19 Σεπτεμβρίου 2009

«Δεν φοβόμαστε κανέναν»


Ο Βασίλης Σπανούλης, ο ηγέτης της εθνικής στη σημερινή πρόκριση εις βάρος της Τουρκίας, δήλωσε: «πολύ περήφανος για αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία», εξηγώντας πως: «Καταφέραμε να γυρίσουμε ένα πολύ δύσκολο ματς».
Όσο για τον ημιτελικό με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία; «Τη σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν, θέλουμε τελικό και μετάλλιο!».

Προσπαθώντας να δώσει μια εξήγηση γιατί η εθνική, ενώ είχε το ματς στα χέρια της στην παράταση, το μετέτρεψε σε θρίλερ, είπε: «Στην παράταση ήμασταν μπροστά, αλλά κάναμε κάποια λάθη, τα οποία οφείλονταν στη λαχτάρα που είχαμε για να νικήσουμε. Θέλαμε να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να νικήσουμε. Όμως τέλος καλό, όλα καλά».

Ο Σπανούλης απέδωσε τα εύσημα σε όλους τους συμπαίκτες του: «Ο Πρίντεζης ήταν καταπληκτικός πάνω στον Τούρκογλου. Ο Ζήσης ήταν τρομερός, ο Σόφο, ο Αντώνης, όλοι. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Να χαρούμε λίγο τώρα. Αύριο έχουμε τον ημιτελικό. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που είμαστε ξανά στους 4 της Ευρώπης». Όσο για τη δική του συμβολή, με την πολύπλευρη παρουσία: «Είναι η δουλειά μου . Πρέπει να κάνω τους συμπαίκτες μου καλύτερους. Κάνω ό,τι μπορώ για να νικάει η ομάδα. Θα το κάνω αν είναι να βάλω 30 πόντους και αν είναι να βάλω και 0. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου. Είμαι πολύ περήφανος που βοήθησα την ομάδα».

Για την πρόκριση στα ημιτελικά, επανέλαβε: «Είναι κάτι το καταπληκτικό. Είναι ο απόλυτος στόχος μας μέχρι τον επόμενο, που είναι να πάρουμε ένα μετάλλιο. Δεν φοβόμαστε κανέναν. Είμαστε καλή ομάδα. Είχαμε τεράστια ψυχικά αποθέματα. Να δείξουμε τον αντίστοιχο ζήλο και στον ημιτελικό». Οσο για την Ισπανία... «είναι κορυφαία ομάδα. Εχει γυρίσει το κλειδί. Παίζει πολύ καλά τώρα. Είναι το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης. Τους σεβόμαστε, όμως δεν τους φοβόμαστε».

«Όλοι προετοιμαστήκαμε γι’ αυτό το ματς»
Ο Γιώργος Πρίντεζης από την πλευρά του, εξίσου χαρούμενος, μίλησε για την ψυχή και τον τσαμπουκά που έδειξε η Ελλάδα για να φτάσει στη νίκη. «Προετοιμαστήκαμε γι’ αυτό το παιχνίδι. Το άγχος είναι μεγάλο, αλλά νικάει αυτός που έχει τα μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα. Όλες οι ομάδες γι’ αυτό το παιχνίδι δούλεψαν. Κι εμείς κάναμε το ίδιο κι ευτυχώς τα καταφέραμε». Για τον ημιτελικό τόνισε: «Χαρήκαμε, αλλά πρέπει να συνετιστούμε. Ήταν αναμενόμενο η Ισπανία να αποκτήσει ρυθμό. Πρέπει να δείξουμε την ίδια ενέργεια και την ψυχή και τον τσαμπουκά για να νικήσουμε».

Για το ρόλο του στην ομάδα είπε: «Ανεξάρτητα ποιο ρόλο παίζουμε, όλοι έχουν συμβάλει, ακόμα και τα παιδιά που δεν έχουν παίξει καθόλου. Μπορούμε να παίξουμε ρόλους που δεν έχουμε συνηθίσει. Αρκεί να υπάρχει θέληση. Ειδικά στην άμυνα». Για την πρόκριση είπε ότι «είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Εχει αλλάξει η μισή ομάδα. Εκτός από το ταλέντο, έχει θέληση, ψυχή και τσαμπουκά, που την αναδεικνύει τόσα χρόνια. Είναι τιμή για όλους μας να παίζουμε στην Εθνική. Περιμένουμε πως και πως να φορέσουμε τη γαλανόλευκη και να τα δώσουμε όλα για την Ελλάδα. Μακάρι αυτό να συνεχίζεται συνέχεια. Είναι τιμή για τον κάθε παίκτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: