15 Ιουλίου 2009

Απεργία διαρκείας στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ!

Απεργία διαρκείας ξεκινούν από την Πέμπτη οι πράκτορες του ΠΡΟ-ΠΟ, εξαιτίας της απόφασης του θερινού τμήματος της Βουλής να επιβάλλει φορολόγηση 10% επί των κερδών στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Αυτό που εξαγριώνει επαγγελματίες και παίκτες είναι ότι δεν υπάρχει πλαφόν, αλλά θα φορολογείται ακόμη και το πρώτο ευρώ κέρδους.
Οι ιδιοκτήτες πρακτορείων πιστεύουν ότι έτσι ο τζίρος θα πέσει κατακόρυφα, με τον κόσμο να στρέφεται στο ίντερνετ και στους παράνομους μπουκ. Ήδη, μία μέρα πριν την έναρξη της απεργίας, η μετοχή του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών έπεσε κατά 6,57%.
Ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Πρακτόρων ΠΡΟ-ΠΟ, Γιάννης Κολοκυθάς, μίλησε στον “Sentra FM” και δήλωσε φανερά εκνευρισμένος ότι οι πράκτορες δεν θα κάνουν πίσω.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Η φορολόγηση των κερδών είναι καταστροφική για το κλάδο μας. Πάνε απλά να πάρουνε μερικούς φόρους. Δεν θα εισπράξουν αλλά θα χάσουν. Θα υπάρξει πτώση πάνω από 30% σε όλα τα τυχερά παιχνίδια. Ακόμα και σε αυτά που ουσιαστικά υπάρχει ανακύκλωση, δηλαδή με το κερδισμένο λαχείο αγοράζεις ένα άλλο προβλέπεται φορολογία.

Στείλαμε υπόμνημα στις 27 του μήνα και τους προτείναμε τρόυς να μην περάσει στο... ανακυκλωμένο λαχείο. Θα τους δίναμε δεκαπλάσια έσοδα από αυτά που περιμένανε. Όμως δεν θα πάρουν αλλά θα χάσουν. Πάνω από 60-65 χιλιάδες κόσμος ζουν από τα λαχεία και το ΠΡΟΠΟ. Που θα πάνε όλες αυτές οι οικογένειες; Πιστεύω ότι η Ομοσπονδία χειρίζεται καλά το θέμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω. Πρέπει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε.

Το Δημόσιο θα χάσει πάνω από 1-1,5 εκ. ευρώ επίσημα έσοδα. Θα ζημιωθεί λόγω της μείωσης της πελατείας. Οδηγούν το κόσμο στην παρανομία. Στα καζίνο και στις λαχειοφόρους αγορές της τηλεόρασης δεν υπάρχει φορολογία. Η πρόταση μας είναι κάτω από 1000 ευρώ να μην φορολογούνται".

Click Here

Δεν υπάρχουν σχόλια: