19 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Α Σουηδίας: Με προβλήματα η Τρέλεμποργκ

ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ – ΤΡΕΛΕΜΠΟΡΓΚ


ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ:
Δείχνει να μην έχει βρει ρυθμό μετά τη διακοπή. Στο δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι της έχασε από την ΑΪΚ με 1-0 και πλέον νιώθει για τα καλά την απειλή τριών ομάδων για την κορυφή. Ακίνδυνη επιθετικά, έχασε το κέντρο από τους γηπεδούχους και έπαιξε παθητικό ρόλο. Ούτε μετά το γκολ απείλησε αλλά ούτε και όταν η ΑΪΚ έμεινε με 10 παίκτες.

Υπέγραψε στον Παναθηναϊκό ο Μπίαρσμιρ που δεν αγωνίστηκε τη Δευτέρα. «Ουδείς αναντικατάστατος», είπε μετά το ματς ο Ρεν που περίμενε αυτήν την εξέλιξη. «Δεν θα μας λείψει καθόλου», λένε οι οπαδοί, που εκνευρίστηκαν με τη στάση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να πάει στην Ελλάδα. Δύο απώλειες για την Γκέτεμποργκ κατά τη διάρκεια της διακοπής, οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί ακόμα. Ειδικά αυτή του Γουέρνμπλουμ φάνηκε στα δύο ματς μετά τη διακοπή, όπου οι μεγάλες του μπαλιές προς τον Ισεν έλειψαν και ο μοναδικός προωθημένος της ομάδας φαινόταν αποκομμένος.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Ρεν έχει να αντιμετωπίσει και προβλήματα τραυματισμών στην ομάδα. Εκτός αποστολής είναι ο μεσοεπιθετικός Σόντερ (12/2), ο αμυντικός Κάρλσον (6/0) και ο αμυντικός Γιόχανσον (13/0). Μακροχρόνια εκτός είναι ο μέσος Μπιόρλουντ (0/0), ενώ επιστρέφει από τιμωρία ο μπακ Σίγκουρτσον (13/3). Ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο μπακ Σβένσον και αναμένεται να ντεμπουτάρει.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ ( 4-5-1): Κρίστενσεν – Λουντ, Σβένσον, Σίγκουρτσον, Γιόνσον – Σελάκοβιτς, Σβένσον, Ολσον, Ερικσον, Γιόχανσον – Ισεν.

ΤΡΕΛΕΜΠΟΡΓΚ:
Δεύτερη σερί άσχημη εμφάνιση και νέα ήττα για την Τρέλεμποργκ, αυτήν τη φορά εντός έδρας από την Ερεμπρο. Επηρεάστηκε από το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων και οι παίκτες της έδειχναν συνεχώς εκνευρισμένοι. Οι ευκαιρίες δεν ήρθαν ποτέ, ούτε και τα γκολ, με συνέπεια η ομάδα να κάνει την τρίτη ήττα της στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.

«Κάνουμε μια μικρή κοιλιά που ελπίζω δεν θα στοιχίσει. Από αυτό τον αγώνα μόνο να κερδίσουμε έχουμε και όχι να χάσουμε. Πρέπει να τολμήσουμε να παίξουμε διαφορετικά, γιατί η πίεση θα είναι πολύ μεγάλη για εμάς. Είναι καιρός να δείξουμε και το επιθετικό μας πρόσωπο», είπε ο Πραλ.

Επιστρέφει ο μέσος Αντερσον (11/1) αλλά τα προβλήματα παραμένουν πολλά. Εκτός αποστολής είναι ο μπακ Φούξμπεργκ (11/1), ο μέσος Τιλάντερ (6/0), ο μπακ Μελάντερ (13/0), ο μέσος Σβένσον (2/0), ενώ τραυματίας αποχώρησε από τη χθεσινή προπόνηση και ο αμυντικός Φακρό (10/0). Αμφίβολοι είναι ο μπακ Μπένγκστον (12/1) και οι μέσοι Γιοβάνοβιτς (7/0) και Ταβάρες (5/1).

ΓΚΕΦΛΕ – ΧΕΛΣΙΝΓΚΜΠΟΡΓΚ

ΓΚΕΦΛΕ:
Στάθηκε τυχερή στο παιχνίδι με την Εργκρίτε και απέσπασε ισοπαλία με 2-2. Δέχθηκε γρήγορο γκολ, δεν αντέδρασε και δέχθηκε το 2-0 στο 55’. Μείωσε σχεδόν αμέσως και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε το άγχος των γηπεδούχων και τους έκλεισε στην περιοχή τους. Το τελικό 2-2 ήρθε με τυχερό γκολ του Τζαβό, για μια Γκέφλε που έμεινε για τέταρτο σερί ματς χωρίς νίκη.

«Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα παίρνουμε, αν θέλουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από ένα καλό πλασάρισμα», είπε ο Ολσον.

Συμπλήρωσε κάρτες ο Γκανέζος μέσος Τσίμπσα (11/3) και θα απουσιάσει. Πρόβλημα τραυματισμού έχει ο φορ Μπέργκρεν (14/5) και είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Τραυματίας είναι ο αναπληρωματικός μπακ Χέλστρομ (6/0), ενώ επίσης αμφίβολος, λόγω μικροτραυματισμού, είναι ο έτερος φορ Τζαβό (14/5).

ΧΕΛΣΙΝΓΚΜΠΟΡΓΚ:
Εδειξε ψυχή στο εντός έδρας ματς με την Ελφσμποργκ και τελικά πήρε τη νίκη με 3-2. Προηγήθηκε 2-0, χαλάρωσε και ισοφαρίστηκε μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Στη συνέχεια όμως πήρε ξανά τα ηνία και με σκόρερ τον Γιόνσον πήρε την πολύτιμη νίκη. Την Πέμπτη αγωνίστηκε στη Γεωργία με τη Ζεσταφόνι για το Γιουρόπα Λιγκ. Ουσιαστικά και πάλι βασικούς παρέταξε ο Νίλσον. Το πρώτο μέρος πέρασε με ελαφριά υπεροχή της Χέλσινγκμπορκ, που μεταφράστηκε στο γκολ στο δεύτερο. Οι Γεωργιανοί ισοφάρισαν αλλά η κλάση και η εμπειρία του Λάρσον μίλησε στο 89’, δίνοντας τη νίκη στη Χέλσινγκμποργκ και την ουσιαστική πρόκριση στον επόμενο γύρο.

«Δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα, έχω δύο ισάξιες ενδεκάδες», είπε ο Νίλσον όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο κούρασης. «Ισως ξεκουράσω κάποιους παίκτες την Πέμπτη», συμπλήρωσε.

Συμπλήρωσε κάρτες ο μέσος Μακοντέλε (14/2) και είναι εκτός αποστολής.

ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ – ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ


ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ:
Εσβησε με τη μία τα σχόλια για τη καλή εμφάνιση επί της Χέλσινγκμποργκ και τις ελπίδες για άμεση ανάκαμψη. Παρουσιάστηκε χαλαρή στο παιχνίδι με την Κάλμαρ και το πλήρωσε, χάνοντας με 6-1. Είναι η δεύτερη φορά φέτος που δέχεται έξι γκολ η ομάδα, μετά το 6-0 από την Γκέτεμποργκ.

«Διέκρινα αδιαφορία σε κάποιους παίκτες και αυτό δεν θα περάσει έτσι», δήλωσε ο Γεγκλέρτζ. «Πρέπει να δείξουμε πως οι στατιστικές λένε ψέματα. Πως δεν είμαστε για τόσο κάτω και πως έχουμε καλύτερη ομάδα».

Αμφίβολος είναι ο φορ Μβίλα (12/2), τα ίδια ισχύουν και για τον μπακ Γιοχάνενσον (8/0). Δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Τουράι – Σεσάι, Χαγκίνζ, Κουιβάστο, Γκούσταφσον – Ραγιαλάσκο, Γιοχάνενσον, Σιόλουντ, Μίλιτς – Γιόνσον, Ντάλμπεργκ.

ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ: Ξεκίνησε νωθρά και χωρίς καν να το καταλάβει βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τη Χέλσινγκμποργκ. Με δύο γκολ του Μπαϊράμι σε 10 λεπτά ισοφάρισε το παιχνίδι, αλλά, αντί να εκμεταλλευτεί το σάστισμα των γηπεδούχων, γύρισε και πάλι στην άμυνα, με συνέπεια να δεχτεί και τρίτο γκολ χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει. Μια από τις ελάχιστες κακές εμφανίσεις της ομάδας, που με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο, έπαιξε εντελώς παθητικά. Την Πέμπτη αγωνίστηκε εντός έδρας με την ουγγρική Χάλαντας για το Γιουρόπα Λιγκ, σε ένα παιχνίδι που έπαιξαν βασικοί. Στο πρώτο μέρος η Ελφσμποργκ έδειξε εγκλωβισμένη στο αμυντικό παιχνίδι της Χάλαντας, αλλά στο δεύτερο το γκολ του Σβένσον στο 61’ έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα, η οποία τελικά πήρε σκορ πρόκρισης με 3-0, με άλλα δύο γκολ στο 83’ και στο 90’.

Τραυματίστηκε στο ματς με τους Ούγγρους ο μέσος Ερικσον (8/0) και θα απουσιάσει σήμερα. Δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα στην ομάδα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-5-1): Κόβιτς – Κάρλσον, Λούκιτς, Γουίκστρομ, Φλορέν – Ισιζάκι, Ντάνιελσον, Σβένσον, Μόμπαεκ, Μπαϊράμι – Κιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: