9 Σεπτεμβρίου 2009

AEK: «Δύο οι... συμπαίκτες»

Την ύπαρξη ενδιαφέροντος από δύο ομάδες επιχειρηματιών, με επικεφαλής τους κ.κ. Παντελή Αθηνή και Ηλία Ηλία, για την είσοδό τους στην ΠΑΕ ΑΕΚ γνωστοποίησε ο Νίκος Θανόπουλος.
«Δεν είναι Κροίσοι, ούτε ΑΕΚ από κούνια. Τους ενδιαφέρει η ΑΕΚ σαν ομάδα και δραστηριότητα. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα περιμένω ‘αρραβώνα’ με αποστολή σημαντικού ποσού. Αν γίνει αυτό, θα έχουμε βρει τον συμπαίκτη που ψάχνουμε για τον Νίκο Νοτιά και τους μετόχους», επεσήμανε ο πρόεδρος της «Ενωσης» στη συνέντευξη Τύπου.

«Επέλεξα να τοποθετηθώ τώρα γιατί ήθελα να ολοκληρωθούν όλα τα πράγματα που έχουν σχέση με το σχεδιασμό της ομάδας και ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να μην επηρεάζουν την ηρεμία της ομάδας. Τελικά η ομάδα είναι πάνω από όλα. Ολοι τώρα έχουμε πιο κρύο αίμα, πιο ξεκάθαρο μυαλό για να συζητήσουμε με ηρεμία αυτά που μας απασχολούν», τόνισε αρχικά ο κ. Θανόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Η ΑΕΚ έχει για 2η χρονιά έχει τον πιο καταξιωμένο Ελληνα προπονητή, που με επιτελείο σταθερό συνεχίζει να ηγείται της ομάδας μας. Κάναμε τις κινήσεις που έπρεπε για την ενίσχυση της ομάδας, πάντα με τη συναίνεση και συνεργασία του τεχνικού επιτελείου. Πιστεύω ότι το τέλος των μεταγραφών έδειξε ότι έγινε ό,τι έγινε για το καλό της ομάδας και υπάρχει γλυκιά προσμονή για αυτό που θα δείξει η ομάδα. Κάναμε καλή αρχή, πετύχαμε τον αρχικό στόχο που ήταν η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μπήκαμε με το δεξί στο πρωτάθλημα και σας διαβεβαιώ ότι είναι άριστες οι σχέσεις μεταξύ της διοίκησης και του προπονητή και ελπίζω και του κόσμου.

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι καλά και θα το δούμε την Κυριακή στο γήπεδο. Μένει να δείξει η ομάδα με τα αποτελέσματά της στο γήπεδο τη δυναμική της. Και αγωνιστικά αλλά και διοικητικά μόνο καλύτερα μπορούμε να πάμε.

ια την πώληση του Κυργιάκου: «Να σας πω για την πώληση του Κυργιάκου. Το ποσό είναι 3.157.000 ευρώ, τα 3 είναι τα καθαρά, τα υπόλοιπα αφορούν τις υπόλοιπες ομάδες του παίκτη. Όλες οι σοβαρές ομάδες επικοινωνούν η μια ομάδα με την άλλη. Σας πληροφορώ ότι με τη Λίβερπουλ δεν χρειάστηκε να συμφωνήσουμε πάνω από τρεις μέρες. Οχι μόνο για τον Κυργιάκο, αλλά και για άλλα πράγματα, όπως το προνόμιο της ΑΕΚ να παίρνει παίκτες, όπως ο Νέμεθ. Αυτά χτίζονται πάνω σε ένα καλό πλαίσιο σχέσεων. Πραγματικά είμαι πολύ περήφανος που η ΑΕΚ μπήκε στο Ανφιλντ, έφερε τον Νέμεθ και θα φέρει και άλλους τον Ιανουάριο. Μας έδειξε πως είναι μια πραγματικά μεγάλη ομάδα.

Για τους μετόχους που βάζουν χρήματα: «Υπάρχουν 2,5 εκατ. έλλειμμα από πέρσι και το φετινό το οποίο φυσικά δεν θα είναι 14.εκατ. Η ΑΕΚ συνεχίζει να έχει ένα ταμειακό έλλειμμα 7εκατ. ευρώ. Οι μέτοχοι έχουν βάλει ως τώρα 28 εκατ. ευρώ. Η ΑΕΚ εκτός από τα δάνεια και τους διακανονισμένους φόρους έχει έλλειμμα 7 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για απόλυτα νούμερα. Όλα αυτά εμένα προσωπικά με γεμίζουν με αισιοδοξία και θεωρώ ότι στα επόμενα χρόνια η ΑΕΚ δεν θα έχει πρόβλημα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δημιουργηθεί ένα αναπτυξιακό πλάνο και να υπογραφεί από όλους ώστε η ΑΕΚ να πάει από τα 7εκατ. στα 2εκατ. και κάποια στιγμή να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη».

Για τα ποσοστά στο μετοχικό κεφάλαιο: «Οι δύο ομάδες απλά θα επενδύσουν και δεν έχουν στόχο να ζητήσουν αλλαγές σε αγωνιστικό ή διοικητικό επίπεδο. Οι άνθρωποι που θα μπουν πρέπει να είναι ειλικρινείς και αν τελικά υπάρξει συμφωνία θα μπει ένα πολύ σοβαρό ποσό στα ταμεία της ομάδας. Μια ένεση ρευστότητα θα μας κάνει πολύ καλύτερους. Ο κ. Νοτιάς έχει αυτή τη στιγμή 33% του μετοχικού κεφαλαίου αλλά αν μπουν αυτά τα χρήματα αυτό θα αλλάξει. Θα δημιουργηθούν τρία μπλοκ όλοι μαζί για το καλό της ΑΕΚ. Οι παλιοί θα μείνουν με το ποσοστό τους. Οι παρόντες μέτοχοι δεν πουλάνε τις μετοχές τους και αφήνουν τους νέους συμπαίκτες να μπουν. τα 28 εκατ. Τα έβαλαν γιατί αγαπάνε την ΑΕΚ και νομίζω ότι αυτό θα τους πιστωθεί στο μέλλον».

Για το προπονητικό κέντρο: «Αυτό ήταν το βασικό μου μέλημα και των μετόχων. Δεν είναι δυνατό η ομάδα να συνεχίσει στους Θρακομακεδόνες. Σας λέω ότι όταν μιλούσα με τον Νέμεθ φοβόμουν μην δει τους Θρακομακεδόνες και λακίσει. Τον πήγα στο ΟΑΚΑ, τον πήγα να φάει και στο τέλος στους Θρακομακεδόνες. Ευτυχώς που το παιδί είχε περάσει από την ΜΤΚ. Θες να φέρεις παίκτες τέτοιου επιπέδου στους Θρακομακεδόνες, δεν γίνεται. Αλλά και στους υπάρχοντες παίκτες έχετε σκεφτεί τι κοστίζει ένας τραυματισμός του Σκόκο, του Μπλάνκο ή πέρσι του Κυργιάκου. Για να μην μιλήσω για ακαδημίες.

Το προπονητικό λοιπόν το πήρε πάνω του ο κ. Νοτιάς και προς τιμή του. Με την κοινή λογική είπε ότι έχουμε παίκτες δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να προπονούνται εκεί. Έκανε μια μεγάλη επένδυση. Αγόρασε μια μεγάλη επένδυση. Πήρε τα δάνεια του πήρε εγγυήσεις και είπε ένα πράγμα θέλω. Έχω βάλει 10-11 εκατ. και άλλα 15 εκατ. δάνεια και θέλω τα λειτουργικά να τα έχετε ίσα βάρκα ίσα νερά. Αυτό έχει διατυπωθεί στη σύμβαση. Το ότι υπάρχει ένα ποσό παραπάνω είναι γιατί τα λειτουργικά είναι κάτι παραπάνω. Αυτό το ποσό όμως είναι χορηγίες. Προσωπικά του είχα πει Νίκο μου απλά μην τα μπερδεύεις και τελικά αυτό θα γίνει. Θα υπάρξει μια πολύ απλή σύμβαση που θα περάσει παμψηφεί και θα τελειώσει το θέμα. Όταν ολοκληρωθεί το προπονητικό είναι σαφές ότι θα δουν πόσο θα επιβαρύνει την ΠΑΕ ΑΕΚ και αν η ΠΑΕ θέλει να του δώσει κάτι παραπάνω θα του δώσει. Ο κ. Νοτιάς είναι ένας αγνός άνθρωπος. Με στεναχωρεί ότι υπάρχει αυτή η δυσπιστία αλλά φταίμε και εμείς με την εσωστρέφειά μας. Το προπονητικό είναι μια αυτόνομη εταιρεία και κάποια στιγμή ο κ.Νοτιάς θα αποφασίσει τι θα την κάνει. Βρήκαμε κάποια αρχαία που καθυστέρησαν το έργο για 2-3 μήνες».

Για το θέμα του γηπέδου: «Είχα πει ότι οφείλουμε στην ομάδα μας στην ιστορίας της να δώσουμε με μια τελευταία ευκαιρία στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κάναμε μια επιτροπή με την Ερασιτεχνική, στον δρόμο ανακαλύψαμε ότι το σχέδιο του κ. Γρανίτσα δεν υφίσταται πια, έχει καταρριφθεί. Θέλω να πω ότι όταν τα έκανε αυτά ο κ.Γρανίτσας τα έκανε για το καλό της ΑΕΚ άλλο αν τώρα οι νόμοι είναι ανενεργοί. Πλέον έχουμε 27 στρέμματα στα οποία δεν γίνεται γήπεδο αντάξιο της ΑΕΚ. Είναι αλήθεια ότι τους τελευταίους μήνες δεν είχα ασχοληθεί με το γήπεδο. Το θέμα είναι ότι με προσωπική ενέργειες δικές μου, του Κάχρη ή του Χατζηχρήστου γήπεδο δεν φτιάχνεται. Πρέπει να βρεθεί ο άνθρωπος που θα βάλει τα χρήματα. Πάντως θα γίνει μια τελευταία προσπάθεια για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτή τη στιγμή όμως, μην κρυβόμαστε, η Ερασιτεχνική και εγώ δεν μπορούμε να κάνουμε γήπεδο. Για να γίνουν τέτοια έργα χρειάζονται πάρα πολλά. Σας διαβεβαιώ όμως ότι θα γίνουν οι προσπάθειες που πρέπει για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν δεν προχωρήσει μέσα σε ένα χρονοδιάγραμμα θα εξετάσουμε όλες τις λύσεις. Αν θα λέγεται ΟΑΚΑ ή άλλη περιοχή δεν ξέρω. Υπάρχουν πολλές σκέψεις».

Για τον Τζιμπούρ: «Είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά η συμπεριφορά του είναι ιδιαίτερη. Αυτή τη στιγμή είναι εκτός ομάδας. Προς το παρόν τουλάχιστον. Αυτή είναι η απόφαση του κ. Μπάγεβιτς, με την οποία συμφωνώ απόλυτα. Ο προπονητής έχει δίκιο. Χρωστάμε 1,5 εκατ. ακόμα για τον Τζιμπούρ. Η ομάδα είναι πάνω απ' όλα. Έχω περάσει και εγώ πολλές μπόρες με τον Τζιμπούρ. Είναι όμως παίκτης της Εθνικής Αλγερίας που έχει μεγάλες πιθανότητες να πάει στο Μουντιάλ. Το συμφέρον του παίκτη είναι λοιπόν να ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητή του».

Για τον Νέμεθ και τον Ζόνας: «Όταν ζήτησα κάποιο παίκτη από τον Μπενίτεθ που να βάζει γκολ, μου είπε αυτόν (σ.σ. Νέμεθ). Στην τελευταία επικοινωνία που είχα με τον κ. Μπάγεβιτς τον άκουσα πολύ χαρούμενο και τον ρώτησα αν χρειάζεται αν θέλει κάποιο άλλο παίκτη και μου είπε ότι είμαστε καλά και θα ήμουν ικανοποιημένος αν μου έκανες κάποια έκπληξη. Χθες το βράδυ είχα επαφές με Βραζιλία και η Γκρέμιο μού είπε ότι η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο για τον Ζόνας. Έτσι, πρέπει να κοπεί η όρεξη στους υπολοίπους. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να εστιάσουμε στην ομάδα».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Μπλάνκο: «Εχω δεσμευτεί με τον ατζέντη του και απομένουν λεπτομέρειες. Περιμένει να του στείλω εγγράφως την προσφορά. Εφόσον δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, ο Μπλάνκο θα μείνει μαζί μας μέχρι το 2013».

Για τη χορηγία της φανέλας: «Ένα μέγεθος σαν την ΑΕΚ δεν επιτρέπεται να μην έχει χορηγό στη φανέλα. Έχουμε προσωρινές λύσεις. Θέλω πρώτα να εξαντλήσω όσες πιθανότητες υπάρχουν και μετά να πάμε σε δεύτερες λύσεις».

Για το ενδεχόμενο να έρθει κάποιος Άραβας: «Είναι ένα σενάριο που αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται. Τα ποσοστά έχουν αλλάξει. Αυτό που αποδεικνύει τις αγνές προθέσεις των παρόντων μετόχων είναι ότι μπορούν να χάσουν την πλειοψηφία, ακόμη και αν δεν έχουν κέρδος. Και να παραμένουν οι μετοχές, όταν έρθει ο 'Χ' Άραβας ,προφανώς εκείνος που θα διαπραγματευθεί είναι εκείνος που έχει την πλειοψηφία. Αν δεν σας αρέσει η λέξη αγνός για τον κ. Νοτιά, τότε θα χρησιμοποιήσω τη λέξη έντιμος. Τα συγκεκριμένα χρήματα τα έχουν διαγράψει από το μυαλό τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: