6 Σεπτεμβρίου 2009

Μουντιάλ 2010: Ανοιχτοί λογαριασμοί σε όλη την Ευρώπη!


Ανοιχτοί παρέμειναν οι λογαριασμοί στους περισσότερους από τους ομίλους για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Απόλυτο φαβορί η Δανία στον 1ο όμιλο μετά το 1-1 (42’ Μπέντνερ – 86’ Λιέντσον) με την Πορτογαλία, Απομακρύνεται η πρόκριση για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του, όπως και για Τσεχία. Σκόραραν Μέλμπεργκ και Μουσλίμοβιτς στις νίκες της Σουηδίας επί της Ουγγαρίας και της Βοσνίας επί της Αρμενίας. Κινδυνεύει η Εθνική ομάδα μετά το ''διπλό'' των Λετονών στο Ισραήλ.

Αναλυτικά στον 2ο Όμιλο

Την ήττα με σκορ 2-0 (83' Γκρίχτινγκ, 88' Πανταλίνο) γνώρισε η Εθνική ομάδα στην Ελβετία, πληρώνοντας ατομικά λάθη και την αυστηρότητα του Ντε Μπλέεκερε. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση με συγκάτοικο τους Λεττονούς που πέρασαν νικηφόρα από το Ισραήλ, περιπλέκοντας την κατάσταση.

Χωρίς νίκη έμεινε για άλλη μία αγωνιστική η Μολδαβία, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη, χωρίς γκολ, με το Λουξεμβούργο. Η επόμενη αντίπαλος της Εθνικής μας, με αυτή την ισοπαλία έμεινε στην τελευταία θέση του 2ου ομίλου, με συγκομιδή μόλις δύο βαθμούς σε 7 ματς. Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη, παρότι έφτασαν τους πέντε βαθμούς, δε διατηρούν πραγματικές ελπίδες, για να καταλάβουν μία εκ των δύο προνομιούχων θέσεων.

Μεγάλη νίκη πέτυχε μέσα στο Ισραήλ η Λετονία. H ομάδα του Αλεξάντρ Στάρκοφς κατάφερε να αντέξει την πίεση των Ισραηλινών και παίζοντας έξυπνα, να "αποδράσει" με το τρίποντο από την δυνατή έδρα των γηπεδούχων. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο αμυντικός των Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, Γκασπάρ Γκορκς στο 59'. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα της Λετονίας έφτασε τους 13 βαθμούς και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης μετά και τη νίκη της Ελβετίας, επί της Εθνικής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: