8 Αυγούστου 2009

Europa League: Οι πρώτες αντιδράσεις

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των “δικεφάλων”, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Η “Ένωση” είναι μία σαφώς καλύτερη ομάδα από τη Βασλούι, οπότε το όνομα των Ρουμάνων δεν μπορεί να φοβίσει. Ο δε ΠΑΟΚ σίγουρα θα έχει δύσκολο έργο κόντρα στη Χέρενφεν, αλλά ταυτόχρονα είναι θετικό ότι απέφυγε την Έβερτον και τη Βέρντερ Βρέμης.

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Υπήρχαν σίγουρα και πιο δυνατοί αντίπαλοι και από αυτή την άποψη η κλήρωση είναι καλή. Όμως πρέπει να προσέξουμε πολύ. Οι πρώτες μου πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μια δυνατή ρουμανική ομάδα, ανερχόμενη δύναμη στη χώρα της. Πρέπει να δούμε πως παίζει και να προετοιμαστούμε καλά".

Νάτσο Σκόκο: «Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν γνώριζα πολλά πράγματα για τη Βασλούι, αλλά τις επόμενες μέρες θα ξέρω περισσότερα. Εμείς έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία, στα επόμενα φιλικά θα κάνουμε κάποιες δοκιμές και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι θα είμαστε έτοιμοι».

Παντελής Καφές: «Είναι μία ομάδα από την Ρουμανία που συνήθως έχουν σκληροτράχηλες ομάδες και παλεύουν τα παιχνίδια. Από την πλευρά μας, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στα δύο παιχνίδια. Μπορεί να είμαστε το φαβορί, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Μην ξεχνάμε ότι και πέρυσι με την Ομόνοια ήμασταν πάλι το φαβορί, όμως αποκλειστήκαμε».

Γκουστάβο Μαντούκα: «Καμία κλήρωση δεν είναι εύκολη. Ομολογώ πως πρώτη φορά ακούω το όνομα της Βασλούι. Καμιά φορά όμως το άγνωστο είναι και επικίνδυνο. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, να μελετήσουμε καλά τον αντίπαλο και να μην τους υποτιμήσουμε».

Άντριαν Παρουμπόιου (ιδιοκτήτης Βασλούι): «Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που δεν μας εντυπωσιάζει σε καμία περίπτωση. Νομίζω ότι μπορούμε να τους αποκλείσουμε. Ήταν πρωταθλητές και έχουν παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά δεν είναι μια ομάδα που πρέπει να μας τρομάξει. Έχουμε τις πιθανότητες μας να προκριθούμε».

Κρίστιαν Ντούλτσα (προπονητής Βασλούι): «Από τις ομάδες σε αυτό το γκρουπ ήθελα να παίξουμε με την Σλάβια Πράγας. Όμως ο δεύτερος αντίπαλος που ήθελα ήταν η ΑΕΚ. Είναι μια ομάδα δύο φορές δυνατότερη από την Ομόνοια. Είναι ένας σύλλογος με παράδοση αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Για εμένα είναι μια καλή κλήρωση. Νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι 50-50».


ΠΑΟΚ

Βασίλης Γκαγκάτσης: «Το καλό θα είναι να κρατήσουμε το μηδέν στην εστία μας. Η ομάδα είναι ακόμη ανέτοιμη, έχουμε το χρόνο να δουλέψουμε και να παρουσιαστούμε έτοιμη. Πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί, να εντοπίσουμε τα λάθη του χθεσινού παιχνιδιού και να τα συζητήσουμε. Θεωρώ ότι η κλήρωση ήταν πολύ καλύτερη, από το να μας τύχαινε η Έβερτον ή η Βέρντερ Βρέμης. Το κακό είναι ότι δεν έχουμε ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ενώ η Χέρενφεϊν έχει παίξει ένα και το Σαββατοκύριακο το δεύτερο παιχνίδι της στην Ολλανδία. Μπορούμε όμως να καλύψουμε την απόσταση».

Κώστας Χαλκιάς: "Πρέπει να δείχνεις σεβασμό σε κάθε αντίπαλο. Θα προσπαθήσουμε να κυνηγήσουμε την πρόκριση και να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι. Θέλουμε θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο αγώνα για να έχουμε αβαντάζ στο δεύτερο. Από εμάς εξαρτάται. Στο Όσλο δείξαμε σοβαρότητα, αλλά χθες ήμασταν λίγο άτυχοι, επιπόλαιοι και κάναμε τα εύκολα, δύσκολα. Πάντα μετράει η ουσία. Τώρα πρέπει να κοιτάμε τον επόμενο αντίπαλο, ο οποίος δεν είναι ούτε μεγάλης δυναμικότητας, αλλά ούτε και να περάσει στα... ψιλά".

Τροντ Σόλιντ (προπονητής Χέρενφεν): «Η κλήρωση θα μπορούσε να ήταν καλύτερη αλλά και χειρότερη. Γνωρίζουμε καλά τι να περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ. Είμαι χαρούμενος που δεν χρειάζεται να πάμε στο Καζακστάν! Είναι πολύ μακριά. Ο ΠΑΟΚ παίζει συνήθως αμυντικά και χτυπά στις αντεπιθέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: