9 Ιουλίου 2009

Κρατάει Λεντέσμα για δύο χρόνια-Γκαλέτι: "Να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό"

Κάτοικος Πειραιά μέχρι το 2011 θα παραμείνει ο Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα. Ο "λύκος" ήρθε σε οριστική συμφωνία με τον Ολυμπιακό για να επεκτείνει για ένα ακόμα χρόνο το υπάρχον συμβόλαιό του (είχε ισχύ μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι), και έτσι θα προσφέρει για τα επόμενα δύο χρόνια τις υπηρεσίες του στους νταμπλούχους Ελλάδας.
"Κλειδί" στις διαπραγματεύσεις με το μάνατζερ του Αργεντινού μέσου ήταν η χρονική διάρκεια του συμβολαίου του, με τον παίκτη να επιθυμεί διετές ή τριετές αλλά και οι οικονομικές απολαβές, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ικανοποίηση του αιτήματός του για αύξηση των αποδοχών του σε σύγκριση με ό,τι έπαιρνε στην πρώτη θητεία του στο "μεγάλο λιμάνι".

Να σημειωθεί πως ο "λύκος" αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2007 από τη Σαν Λορέντσο και φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα εκείνη τη σεζόν, ωστόσο πέρυσι επέστρεψε στην αργεντίνικη ομάδα με τη μορφή δανεισμού από τους πρωταθλητές Ελλάδας, αδυνατώντας να βρει θέση στο ρόστερ.

Πλέον, με την διασφάλιση της παραμονής του Λεντέσμα, ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει μία ακόμα λύση στο χώρο της μεσαίας γραμμής, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ενίσχυση του ρόστερ στο νευραλικό χώρο του κέντρου.

Γκαλέτι: "Να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό"

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη και το τυπικό μέρος της επέκτασης του συμβολαίου του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ και θα φορά την "ερυθρόλευκη" φανέλα για τα επόμενα 4+1 χρόνια.

Σε δηλώσεις του μετά την επίτευξη της συμφωνίας ο 29χρονος σούπερ σταρ δεν έκρυψε την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επόμενη σεζόν, αλλά και ευτυχισμένος από την παραμονή του στην Ελλάδα.

Έγινε αυτό που τόσο καιρό ήθελες τόσο εσύ, όσο και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Ποιο θα ήταν το σχόλιό σου μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου σου;

"Όλα έγιναν σχετικά γρήγορα, γιατί και οι δύο πλευρές είχαμε συμφωνήσει και δεν υπήρχαν προβλήματα. Για μένα είναι ευτυχία και χαρά γιατί και η οικογένειά μου νιώθει πάρα πολύ καλά εδώ και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Όλα πήγαν καλά".

Πρώτη σκέψη δική μας, είναι ότι αφού στα 29 του χρόνια ανανεώνει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό για τέσσερα συν ένα χρόνια, πιθανότατα θα κλείσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό;

"Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα είδα ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος διαφορετικός, ο οποίος μου έχει δώσει πολλά πράγματα τα οποία εγώ εκτιμάω και θα ήθελα να κλείσω εδώ την καριέρα μου".

Η Γιουβέντους θα περιμένει ακόμα...

"Δεν θέλω να σκέφτομαι τις άλλες ομάδες. Είμαι εδώ πολύ καλά".

Σίγουρα περιμένει τον Ολυμπιακό μια δύσκολη χρονιά, με προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ;

"Κάθε χρονιά είναι δύσκολη για τον Ολυμπιακό και αυτό γιατί είναι η ομάδα που όλοι θέλουν να κερδίσουν. Φέτος έχουμε καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα επαναλάβουμε την περυσινή μας επιτυχία και θα πάμε και ακόμα καλύτερα".

Δύο χρόνια στον Ολυμπιακό και έχεις ήδη κατακτήσει δύο Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα. Τι θα ήθελε για το μέλλον;

"Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να κερδίσουμε γιατί ο Ολυμπιακός είναι σύλλογος που πρέπει να κερδίζει πάντα και να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι".

Πέρυσι ήσουν ο MVP του Πρωταθλήματος και ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού και έκανες και ένα μεγάλο συμβόλαιο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού πιστεύει ότι είσαι πλέον ο ηγέτης της ομάδας μετά τον Τζόρτζεβιτς. Τι θα είχες να πεις γι' αυτό;

"Μετά την αποχώρηση του "Τζόλε" ο οποίος έχει κατακτήσει τόσα Πρωταθλήματα και ήταν η σημαία της ομάδας, θα προσπαθήσουμε και εμείς να τον αναπληρώσουμε όσο γίνεται καλύτερα. Όσον αφορά το ρόλο του ηγέτη, θα ήθελα να πω ότι η ομάδα είναι αυτή που κερδίζει ή χάνει και θα προσπαθήσουμε εμείς να συμπεριφερθούμε όσο καλύτερα γίνεται".

Θα ξαναβγάλεις τη φανέλα όπως στον τελικό με την ΑΕΚ;

"Όχι, σίγουρα όχι, όμως εκείνη τη στιγμή πάνω στο παιχνίδι έτσι μου βγήκε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: