιακό, τον οποίο χαρακτηρίζει ως ευκαιρία για τον ίδιο ώστε να δείξει την αξία του.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς τόνισε αρχικά: «Σίγουρα η απόδοση μας δεν ήταν τόσο καλή. Αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή. Υπάρχει πίεση και το ξέρετε όλοι. Ο κόσμος πρέπει να μας βοηθάει άσχετα ποιος είναι ο προπονητής. Η ομάδα μας είναι αυτή και πρέπει όλοι να την στηρίξουμε για να πάμε μπροστά.

Για το αν είχαν συζητήσει ο Κετσπάγια με τους ποδοσφαιριστές τα όποια προβλήματα υπήρχαν υπογράμμισε: «Πιστεύω πως δεν είναι σωστό να μιλήσω για αυτά τα θέματα. Είμαι 4 χρόνια στην ομάδα και έχουν περάσει πολλοί προπονητές. Για το αν μίλησε με τους παίκτες μπορεί να σας μιλήσει ο Αντώνης».

Για το παιχνίδι με την Αλκμάαρ: «Έχουμε μία προπόνηση σήμερα. Έχουμε δει την Αλκμααρ και πιστεύω πως την ξέρουμε καλά. Θα μιλήσω με τους παίκτες για τις αδυναμίες της ομάδας και θα τα πάμε καλά με την βοήθεια του κόσμου.

»Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και να πάρουμε την νίκη. Έχουμε προσέξει την άμυνα και την επίθεση της αλλά δεν μπορούμε να σας πούμε τι άκριβως έχουμε προσέξει. Το καταλαβαίνεται...».

Για το μέλλον του στον Ολυμπιακό: «Όπως είπα είμαι χρόνια στην ομάδα και έχω δουλέψει με πολλούς προπονητές. Έχω κάποιες σκέψεις και θα προσπάθησω να τις εφαρμόσω. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα.

»Δεν το περίμενα ούτε εγώ ότι θα αναλάβω. Με πήραν τηλέφωνο σήμερα το πρωί. Δεν έχω δουλέψει ακόμη ως προπονητής. Είμαι τελειομανής, έχω γνώσεις και είναι μια ευκαιρία για μένα. Πιστεύω σε μένα και θα δώσω ότι καλύτερο έχω».

Για τις αλλαγές που χρειάζεται η ομάδα επισήμανε: «Δεν προλαβαίνει να αλλάξει πολλά αλλά θα προσπαθήσουμε να δούμε τι θα κάνουμε σε μία μέρα. Πάντως δεν μπορεί πολλά. Ήταν ξαφνικό και σε αυτή την δουλειά σήμερα μπορεί να είσαι και αύριο να μην είσαι, Το καταλαβαίνω και θα προσπαθήσω όσο πιο πολύ μπορώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: