3 Σεπτεμβρίου 2009

Δύσκολη... νύχτα περιμένει τους διεθνείς μας στην Ελβετία

Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει το Σάββατο την Ελβετία στη Βασιλεία, σε ένα ματς που εν πολλοίς θα κρίνει την πορεία προς τα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.
Οι διεθνείς μας δήλωσαν «πάμε για το διπλό», ωστόσο ο τερματοφύλακας της Ελβετίας, Ντιέγκο Μπενάλιο τούς διεμήνυσε ότι μόνο ευχάριστο δεν θα είναι το βράδυ που θα περάσουν στον «Σεντ Τζέικομπ Παρκ».


«Η ελληνική ομάδα θα έρθει για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και γιατί όχι μία ρεβάνς από την ήττα στο Καραϊσκάκη. Εμείς, πάντως, δεν θέλουμε να τους προσφέρουμε αυτή τη χαρά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μπενάλιο αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη απουσία του Γιώργου Καραγκούνη από την ελληνική ενδεκάδα:

«Πιστεύω ότι θα βρουν τις λύσεις. Ο Καραγκούνης είναι πραγματικά ένας πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής και ενδεχομένως το βαρόμετρο της Εθνικής Ελλάδας. Όμως, δεν πιστεύω ότι ο κ. Ρεχάγκελ θα κάτσει να... κλάψει για την απουσία του. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν παίκτες για να τον αντικαταστήσουν».

Σχετικά με το κλίμα που υπάρχει στην εθνική ομάδα της Ελβετίας:

«Ας μην κρυβόμαστε. Γνωρίζουμε τόσο εμείς όσο και οι Έλληνες, ότι όποιος πάρει τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι, αυτομάτως θα αποκτήσει και το προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Εμείς θέλουμε και μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση. Το έχουμε συζητήσει μεταξύ μας, αυτό μάς ζήτησε ο προπονητής και αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε. Θέλουμε να είμαστε στο Μουντιάλ, όπως θέλει και η Ελλάδα. Παίζουμε, όμως, στην έδρα μας και δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε τους φιλάθλους μας.

» Πραγματικά, είναι δύσκολο σε αυτό το επίπεδο που βρίσκονται οι ομάδες να πεις πού θα κριθεί το παιχνίδι. Πιστεύω ότι όποιος αποφύγει τα λάθη στη γενικότερη αμυντική λειτουργία, τότε θα πάρει τη νίκη. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να ακολουθήσουμε το ρυθμό της Ελλάδας. Πρέπει να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να δείξουμε στον αντίπαλο ότι το βράδυ του δεν θα είναι ευχάριστο.

» Με το χέρι στην καρδιά, δεν θα χαρούμε αν έρθουμε ισόπαλοι. Μόνο τη νίκη έχουμε στο μυαλό μας. Ξεκάθαρα πράγματα. Και το λέω αυτό, γιατί αν πάρουμε τη νίκη, τότε θα έχουμε το περιθώριο να κάνουμε ένα αρνητικό αποτέλεσμα στη συνέχεια. Στην ισοβαθμία θα υπερτερούμε της Ελλάδας. Αντίθετα, με ισοπαλία και εν συνεχεία αρνητικό αποτέλεσμα, μπορεί η ελληνική ομάδα να το εκμεταλλευτεί και να περάσει στην πρώτη θέση. Οπότε, πάμε για τη νίκη».

Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι από το ματς στο Καραϊσκάκη θυμάται:

«Το γκολ που δέχτηκα από τον Χαριστέα. Είχα πάρει λάθος θέση και θα μπορούσα να αντιδράσω καλύτερα. Το είχα συζητήσει και στα αποδυτήρια. Αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Νικήσαμε 2-1 στο Καραϊσκάκη και με οδηγό αυτό το αποτέλεσμα ευχόμαστε να κάνουμε το ίδιο και στη Βασιλεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: