11 Ιουλίου 2009

Στοίχημα A΄Νορβηγίας: ΣΤΑΜΠΑΕΚ – ΒΙΚΙΝΓΚ

ΣΤΑΜΠΑΕΚ: Μπέργκλουντ x4 στο κύπελλο την Τετάρτη και πρόκριση της Στάμπαεκ στην επόμενη φάση του κυπέλλου με το ευρύ 4-0 επί της Λίλεστρομ. Aντίθετα όσες ευκαιρίες έβαζε ο Μπέργκλουντ, άλλες τόσες έχανε ο Χοφ. Ο τελευταίος ήρθε το χειμώνα από τη Λιν σαν η καλή μεταγραφή αλλά δεν έχει βρει ρυθμό και έχει μετατραπεί σε παγκίτη.

Ο προπονητής Γιόνσον δήλωσε μετά τον αγώνα του κυπέλλου: «Ο Μπέργκλουντ έχει μάθει το παιχνίδι μας και τα πήγε πολύ καλά σήμερα. Oπως καλά τα πήγε και ο Χοφ που απείλησε πολλές φορές. Είμαι πολύ χαρούμενος για την εμφάνισή τους, θα βοηθήσει στην αυτοπεποίθηση τόσο τη δικιά τους όσο και όλης της ομάδας». Ο Σουηδός φορ δήλωσε: «Πιστεύω πως αρχίζω να βρίσκω τα δίχτυα και ελπίζω να συνεχιστεί αυτό και στο πρωτάθλημα».

Στην Τιπελίγκεν άξιζε το διπλό στο Ούλεβααλ επί της Λιν αλλά ισοφαρίστηκε σε 2-2 στο 83΄.

Στις κερκίδες θα παραβρεθεί ο περσινός σταρ Αλανζίνιο. Πέρσι ήταν ο σούπερ σταρ της χρονιάς για ολόκληρο το πρωτάθλημα. Μετά την μεταγραφή του στην Τραμπζονσπόρ δεν αποχαιρέτησε τον κόσμο της Στάμπαεκ όπως έπρεπε. Για αυτό η διοίκηση καλεί τον κόσμο στο γήπεδο σήμερα.

Ο προπονητής Γιόνσον δηλώνει για το σημερινό παιχνίδι: «Η Βίκινγκ είναι πειθαρχημένη και δυσκολοκατάβλητη ειδικά στα παιχνίδια που αγωνίζεται εκτός έδρας. Εμείς γινόμαστε όλο και καλύτεροι αμυντικά και αυτό μας επιτρέπει να παίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Αυτό θα κάνουμε και κόντρα στη Βίκινκγ, παρότι ξέρουμε πως αντιμετωπίζουμε ένα δύσκολο αντίπαλο».

Τραυματίστηκε ο βασικότατος διεθνής κεντρικός αμυντικός Χέιλαντ (16/0) και χάνει το ματς.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Κνούντσεν – Σκιόνσμπεργκ, Ολσεν, Ρισπ, Χέντεσταντ – Κομπαγιάσι, Χάουγκερ, Φάρνερουντ, Κέλερ – Νάνσκογκ, Μπέργκλουντ.
ΒΙΚΙΝΓΚ: Νίκη με 4-2 στο εντυπωσιακό ματς με τη Λίλεστρομ. Καλό ποδόσφαιρο στο Στάβανγκερ μετά από καιρό αλλά στα αρνητικά της καταλογίζεται πως παραλίγο να ξαναβάλει στο παιχνίδι μια ομάδα με ανύπαρκτη άμυνα.(2-1 47΄, 3-2 83΄).

«Σέβομαι τη Λίλεστρομ και τη δουλειά που κάνει ο Χένινγκ Μπεργκ. Ηρθαν εδώ για να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι να καταστρέψουν. Ηταν καλό τόσο για εμάς όσο και για το κοινό. Είχαμε καιρό να κάνουμε τόσο καλό ματς» δήλωσε ο μάνατζερ Ρέσλερ, που δεν θα έχει στη διάθεσή του με τη Στάμπαεκ τον τιμωρημένο μπακ Μπέρτελσεν (17/1). Τραυματίστηκε εκ νέου ο βασικός αμυντικός μέσος Ντάνιελσεν (13/1) αλλά δεν ήταν κάτι σοβαρό και ανέκαμψε.
Αντίθετα ο αναπληρωματικός του Σαμούελσεν (9/0) παραμένει εκτός εδώ και δύο βδομάδες.

O μέσος Σοκολόφσκι δηλώνει πριν τον αγώνα: «Εχω πολύ θετικό προαίσθημα και όλοι οι συμπαίκτες μου νιώθουν την καλή περίοδο που βρισκόμαστε. Πάμε να πάρουμε το τρίποντο». Και ο Ρέσλερ προσθέτει: «Πάμε στο Φόρνεμπου για να επιτεθούμε. Πιστεύω πως θα γίνει ένα καλό ματς, μεταξύ δύο ομάδων που ενδιαφέρονται να παίξουν ποδόσφαιρο».

Μέσα στην εβδομάδα ο Ρέσλερ δοκίμαζε τον μέσο Νίσια σε ρόλο αριστερού μπακ, κάτι που αν συμβεί θα είναι έκπληξη.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μίρε – Σκόγκσεϊντ, Στίνσλιντ, Σόμα, Νίσια – Σαμουέλσεν, Σοκολόφσκι, Μπιάρνασον - Φίλο, Ιτζεχ, Εντγκααρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: