30 Σεπτεμβρίου 2009

"Μουρμούρα" Ζίκο για διαιτησία-Βενγκέρ: "Ιδιοφυής ο Νικοπολίδης..."

Ο Ζίκο εξέφρασε την άποψη ότι η κούραση αλλά και οι απουσίες που είχε ο Ολυμπιακός έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να φύγει ο Ολυμπιακός ηττημένος από το «Emirates». Ο προπονητής των Πειραιωτών δεν παρέλειψε να αφήσει και την αιχμή του για το γεγονός ότι η τριάδα των διαιτητών προερχόταν από την Γαλλία, χώρα καταγωγής του Αρσέν Βενγκέρ.
Από την μεριά του, ο Αλσατός τεχνικός των Λονδρέζων εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Νικοπολίδη, τον οποίο χαρακτήρισε «ιδιοφυή και φανταστικό», ενώ παραδέχτηκε ότι ήταν οφσάιντ το γκολ του Αρσάβιν.

«Θα θέλαμε να φύγουμε από το Λονδίνο με ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως η Αρσεναλ είναι από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, που παίζει γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Έχουμε δώσει πέντε αγώνες σε 15 μέρες και αυτό μας επηρέασε, κυρίως στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού» τόνισε ο Ζίκο.

Και συμπλήρωσε:

«Έχουμε σημαντικούς παίκτες σαν τους Γκαλέτι, Μαρέσκα και Ντάρμπισιρ που είναι τραυματίες. Μόλις επιστρέψουν θα είμαστε πιο δυνατοί σε Ελλάδα και Ευρώπη» υπογράμμισε ο Βραζιλιάνος τεχνικός ο οποίος άφησε και την σπόντα του για την επιλογή της γαλλικής τριπλέτας διαιτητών:

«Το διαιτητικό τρίο ήταν Γάλλοι, όπως και ο προπονητής της Αρσεναλ, αλλά και αρκετοί παίκτες της. Δεν θέλω να πω ότι αυτό σημαίνει κάτι, όμως ίσως θα έπρεπε να έχουν οριστεί κάποιοι από άλλη χώρα. Σίγουρα η διαιτησία δεν ευνόησε τον αντίπαλο, αν και το δεύτερο γκολ είναι οφσάιντ».

Για τη συνέχεια στο Champions League ο Ζίκο υπογράμμισε:

«Η θέση μας είναι καλή στον όμιλο και αν κερδίσουμε τη Σταντάρ θα έχουμε πολλές ελπίδες για πρόκριση. Βέβαια, πρέπει να συνεχίζει να κερδίζει και η Αρσεναλ».

Για την εμφάνιση του Νικοπολίδη τόνισε:

«Έπαιξε πολύ καλά, αλλά αυτή είναι η δουλειά του. Να υπερασπίζεται την εστία με επιτυχία».

«Ιδιοφυής και φανταστικός ο Νικοπολίδης»

Ο Αρσέν Βενγκέρ από την μεριά του επεσήμανε ότι στόχος ήταν να κουράσουν τον Ολυμπιακό και το κατάφεραν οι παίκτες του στο τελευταίο 20άλεπτο:

«Στο πρώτο μέρος ήμασταν πολύ καλοί, αλλά είναι δύσκολο να κρατήσεις αυτόν τον ρυθμό σε όλο το ματς. Προσπαθήσαμε να κουράσουμε τον αντίπαλο και να αξιοποιήσουμε το τελευταίο 20λεπτο, όπως και έγινε. Οταν παίζεις απέναντι σε μια ομάδα που έχει δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα, πρέπει να έχει τεχνικούς παίκτες.

» Περίμενα να παίξει ο Ολυμπιακός πίσω από την μπάλα γιατί αυτό είναι το στυλ παιχνιδιού του και είναι καλός στις στημένες φάσεις. Δεν βγήκαν μπροστά γιατί και εμείς δεν τους το επιτρέψαμε. Σε τόσο κλειστή άμυνα μας βοήθησαν παίκτες με τεχνική όπως ο Αρσάβιν. Τώρα έχουμε πέντε μέρες να ξεκουραστούμε.

» Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα παίζει χρόνια στο Champions League. Κάθε αγώνας στην διοργάνωση είναι δύσκολος και φαίνεται. Ο Βαν Πέρσι είναι πλέον ένα μεγάλο όνομα και πάνω σε αυτούς χτίζουμε την ομάδα.

» Αισθάνθηκα ότι για 90 λεπτά δεν θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να διατηρήσει αυτή την πειθαρχία στο παιχνίδι και αυτή την απόδοση ο Νικοπολίδης. Ο Εντουάρντο ήταν στον πάγκο λόγω μυικού προβλήματος αλλά μπήκε και έκανε την διαφορά'.

Ο προπονητής της Αρσεναλ είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Νικοπολίδη:

«Ο Νικοπολίδης ήταν ιδιοφυής και φανταστικός. Μπορείς να καταλάβεις γιατί έπαιζε τόσα χρόνια στην εθνική ομάδα» ενώ παραδέχτηκε ότι ο Αρσάβιν πέτυχε το γκολ από θέση οφσάιντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: