11 Αυγούστου 2009

Στοίχημα Β Σουηδίας: Με "μισή" άμυνα η Σόνγκταλ

ΣΚΕΪΝΤ-ΣΠΑΡΤΑ ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ

ΣΚΕΪΝΤ: Μόλις μία νίκη σε 15 αγώνες έχει σημειώσει η Σκέιντ. Ο σύλλογος του Οσλο μετά το «τρίποντο» (2-0) επί της Τρόμσνταλεν βυθίστηκε εκ νέου στη μετριότητα γνωρίζοντας δύο διαδοχικές ήττες από Νότοντεν (2-0) και Μπρίνε (2-0). Η ομάδα του Αριλντ Στάβρουμ στάθηκε άτυχη απέναντι στη «Jaerens Superlag», καθώς δέχθηκε γκολ στο 1΄. “Πρέπει να αποφύγουμε την αδράνεια που δείχναμε στο ξεκίνημα κάθε παιχνιδιού και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας από την αρχή. Ετσι θα έχουμε μία καλή ευκαιρία να νικήσουμε την Σάρπσμποργκ επεσήμανε ο 37χρονος προπονητής. Θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας ο 19χρονος μέσος, Μάριους Πιεράου (7 συμ./1). Επανέρχεται, ο Νιγηριανός επιθετικός Αμπιοντούν (9 συμ./4). Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο αμυντικός Γουέλερ (12 συμ.). Αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν ο αμυντικός χαφ, Τιμ Στρεμ Πέντερσεν (αγωνιζόταν στη Ντρόμπακ Φρον). Ετοιμοπόλεμος ο αρχηγός Γκούντερσεν.

ΣΠΑΡΤΑ ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ: Μόλις μία ήττα στα πέντε τελευταία ματς έχει υποστεί η Σάρπσμποργκ ’08 που παρουσιάζεται μεταμορφωμένη από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία, ο Ρόαρ Γιόχανσεν. Η «Σπάρτα» αν και δεν φημίζεται για την εκτός έδρας δυναμική της κατάφερε να επιβληθεί στο Νότοντεν της ομώνυμης ομάδας (1-2). Για ακόμη μία φορά σκόραρε ο εξαιρετικός επιθετικός, Βιγκ (17 συμ./11) που έφτασε τα 11 γκολ. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο 18χρονος μέσος, Μάτισεν (10 συμ.).

ΣΟΓΚΝΤΑΛ-ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ

ΣΟΓΚΝΤΑΛ: Τρεις αγωνιστικές δίχως νίκη συμπλήρωσε η Σόγκνταλ. Η ομάδα του Καρλ Οσκαρ παραμένει δίχως τρίποντο από τις 5 Ιουλίου εάν συνυπολογιστεί και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από την Ααλεσουντ. Απέναντι στην Αλτα η Σόγκνταλ προηγούνταν μέχρι το 63΄ (0-2) όμως κατάφερε να ισοφαριστεί στην εκπνοή. Ο ευτραφής προπονητής προβληματίζεται σχετικά με τις λύσεις που υπάρχουν στην οπισθοφυλακή. Οι επιθετικός Λίε (15 συμ.) και ο μπακ Ναντόλσκι (16 συμ.) είναι τιμωρημένοι, ενώ οι αμυντικοί Εγκιλ Φλο (14 συμ.) και Ελβις (8 συμ./4) δεν θεωρούνται 100% έτοιμοι. Πρόβλημα και με τον επιθετικό, Ολσεν (15 συμ./3) Επανήλθε ο γκολκίπερ, Λετσεγιέφσκι (15 συμ.). Δοκιμάζεται ο 23χρονος Νεοζηλανδός μπακ, Ααρον Σκοτ.

ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ: Η Χάουγκεσουντ εκμεταλλεύτηκε την ισχύ της στην έδρα της (7-0-1) επιστρέφοντας με εμφατικό τρόπο στις επιτυχίες. Το εμφατικό 4-0 επί της Τρόμσνταλεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όπου οι «γλάροι» σκόραραν τρία γκολ. Με την συνταγή της αναμέτρησης με την Τρόμσνταλεν καθώς η ενδεκάδα δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί. “Προπονούμαστε εντατικά εδώ και δύο εβδομάδες, έχοντας αρκετούς παίκτες μαζί μας. Ισως να μην είναι υπερβολή να πω πως αν χάσουμε θα μείνουμε εκτός μάχης” τόνισε ο προπονητής της Χάουγκεσουντ Γιόσταιϊν Γκρίντχαουγκ. Ο μέσος, Μέλαντ (6 συμ.) επέστρεψε σκοράροντας, ενώ κανονικά υπολογίζεται και ο μπακ Σάντμπεργκ (12 συμ.). Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι μέσοι Στέινσλαντ (4 συμ.), Μπραντσχάουγκ (4 συμ/1) και ο επιθετικός, Βικτοριέν (15 συμ./2). Επιστρέφει από τιμωρία, ο αμυντικός, Χόρνελαντ (12 συμ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: