15 Ιουλίου 2009

ΑΕΚ, πεόβλημα και Πίπη

Από το http://koubanezos.blogs.sportnet.gr/

Για τη φετινή ΑΕΚ ακούω και διαβάζω πολλά. Και, προσωπικά, συμφωνώ σε ελάχιστα και δεν είμαι τόσο αισιόδοξος όσο θέλουν να το παρουσιάζουν μερικοί, απλώς και μόνο επειδή έτσι έχουν δουλειά.

Καλή η συζήτηση για το πού θα παίζει ο Σκόκο κι αν θα είναι παρτενέρ του Μπλάνκο, όπως του αρέσει δηλαδή, το πού θα παίζει ο Τζιμπούρ και το πώς η ΑΕΚάρα μας θα βάζει τέσσερα γκολ φέτος.

Καλό και το γλείψιμο αν αποκτηθεί ο Γιούρκας, του στυλ ότι «αυτή η άμυνα είναι πιο ακριβή από των άλλων!» και ότι «πλέον αποκτά ισχύ από τα δεξιά». Δράκο δεν έχει το παραμύθι, και δεν έχει δράκο επειδή ποτέ στα χρονικά μια ομάδα δεν έγινε μια ταχύτητα καλύτερη επειδή απέκτησε καλύτερο δεξιό μπακ.

Μήπως ήρθε η ώρα να ιδρυθεί Αστυνομία Τύπου;

Πολύ ακριβό ρόστερ είχε η ΑΕΚ και επί εποχής Dream Team, όταν πήρε και τον Λυμπερόπουλο. Και τι έκανε; Μια τρύπα στο νερό. Μην ανοίξουμε πάλι την σολιντο-κουβέντα για μπάτζετ κλπ.

Ωραία, ας υποθέσουμε πως επιθετικά η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες και πλέον θα έχει το εύκολο γκολ. Κι ας φύγει ο Εντίνιο, το λέω και το υπογράφω: Σιγά τον παίκτη που το παίζει και βεντέτα στον Μπάγεβιτς, νισάφι δηλαδή, ας τον πουλήσουν και με 500 χιλιάρικα, δώρο Θεού θα είναι.

Και αμυντικά θα είναι φέτος πιο φερέγγυα, ως το δεχθώ. Στη μεσαία γραμμή τι κάνουμε, όλα καλά; Τα παιδιά;

Μια από τις καλύτερες απόψεις διάβασα στο νεοσύστατο (και καλή επιτυχία, παίδες) aek365.gr, του φίλου Πάνου Μάλαμα.

Ο Πάνος επιχειρηματολόγησε πως η ΑΕΚ θέλει επιθετικό όχι επειδή θα φύγει ο Εντίνιο ούτε επειδή θα λείψουν τα επτά γκολ που πέτυχε ο Πορτογάλος πέρυσι αλλά κυρίως επειδή η ΑΕΚ θα χρειαστεί έναν παίκτη αλτικό, δυνατό στο ψηλό παιχνίδι, που να μπορεί όμως παράλληλα να βάλει πλάτη τον αντίπαλο αμυντικό (κάτι που δεν έκανε ο Εντίνιο).

Και φυσικά τα κενά στη μεσαία γραμμή δεν καλύπτονται αν έρθει ο Λεονάρντο από τον Λεβαδειακό.
Σάχα στο τέρμα.
Δεξιός μπακ, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος και Καράμπελας στην άμυνα.
Καφές, Μάκος και Λεονάρντο στο κέντρο.
Σκόκο, Τζιμπούρ και Μπλάνκο μπροστά.

Αρκούν; Προσωπικά νομίζω πως όχι.

Κι αν για την ΑΕΚ το πρόβλημα του μικρού μπάτζετ είναι σοβαρό και επηρεάζει φυσικά τον σχεδιασμό, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ψάχτηκαν όσο θα έπρεπε ώστε να βρουν παίκτες με 300-400 χιλιάρικα συμβόλαιο. Και υπάρχουν πολλοί.

Δεν θα πάω μακριά, μένω εντός συνόρων: ο Ριέρα που πήγε στον Πανιώνιο, ο Βερπακόφσκις που πήγε στον Εργοτέλη, ο Φιλομένο που πήγε στον ΠΑΟΚ, ακόμη και οι Γκρατσιάν και Ναούτι που πήγαν στον Αρη ήταν στα μέτρα της Ενωσης.

ΥΓ. Κλείνοντας με μια ευχάριστη νότα, ιδού τι έχει να συμβεί φέτος με τον Αρη!

ΥΓ1. Η εν λόγω κυρία…

…ήταν κάποτε η Πίπη Φακιδομύτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: