14 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Ελβετία: ΖΥΡΙΧΗ – Γ. ΜΠΟΪΣ


ΖΥΡΙΧΗ: Πρεμιέρα για την πρωταθλήτρια που μοναδικός της στόχος παραμένει η διατήρηση των σκήπτρων της. Ελάχιστες οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, κάτι που συνηγορεί στη διατήρηση της ομοιογένειας. Eχουν γίνει πάντως κρούσεις σε κάποια από τα αστέρια της. Ο μεσοεπιθετικός Αμπντί βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευταίες ημέρες. Σήμερα ίσως αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη φανέλα της. Φαίνεται να είναι πολύ κοντά στην έξοδο (Ουντινέζε) και γι’ αυτό το λόγο αποκτήθηκε μόλις χθες με μορφή δανεισμού από τη Σάλτσμπουργκ ο διεθνής μεσοεπιθετικός Βονλάντεν. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο σημερινό παιχνίδι.

Τραυματίες ο τερματοφύλακας Λεόνι (34), οι αμυντικοί Στάχελ (27/1 πέρυσι), Στούκι (13/0), Μπαρμέτλερ (27/0) και ο μεσοαμυντικός Έγκερτερ (34/5). Παραμένει εκτός ο Τυνήσιος μεσοεπιθετικός Σικαουί. Στο Γκολντ Καπ απουσιάζει ο επιθετικός Αλφόνς (30/13). Εξαιρετικά αμφίβολος ο μεσοεπιθετικός Μαργκερά (13/2).

Αμπντί (32/19), Τζούριτς (36/9) και Νίκτσι (34/4) αναμένεται να πλαισιώσουν τον Ασλί (27/17) στην επίθεση.

«Δεν ξέρω σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε ακριβώς. Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην προετοιμασία, γιατί μέχρι το τέλος Αυγούστου έχουμε 12 παιχνίδια στο πρόγραμμα. Το πιο δύσκολο για εμάς θα είναι να επιβεβαιώσουμε αυτό που πετύχαμε. Υπάρχει σίγουρα λιγότερη ένταση και πρέπει να την ξαναβρούμε. Είναι όμως δύσκολο όταν προετοιμάζεσαι δίνοντας φιλικά σε χωριά. Πιστεύω πως παραμένουμε αουτσάιντερ. Η ομάδα που θα πρέπει όλοι να έχουν στο σημάδι για να περάσουν, είναι η Βασιλεία. Λόγω ειδικού βάρους και μπάτζετ, παραμένει το φαβορί. Είναι όπως η Μπάγερν στη Γερμανία, άσχετα αν δεν πήρε φέτος το πρωτάθλημα» δήλωσε ο Σαλάντ (ανανέωσε μέχρι το 2012) που για να συμπληρώσει την αποστολή του κάλεσε έναν 16χρονο αμυντικό από τη β’ ομάδα.

Γ. ΜΠΟΪΣ:
Αυτό που θα επιδιώξει να πετύχει, είναι ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Στο πρωτάθλημα που πέρασε, έφτασε πολύ κοντά στην πηγή, αλλά έφυγε διψασμένη. Έχασε εντός έδρας τον τελικό του κυπέλλου από τη Σιόν, ενώ στο πρωτάθλημα παρά το ότι κάποια στιγμή έδειξε πως μπορεί να κάνει την υπέρβαση, κατάφερε τελικά απλά στο τέλος να προσπεράσει στη δεύτερη θέση τη Βασιλεία. Στη νέα της προσπάθεια ποντάρει πολλά στον επιθετικό Φριμπόνγκ που αποκτήθηκε από τη Λουκέρνη. Παράλληλα ο Πέτκοβιτς ελπίζει το ταλέντο του Ιβοριανού επιθετικού Ντουμπιά να μη γίνεται ορατό μόνο όταν μπαίνει σαν αλλαγή (σκοράρει σχεδόν πάντα). Ο τελευταίος πάντως είναι στο στόχαστρο της Σεντ Ετιέν.

Εγχείρηση στον αχίλλειο τένοντα θα κάνει ο βασικός ακραίος επιθετικός Ραϊμόντι (30/10 πέρυσι). Είναι απών. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο νεοαποκτηθείς επιθετικός Ματάρ Κολί. Αμφίβολοι ο στόπερ Γκεζάλ (30/4) και ο Ιβοριανός επιτελικός Γιαπί (32/5).

Με 3-4-3 ως συνήθως. Οι Φριμπόνγκ (13 γκολ πέρυσι στη Λουκέρνη), Ντουμπιά (32/20) και Σνέουλι (32/9) είναι η λογικότερη τριάδα για την επίθεση.

Ο Κροάτης τεχνικός της πέρυσι είχε τον καλύτερο μέσο όρο συγκομιδής βαθμών από κάθε προπονητή. Ακόμη και από τον συνάδερφό του, της Ζυρίχης (2,22 έναντι 2,19). «Δεν είναι παρά στατιστική. Δεν ξεχνάω ότι τελικά δεν κερδίσαμε τίποτε. Πρέπει επιτέλους να κερδίσουμε κάτι. Πρώτος μας στόχος να πάρουμε τη νίκη στη Ζυρίχη, είναι πολύ σημαντικό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Έχουμε πάντως απουσίες ενώ κάποιοι παίκτες δεν είναι απόλυτα έτοιμοι. Η Ζυρίχη έχει ένα μικρό προβάδισμα κυρίως λόγω ομοιογένειας» δήλωσε σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: