6 Σεπτεμβρίου 2009

Ευρωβόλεϊ 2009: 3 στα 3 η Εθνική «βλέπει» τετράδα


Ούτε στο αδιάφορο ματς με τη Σλοβενία δεν σταμάτησε η Εθνική βόλεϊ. Η Ελλάδα νίκησε 3-1 χωρίς να φορτσάρει και προκρίθηκε ως πρώτη του ομίλου με τρεις νίκες (όπως το είχε προεξοφλήσει ο Βασίλης Κουρνέτας).
Πάντως, η επικράτηση δεν ήταν εύκολη. Όλα τα σετ ήταν γεμάτα και μόνο στο τελευταίο κατάφερε να κερδίσει σχετικά εύκολα, με ένα ξέσπασμα προς το τέλος.
Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα μπαίνει στη Β' φάση των ομίλων με το απόλυτο των βαθμών (4 αφού η νίκη με τη Σλοβενία που αποκλείστηκε δεν υπολογίζεται). Έτσι, είναι ορατό το ενδεχόμενο να προκριθεί η Ελλάδα στα ημιτελικά για πρώτη φορά από το 1987! Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο πρώτοι καθενός από τους δύο ομίλους προκρίνονται στα ημιτελικά.

Ο Δημήτρης Καζάζης χρησιμοποίησε μία εντελώς νέα ομάδα, προκειμένου να ξεκουράσει τους βασικούς. Ο μόνος που ξεκίνησε βασικός και στα τρία παιχνίδια ήταν ο Κώστας Χριστοφιδέλλης, ο οποίος κόντρα στους Σλοβένους παρατάχθηκε μαζί με τους Κουρνέτα, Λάππα, Τζούριτς, Αρμενάκη, Ανδρεάδη και λίμπερο τον Στεφάνου.

Η Ελλάδα μπήκε στο παρκέ ψάχνοντας τους αυτοματισμούς της, αφού η επτάδα δεν είχε ξαναπαίξει μαζί. Έτσι, η Σλοβενία κατάφερε να ξεφύγει με 18-14. Ωστόσο, το ελληνικό μπλοκ λειτούργησε καλά και τελικά οι παίκτες του Καζάζη πήραν το σετ με 34-32! Είναι χαρακτηριστικό ότι η κάθε ομάδα είχε από πέντε σετ μπολ!

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο σετ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ, αλλά τελικά τους Έλληνες να νικάνε τελικά 26-24. Το τρίτο σετ έμοιαζε να είναι τυπική διαδικασία, ιδιαίτερα αφού η Εθνική προηγήθηκε με 7 πόντους. Όμως, οι Σλοβένοι κατάφεραν να γυρίσουν το σκορ και με 25-23 ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Όμως, η απώλεια του σετ δεν πήρε από κάτω τους διεθνείς, αφού στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα έμειναν κοντά στο σκορ και με ένα σερί 5-0 στο τέλος του τέταρτου σετ πήραν τη νίκη.

Τα σετ
: 34-32, 26-24, 23-25, 25-21 Η σύνθεση της Ελλάδας: Κώστας Χριστοφιδέλλης, Ανδρέας Ανδρεάδης, Απόστολος Αρμενάκης, Ηλίας Λάππας, Μίταρ Τζούριτς, Βασίλης Κουρνέτας, Γιώργος Στεφάνου

Έπαιξαν και οι: Κώστας Προύσαλης, Θεόκλητος Καρυπίδης, Νίκος Ρουμελιώτης, Σωτήρης Πανταλέων, Αχιλλέας Παπαδημητρίου

Live Casino at VC

Δεν υπάρχουν σχόλια: