8 Αυγούστου 2009

Καλή αρχή στη δράση με Bundesliga και Championnat


Η έναρξη της Bundesliga και του Championnat βάζει σιγά - σιγά ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη στη δράση, αφού η επιστροφή στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου αποτελεί γεγονός. Μάλιστα, η νέα σεζόν στα γήπεδα της Γερμανίας ξεκινάει με ντέρμπι ανάμεσα στη Βόλφσμπουργκ και τη Στουτγάρδη που ανοίγει την Παρασκευή (21:30) την αυλαία. Ντεμπούτο έχουμε και στη Γαλλία, χωρίς όμως, να ξεχωρίζει στο πρόγραμμα κάποια κλασική «μάχη». Αναλυτικά...

Στη Bundesliga...

Με το ντέρμπι Βόλφσμπουργκ - Στουτγάρδη άνοιξε την Παρασκευή, η αυλαία της Bundesliga. Οι πρωταθλητές μπορεί να άργησαν να σκοράρουν, όμως, κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των φιλοξενούμενων και να κερδίσουν 2-0 με γκολ των Μισίμοβιτς στο 71' και Γκραφίτε στο 82'. Νωρίτερα, η Στουτγάρδη είχε πιέσει αρκετά τους γηπεδούχους, φτάνοντας κοντά στο γκολ, χωρίς όμως, να τα καταφέρει.

Παράλληλα, η Μπάγερν Μονάχου φιλοξενείται από την Χόφενχαϊμ και το έργο της χαρακτηρίζεται δύσκολο, ενώ η Βέρντερ Βρέμης υποδέχεται την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, στην οποία συνεχίζουν οι Γιάννης Αμανατίδης και Νίκος Λυμπερόπουλος.

Τέλος, η Χέρτα είναι το φαβορί απέναντι στο Ανόβερο, ενώ η Σάλκε έχει δύσκολο έργο στην έδρα της Νυρεμβέργης.

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 7 Αυγούστου
Βόλφσμπουργκ - Στουτγάρδη 2-0 (71' Μισίμοβιτς, 82' Γκραφίτε)

Σάββατο 8 Αυγούστου
Νυρεμβέργη - Σάλκε
Ντόρτμουντ - Κολονία
Μάιντζ - Λεβερκούζεν
Χέρτα Βερολίνου - Ανόβερο
Βέρντερ Βρέμης - Αϊντραχτ Φρανκφούρτης
Χόφενχαϊμ - Μπάγερν Μονάχου

Κυριακή 9 Αυγούστου
Μπόχουμ - Γκλάντμπαχ
Φράιμπουργκ - Αμβούργο

Στο Championnat...

Εκτός έδρας δοκιμάζονται στο πλαίσιο της πρωτής αγωνιστικής του Championnat, η Λιόν και η Μαρσέιγ, που θεωρούνται οι δύο βασικές διεκδικήτριες του τίτλου στην Γαλλία.

Οι «Λιονέ» φιλοξενούνται από την Λε Μαν και θέλουν να μπουν «με το δεξί» στην νέα διοργάνωση, όπως και η Μαρσέιγ που δοκιμάζεται στην έδρα της Γκρενόμπλ.

Παράλληλα, η Μπορντό έχει πιό εύκολο έργο, καθώς θα υποδεχθεί την Λανς, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενείται από την «νεοφώτιστη» Μονπελιέ.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 8 Αυγούστου
Οσέρ - Σοσό
Μονακό - Τουλούζ
Γκρενόμπλ - Μαρσέιγ
Λε Μαν - Λιόν
Μονπελιέ - Παρί ΣΖ
Ρεν - Μπουλόν
Σεντ Ετιέν - Νις
Βαλανσιέν - Νανσί

Κυριακή 9 Αυγούστου
Λιλ - Λοριάν
Μπορντό - Λανς

Δεν υπάρχουν σχόλια: