6 Ιουλίου 2009

Τεν Κάτε: «Οι οπαδοί μας θα είναι περήφανοι»- Ολόκληρη η συνέντευξη...

Αποφασισμένοι να δώσουν χαρά στους οπαδούς τους με την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι άπαντες στις τάξεις του Παναθηναϊκού.
Σύμφωνα με τον Χενκ Τεν Κάτε, η σκληρή δουλειά στην προετοιμασία θα φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα και ο κόσμος της ομάδας θα είναι περήφανος στο τέλος της περιόδου. Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο Ολλανδός τεχνικός σχολίασε επίσης τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του «τριφυλλιού», καθώς και την παρουσία του για δεύτερη χρονιά στον πάγκο του συλλόγου.

Κόουτς η προετοιμασία έχει αρχίσει εδώ και ένα δεκαήμερο, όλα πάνε βάσει σχεδιασμού;

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το ξεκίνημα που έχουμε κάνει. Εχουμε ένα εξαιρετικό υλικό, δουλεύουμε πολύ σκληρά σε καθημερινή βάση και θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία επί του παρόντος είναι να δουλέψουμε στη φυσική κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός εδώ και μια δεκαετία, σχεδόν κάθε καλοκαίρι, έχει διαφορετικό προπονητή στον πάγκο του. Πόσο σημαντικό είναι να συνεχίζεις τη δουλειά σου από εκεί που την άφησες την περασμένη σεζόν και πόσο διαφορετική είναι για εσάς προσωπικά εφέτος η προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό;

Είναι σαφώς πολύ ευκολότερη η δουλειά που έχουμε να κάνουμε. Εγώ γνωρίζω καλά τους ποδοσφαιριστές και αυτοί εμένα και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Η φιλοσοφία παραμένει ίδια, το σύστημα είναι ξεκάθαρο και πλέον βάζουμε τα κομμάτια του παζλ στη σωστή θέση. Βεβαίως υπάρχουν και οι καινούργιοι παίκτες που έχουν έρθει, απ’ τους οποίους περιμένουμε να μας δώσουν τεράστια ώθηση σε ποιότητα. Είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσουμε μια ομάδα πολύ πιο ισχυρή από την περυσινή σεζόν.

Μιλήσατε για την ώθηση που θα δώσουν οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές. Τι περιμένετε από καθέναν ξεχωριστά;

Φυσικά, ο Σισέ είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός, ο οποίος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας τοπ κλας στράικερ. Ο κόσμος τον υποδέχτηκε πολύ ζεστά στο αεροδρόμιο και ο ίδιος απολαμβάνει που βρίσκεται μαζί μας. Να ξέρετε ότι ο Τζιμπρίλ είναι ένας ποδοσφαιριστής, που χρειάζεται στήριξη από όλους μας. Οταν νιώσει ότι τον στηρίζεις και τον εμπιστεύεσαι, θα σου ανταποδώσει πολλά. Επίσης, ας μην ξεχνάμε κάτι ακόμη. Η άφιξη του Σισέ έδωσε ώθηση και στους παλιότερους παίκτες, οι οποίοι βλέπουν να ανεβαίνει το επίπεδο και ο συναγωνισμός, με αποτέλεσμα να προσπαθούν ακόμη περισσότερο. Αν πάρουμε για παράδειγμα τον Σαλπιγγίδη, και στις προπονήσεις αλλά και εναντίον των Γιουνγκ Μπόις, έχει κάνει καταπληκτική δουλειά και χτυπάει την πόρτα της ενδεκάδας πολύ δυνατά (γέλια).

Σας έχουμε δει αρκετές φορές στις προπονήσεις να έχετε τετ α τετ με τον Κατσουράνη και να του δίνετε οδηγίες. Τι θέση έχει στα πλάνα σας;

Ο Κατσουράνης είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Θα είναι ο προπονητής εντός γηπέδου, αυτός που θα πρέπει να προσέχει την οργάνωση της ομάδας τόσο στη μεσαία γραμμή όσο και στην άμυνα, ώστε να αποτρέψουμε τον αντίπαλο από το να μας χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Είναι ένας πολύ έμπειρος και ποιοτικός ποδοσφαιριστής, που ξέρει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Η εμπειρία του θα μας βοηθήσει πολύ.

Από τον Λέτο τι περιμένετε, σε μια θέση μάλιστα που ο Παναθηναϊκός είχε έλλειμμα ενός κλασικού παίκτη γραμμής.

Πράγματι, δεν είχαμε έναν κλασικό εξτρέμ. Αλλά τώρα τον έχουμε και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Διαθέτουμε έναν ικανότατο παίκτη γραμμής, ο οποίος μάλιστα έχει και μεγάλη ποιότητα. Ο Λέτο είναι ένας φανταστικός παίκτης. Εχει τρομερές ικανότητες και είναι ιδιαιτέρως δημιουργικός. Πραγματικά, περιμένω πολλά απ’ αυτόν…

Ο Καντέ τι παραπάνω θα δώσει στην άμυνα;

Ο Καντέ μπορεί να μην αγωνίστηκε στο πρώτο ματς στη φυσική του θέση στο κέντρο της άμυνας, ωστόσο έδειξε ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Οι πάσες του, οι κινήσεις του, η δύναμή του και η ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός είναι ορισμένα από τα στοιχεία που διαθέτει. Επίσης θα μας βοηθήσει και σε επίπεδο εμπειρίας, ενώ είναι σημαντικό ότι είναι αριστεροπόδαρος.

Ακούγεστε ιδιαίτερα ευχαριστημένος για τους παίκτες που έχετε…

Πράγματι είμαι και θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλό υλικό το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και μάλιστα με περισσότερα από ένα συστήματα. Διότι δεν μπορείς να στηριχθείς μόνο σε ένα σύστημα. Ισως στο ελληνικό πρωτάθλημα να ισχύει κάτι τέτοιο, στα ευρωπαϊκά κύπελλα όμως πρέπει να προσαρμόζεις το παιχνίδι σου και στον αντίπαλο.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει υψηλές απαιτήσεις από την ομάδα. Ως προπονητής τι μπορεί να υποσχεθείτε;

Σίγουρα θα βελτιώσουμε το παιχνίδι μας και θα γίνουμε καλύτεροι. Για εμένα ο βασικός στόχος είναι ένας: το πρωτάθλημα. Δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε και θεωρώ ότι θα είναι μια καλή χρονιά για εμάς. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα είναι περήφανοι για την ομάδα τους.

Γνωρίζω ότι στις ερωτήσεις περί μεταγραφών δεν απαντάτε. Βρισκόμαστε στις αρχές Ιουλίου, οι μεταγραφές τελειώνουν τέλη Αυγούστου, τι περιμένουμε ακόμη σε επίπεδο ενίσχυσης;

Κοιτάξτε, όλα είναι πιθανά. Οι μεταγραφές ολοκληρώνονται 31 Αυγούστου και δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί διότι και άλλες ομάδες μπορεί να πάρουν παίκτες από εμάς. Μέχρι τώρα όμως έχουμε μια δεμένη ομάδα και είμαστε καλυμμένοι σε όλες τις θέσεις. Θα σας πω κάτι: ο Παναθηναϊκός πάντοτε ψάχνει για καλούς, ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και μια καλή περίπτωση μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: