19 Ιουλίου 2009

Σκόκο: "Δεν έχετε δει ακόμη τον πραγματικο Σκόκο"


Την υπόσχεση ότι φέτος θα είναι ακόμη καλύτερος από την περσινή χρονιά δίνει ο Νάτσο Σκόκο στους φίλους της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός άσος μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται στο Ζέεφελντ και παρακολουθούν την προετοιμασία της ομάδας, υποστηρίζει πως ακόμη δεν έχει φτάσει στο "ταβάνι" της απόδοσής του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νάτσο Σκόκο:

Πέρυσι σε είχαμε δει να αγωνίζεσαι σε αρκετές θέσεις. Πως βλέπεις την κατάσταση και που θα ήθελες να αγωνίζεσαι;

Όταν βρίσκομαι στην επίθεση, είτε αριστερά, δεξιά, είτε μπροστά ή επιτελικός μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Φυσικά η θέση που προτιμάω είναι σαν δεύτερος επιθετικός.

Τι είναι αυτό που σου έμεινε περισσότερο από την περσινή χρονιά;

Αυτό που θυμάμαι είναι η αρχή της περσινής χρονιά που δεν ξεκινήσαμε καλά. Για το λόγο αυτό βρισκόμαστε εδώ πέρα. Δουλεύουμε σκληρά για να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε για να κάνουμε μια καλή αρχή στη νέα σεζόν. Επίσης θυμάμαι τα τελευταία παιχνίδια και την απόδοσή μας και το αποτέλεσμα του τελικού, το οποίο ήταν πολύ δυνατό χτύπημα.

Ποια είναι η άποψή σου για το ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό;

Και πέρυσι ξεκινήσαμε με ένα δυνατό ντέρμπι, φέτος ξεκινάμε με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι. Να προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να κάνουμε μία καλή αρχή στο πρωτάθλημα.

Πώς ένοιωσες τη στιγμή που έκανες το 3-2 στον τελικό κυπέλλου και πως ένοιωσες αμέσως μετά που ισοφάρισε ο Ολυμπιακός;

Για τη στιγμή της ισοφάρισης το συναίσθημα ήταν πάρα πολύ περίεργο. Πολύ παράξενο και πάρα πολύ άσχημο. Βέβαια στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν έχεις τη νίκη στα χέρια σου. Ένας αγώνας διαρκεί από 90-95 λεπτά. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να το ξεχάσουμε, να λάβουμε υπόψη μας το τι συνέβη και να συνεχίσουμε για να μην έχουμε παρόμοια αποτελέσματα.

Ήταν ένα ωραίο γκολ υψηλής τεχνικής και με πολύ ωραίο τελείωμα. Έχεις πετύχει κάτι ανάλογο;


Η αλήθεια είναι ότι έχω σκοράρει παρόμοια γκολ και μέσα από την περιοχή και έξω από αυτή κάνοντας τη «λόμπα» πάνω από τον τερματοφύλακα.

Πέρυσι ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά με αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση σου. Φέτος πιστεύεις ότι θα έχεις υψηλά σταθερή απόδοση;

Για αυτό το λόγο βρίσκομαι εδώ και για αυτό το λόγο δουλεύω. Αυτό που θέλω είναι να έχω συνέχεια στα παιχνίδια, να διατηρώ το ίδιο επίπεδο και να μπορέσω να βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται.

Ο κόσμος περιμένει πάρα πολλά από σένα τον Μπλάνκο και τον Τζιμπούρ. Πιστεύεις ότι η συνεργασία σας θα είναι καλύτερη από πέρυσι;

Σε μία ομάδα που έχει ρόστερ 25-30 άτομα και παίζουν έντεκα παίκτες κάθε φορά, δεν μπορούμε μέσα στο γήπεδο να περιμένουμε μόνο από τρία άτομα. Το σημαντικό είναι να μπορέσει όλη η ομάδα να δουλέψει και να συνεργαστεί καλύτερα από πέρυσι, έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η διαφορά που έχει η φετινή προετοιμασία με τον Μπαγεβιτς σε σχέση με την περσινή;

Και η περσινή με τον κύριο Δώνη και η φετινή με τον κύριο Μπάγεβιτς είναι πάρα πολύ καλές. Ισως είναι διαφορετική η αντίληψη. Πέρυσι είχαμε περισσότερη επαφή με τη μπάλα, αφού δουλέψαμε στη φυσική κατάσταση μαζί με τη μπάλα. Φέτος δουλεύουμε τη φυσική κατάσταση ξεχωριστά όπως και τις ασκήσεις τακτικής.

Το γεγονός ότι σε αγαπάει ο κόσμος και φωνάζει το όνομά σου, τι συναισθήματα σου δημιουργεί; Τι υπόσχεση μπορείς να δώσεις στον κόσμο της ΑΕΚ για τη νέα χρονιά;

Προφανώς είναι πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα όταν ακούς μέσα στο γήπεδο το όνομά σου. Αυτό σημαίνει ότι η δουλειά που κάνεις αναγνωρίζεται από τον κόσμο. Εμένα από την πρώτη στιγμή ο κόσμος με έχει αγκαλιάσει. Θα του υποσχεθώ ότι θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω ακόμη περισσότερο την ομάδα. Ακόμη δεν έχω φτάσει στο «ταβάνι» της απόδοσής μου.

Το τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος σε μια πιο βελτιωμένη μορφή, μπορεί να κρατήσει την ΑΕΚ στο κόλπο του πρωταθλήματος μέχρι τέλος;

Κατά την άποψή μου ήμασταν από τις καλύτερες ομάδες σε απόδοση στον δεύτερο γύρο. Αν μπορέσουμε να συνεχίσουμε έτσι, αυτό που μας περιμένει είναι μια πάρα πολύ καλή πορεία. Μπροστά μας έχουμε το UEFA και στόχος είναι να περάσουμε τους προκριματικούς και να μπούμε στους ομίλους.

Από την ΑΕΚ δε λείπει το εύκολο γκολ. Τι είναι αυτό που θα πρέπει να βελτιώσει στη διάρκεια της σεζόν για μια καλύτερη πορεία;

Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι η συγκέντρωση κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Ένα παράδειγμα ήταν αυτό με τον Ολυμπιακό και ο τρόπος που δεχθήκαμε τα γκολ. Αν είχαμε περισσότερη συγκέντρωση δεν θα είχαμε χάσει και το κύπελλο.

Τι ιδιαίτερο έχουν οι Αργεντίνοι και γίνονται πιο αγαπητοί στον κόσμο; Το πάθος για το ποδόσφαιρο, η νοοτροπία; Τι πιστεύεις;

Νομίζω ότι η νοοτροπία που έχουμε είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Είτε είναι σε τοπικό πρωτάθλημα, είτε είναι φιλικό ή στην Ευρώπη, αυτό που θέλουμε είναι να κερδίζουμε. Ο κόσμος αυτό το βλέπει και το αναγνωρίζει και ίσως για αυτό μας αγαπάει τόσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: