12 Ιουλίου 2009

Στοίχημα A΄Νορβηγίας: Αναμετρήσεις - "φωτιά"


ΦΡΕΝΤΡΙΚΣΤΑΝΤ – ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ
ΦΡΕΝΤΡΙΚΣΤΑΝΤ:
Το πάλεψε στο Μπέργκεν αλλά έχασε με 2-1 από την Μπραν, δεχόμενη το γκολ της ήττας στις καθυστερήσεις και ενώ είχε προηγηθεί με 1-0 στο 5΄ (1-1 66΄). Δεν δείχνουν οι «αριστοκράτες» ικανοί φέτος για υπέρβαση ανάλογη της περσινής δεύτερης θέσης.

Την Πέμπτη αποκλείστηκε με 3-1 εκτός έδρας για τον τέταρτο γύρο του κυπέλλου από την Οντ Γκρένλαντ και δεν συνεχίζει στα προημιτελικά. «Δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε. Δεν υπάρχει επόμενη μέρα του ματς, παρά μόνο δύο μέρες μέχρι το παιχνίδι με τη Σάντεφιορντ. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε» λέει ο Αουνε μετά το υπερβολικό, με βάση την εμφάνισή της, 3-1 από την Οντ.

Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για να μην μπλέξει για τα καλά με τις ομάδες που μάχονται για τη σωτηρία. Αλλά έχει και τεράστια προβλήματα απουσιών. Ο καλός μεσοεπιθετικός Μπόρζες (11/4) βρίσκεται με την εθνική ομάδα της Κόστα Ρίκα, ενώ ο αρχηγός/μέσος Ράμπεργκ (15/2) χτύπησε πριν την Μπραν και είναι τραυματίας. Μακροχρόνια εκτός ο βασικός αριστερός μπακ Γουάλας (7/0) και ο ημιβασικός αμυντικός Σαμπάνι (4/1). Σε αυτούς προστέθηκε και ο υπολογίσιμος αμυντικός Ζβάρτεκ (7/0) που εγχειρίστηκε την Παρασκευή.

Ακόμα ο πρόσφατα βασικός κίπερ Μπράτεν (4/0) και ο βασικός αμυντικός Τόμασεν (16/0) αντικαταστάθηκαν λόγω ενοχλήσεων στον αγώνα της Πέμπτης με την Οντ και η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη. Πάντως για τον πρώτο υπάρχει άξιος αντικαταστάτης. Μεγαλύτερα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει ενδεχόμενη απουσία του δεύτερου.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπράτεν – Ασκαρ, Πιρόχα, Μάρτινσεν, Οπχάουγκο – Μπάρσομ, Γκάσι, Βέχρμαν, Κβίσβικ – Εβερτον, Τέγκστρεμ.

ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ: Η εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Οντ Γκρένλαντ άφησε τα σημάδια της στην ομάδα. Εφτά παιχνίδια χωρίς νίκη, δύο κόκκινες στον αγώνα, ένα πέναλτι που δόθηκε υπέρ της Οντ στις καθυστερήσεις, οφσάιντ και ένα παιχνίδι μπάχαλο από τον «γνωστό» διαιτητή Εβρεμπο (ημιτελικός Τσέλσι – Μπαρτσελόνα φέτος).

«Είμαι πολύ απογοητευμένος από το διαιτητή. Στο τέλος τους έδινε συνεχώς κόρνερ και φάουλ. Είναι εκνευριστικό. Δεν πήραμε ούτε ένα σφύριγμα. Ο Κόβακς έκανε επιθετικά φάουλ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα» υποστήριξε εξοργισμένος ο Ιρλανδός μάνατζερ Γουόκερ.

Συμπληρώνονται περίπου τρεις μήνες από την τελευταία της νίκη. Πολλή κριτική δέχεται ο Γουόκερ και οι παίκτες: «Ο κόσμος μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει αλλά δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Δεν έχει να κάνει με τον Ράσιτς (ο σέντερ φορ που δέχεται τα περισσότερα πυρά) ή οποιονδήποτε άλλο παίκτη. Διαλέγω την ομάδα που θεωρώ καλύτερη τη συγκεκριμένη στιγμή. Δίνω και την ψυχή μου για να δημιουργήσω μια ομάδα που θα καθιερωθεί στην κατηγορία. Ολες οι ομάδες δυσκολεύονται, γι' αυτό ζητάω υπομονή από τους φιλάθλους μας».

Τιμωρημένος ο βασικός ανασταλτικός μέσος Σόνα (16/1) που αποβλήθηκε στο 90' για διαμαρτυρίες. Σοβαρά τραυματίας από το περασμένο Σαββατοκύριακο ο ημιβασικός χαφ Ισακσεν (9/1).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Πέτερσεν – Ζανέτι, Νιστούεν, Μάντσεν, Γένσεν – Σαλτσίνοβιτς, Χάνσεν, Μαρσιάνο, Ροϊράνε – Μάνε, Ράσιτς.
ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ – ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ

ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ:
Μέσα σε τρεις μέρες δέχθηκε σε πρωτάθλημα και κύπελλο οκτώ γκολ. Πρώτα έχασε με 4-2 από τη Βίκινγκ σε ένα παιχνίδι όπου κατέβηκε να παίξει ανοικτά και επιθετικά. Το κέντρο της άμυνάς της πάντως είχε τεράστια κενά και οι αντιδράσεις των αμυντικών της ήταν πολύ αργές.

Την Τετάρτη κατάφερε να δεχθεί τέσσερα γκολ από τον ίδιο παίκτη και αποκλείστηκε με 4-0 από τον επιθετικό Μπέργκλουντ της Στάμπαεκ. «Οι τοποθετήσεις μας ήταν προβληματικές σε όλη τη διάρκεια του ματς» σχολίασε ο αρχηγός/σέντερ μπακ Κίπε.

O
Χένινγκ Μπεργκ κατάλαβε επιτέλους το πρόβλημα και δηλώνει πως το αμυντικό παιχνίδι θα είναι η πρώτη προτεραιότητα με την Ααλεσουντ: «Δεν θέλω να παρουσιάσουμε ξανά ανάλογη εικόνα».

Ετσι η άμυνα πρόκειται να παρουσιαστεί αλλαγμένη. Ούτως ή άλλως είναι τιμωρημένος ο υπολογίσιμος αριστερός μπακ Ερικσεν (8/0) που επέστρεψε πρόσφατα από μακροχρόνιο τραυματισμό, ενώ τραυματίστηκε εκ νέου και μένει εκτός με την Ααλεσουντ ο καλός μπακ Γιόνσεν (8/1). Ετσι αφού θα λείψουν οι δύο επιλογές από τα αριστερά, ο νεαρός Νόρντβεϊτ (δανεικός από Αρσεναλ) θα μετατοπιστεί από το κέντρο της άμυνας στα αριστερά και θα παίξει στη θέση του ο αναπληρωματικός Ρίσεθ ή ο αναπληρωματικός Ρίνγκσταντ θα παίξει αριστερά και θα μείνει ο Νόρντβεϊτ στο κέντρο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Φρέντρικσον – Εσεντίρι, Νόρντβεϊτ (Ρίσεθ), Κίπε, Ρίσεθ, (Ρίνγκσταντ, Νόρντβεϊτ) – Μουέλι, Μπιερκέι, Σέγκαρντ, Μίκλεμπαστ – Ιγκιέμπορ, Ρίισε.

ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ: Οι προκλήσεις του εκκεντρικού προπονητή Ρέκνταλ λειτουργούν και η Ααλεσουντ επέστρεψε στις νίκες μετά από μία μίνι περίοδο κάμψης. Αρχικά κέρδισε 3-2 τη Βαλερένγκα με μπόλικη δόση τύχης και την Τετάρτη πέρασε με 1-0 από την έδρα της Σόγκνταλ, για το κοινό της οποίας είχε δηλώσει πως είναι το χειρότερο!

Πάντως δεν περνάνε και ατιμώρητες όλες οι προκλήσεις που εκτοξεύει ανά καιρούς. Για το επεισόδιο με τον Μπάκε της Μπραν (ο Ρέκνταλ τον είχε αποκαλέσει μεθύστακα μπροστά στις κάμερες) πριν τρεις αγωνιστικές του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 κορωνών και μία αγωνιστική τιμωρίας. «Είναι σκληρή η τιμωρία αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Θέλω να τελειώσει αυτό το θέμα κάπου εδώ» δήλωσε.

Μικροτραυματισμοί ταλαιπωρούν τον Φιλανδό εξτρέμ Κόπτεφ (8/2) και τον Βραζιλιάνο φορ Σίλβα (14/1) που έχασαν τη Σόγκνταλ αλλά είναι κανονικά στην αποστολή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Λίντεγκααρντ – Γιαλάστο, Αρνεφιορντ, Σκίρι, Φίλιπς – Λάρσεν, Αρνενγκ, Στέφενσον – Ματίσεν, Ορέι, Κάρλσεν.

ΛΙΝ – ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ

ΛΙΝ:
Ανακούφιση έφερε το 2-2 κόντρα στη Στάμπαεκ. Μπορεί να έκανε καλό πρώτο ημίχρονο αλλά στην επανάληψη έπεσε η απόδοσή της. Παρόλα αυτά κόντρα στη ροή του αγώνα ο ταλαντούχος μέσος Μπέργκετ έκανε το 2-2 στο 83΄. «Για να σωθούμε χρειαζόμαστε έξι νίκες στα τελευταία δεκατρία παιχνίδια. Το παιχνίδι με την Γκλιμτ είναι τελικός για εμάς. Αν χάσουμε, υποβιβαζόμαστε» έλεγε ο κόουτς Μπέργκερσεν πριν τον αγώνα κυπέλλου με την Μπραν τη Πέμπτη.

Στο συγκεκριμένο ματς ξεκούρασε κάποιους βασικούς για να μην έχει νέα προβλήματα ενόψει Μπόντο Γκλιμτ. Τελικά είχε ανάποδα αποτελέσματα αφού η Λιν μοιάζει φέτος καταραμένη. Σε μια φάση στο 88΄ ο μέσος Μπιάρνασον έδωσε του επιθετικού Κάτο Χάνσεν της Μπραν τα πόδια στο χέρι και αποβλήθηκε απευθείας. Ομως αυτό είναι το λιγότερο. Ο Μπέργκερσεν κλώτσησε πάνω στα νεύρα του την μπάλα πάνω στον Χάνσεν που ήταν ξαπλωμένος στο χορτάρι και αποβλήθηκε επίσης.

Η ομοσπονδία εξέτασε εκ νέου τη φάση και τιμώρησε με μία αγωνιστική τον Μπέργκερσεν και δύο τον Μπιάρνασον (16/0). Αμφότεροι χάνουν το σημερινό αγώνα και η Λιν δεν θα έχει τον προπονητή της στον πάγκο στο σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς!

Συν τοις άλλοις η ανάγκη για ρευστό έφερε την πώληση του α΄ κίπερ Νταλίν (13/0) στη Μάλμε, ενώ η ομάδα παραμένει 14 ματς μακριά από τις νίκες.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Σταματόπουλος – Σίμονσεν, Σίγκουρντσον, Μπέρντσεν, Στεφανούτο – Μπέργκετ, Ομπιεφούλε, Ιχούγκμπα, Γκουσταβίνο - Ανγκαν, Χόλμεν.

ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ: Η τύχη δεν ήταν αρκετή και έχασε δίκαια με 4-2 μέσα στο Ασπμίρα από μια καλύτερη Μόλντε. Στις δύο φάσεις της στο πρώτο μέρος έβαλε δύο γκολ αλλά η διαφορά επιπέδου ήταν μεγάλη. «Αν δεχόμαστε τέτοια γκολ, δεν έχουμε καμία τύχη» λέει ο αρχηγός/μέσος Κρίστιαν Μπεργκ που βλέπει την ομάδα του να δέχεται δύο γκολ μ.ο. ανά παιχνίδι.

Ο προπονητής Ινγκεμπρίτσεν δεν βλέπει με καλό μάτι τις δηλώσεις του Μπέργκερσεν της Λιν περί οριακού ματς: «Αν η Λιν χρησιμοποιεί τέτοιους όρους για το ματς, εμείς δεν τους συμμεριζόμαστε. Είναι πολύ νωρίς για να προσδώσουμε σε αυτό τον αγώνα τόσο μεγάλη σημασία. Είναι ένα κανονικό παιχνίδι. Για εμάς αρκεί να κάνουμε σωστά τα πράγματα που έχουμε σχεδιάσει και που σχεδιάζουμε όλη τη σεζόν».

Από απουσίες δεν θυμίζει σε τίποτα τη γεμάτη λίστα των προηγούμενων αγωνιστικών. Τραυματίας είναι μόνο ο μέσος Τόμας Ρένινγκ (14/2).

Τουλάχιστον αναμένεται με πλήρη αποστολή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Λόντακ – Χαμούντ, Μπιέρνταλ, Π. Ρένινγκ, Φόρκο – Ρ. Μπεργκ, Κ. Μπεργκ, Κόνραντσεν – Στένσλαντ, Μάρτινς, Οντούρο.

ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ – ΣΤΑΡΤ

*** Πλαστικός χλοοτάπητας.
*** Τρομερή προϊστορία των Oddrane επί της Σταρτ στο Σκίεν. Δεν έχει χάσει ποτέ, ενώ πιο πρόσφατα, σε επίπεδο Τιπελίγκεν, η Σταρτ δεν έχει σκοράρει, ούτε έχει πάρει ποτέ βαθμούς από την έδρα της Οντ!

ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ: Σε ένα παιχνίδι – χάος πήρε μετά από 614 μέρες την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στην Τιπελίγκεν με 2-1 επί της Σάντεφιορντ. Το νικητήριο γκολ ήρθε με πέναλτι στις καθυστερήσεις και ενώ ο διαιτητής Εβρεμπο είχε ήδη κάνει ροντέο το ματς με συνεχείς λάθος αποφάσεις προς όλες τις πλευρές.

Την Πέμπτη κέρδισε με 3-1 τη Φρέντρικσταντ και πέρασε στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την Μπραν. Το παιχνίδι ήταν πιο μοιρασμένο από ό,τι δείχνει το σκορ, αλλά και πάλι η Οντ αξιοποίησε την ικανότητά της να κερδίζει στην έδρα της ακόμα και όταν δεν παίζει τόσο καλά.

«Είναι πολύ ωραίο που πρωταγωνιστούμε φέτος. Κρατάω όμως μια επιφύλαξη γιατί έχουμε μικρό ρόστερ και μπορεί να μας στοιχίσει» λέει ο κόουτς Φάγκερμο που αυτή την εβδομάδα έχει τρεις απουσίες βασικών. Τιμωρημένος για μια αγωνιστική ο α΄ κίπερ Αρασον (17/0). «Παλιές» απουσίες είναι αυτές του τραυματία αυτό το διάστημα βασικού πλάγιου επιθετικού Βαλένσια (11/0) και του αναπληρωματικού φορ Σόρενσεν (15/2).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Αρασον – Ράμπεκ, Χάνσεν, Φέβανγκ, Χάγκεν – Λέκβεν, Ντόκεν, Μπρένε – Γκούλσβικ, Κόβατς, Μπέντλεϊ.

ΣΤΑΡΤ: Ισοπαλία με 2-2 παραχώρησε στην Γκόντσετ όπου ήταν ένα κλικ καλύτερη. Ούτε θετικό, ούτε αρνητικό το δεύτερο δείγμα της άμυνάς της (πρώτο δείγμα το 5-0 από τη Στάμπαεκ), με τους αναπληρωματικούς Χάραλντσεν και Ματίσεν στο κέντρο της άμυνας.

Επιστρέφει ο βασικός στόπερ Μπόργκερσεν (14/1) που εξέτισε μια αγωνιστική τιμωρίας. Αντίθετα ο παρτενέρ του Γκούντσον (12/2) βρίσκεται με την εθνική Η.Π.Α. Μετά από δύο αγωνιστικές απραξίας, επιστρέφει ο πολύτιμος χαφ Μπολάνος (14/5), αφού η διαφορά της Σταρτ με την ομοσπονδία της Κόστα Ρίκα λύθηκε.

«Αντιμετωπίζουμε μια καλή ομάδα, οργανωμένη, ώριμη με πολλή ενέργεια και δύναμη. Παίζουν ποδόσφαιρο και έχουν ένα συνθετικό χλοοτάπητα που ευνοεί το γρήγορο ποδόσφαιρο. Το σημαντικό για εμάς είναι να έχουμε συνολικά μια καλή παρουσία. Εχει ποικιλία στην ανάπτυξή της, είτε με χαμηλές πάσες ανάμεσα στους τρεις επιθετικούς της, είτε με ψηλές μπαλιές για το κεφάλι του Κόβατς. Είμαι θετικός για τον αγώνα, έχουμε κάνει καλές προπονήσεις όλη την εβδομάδα» λέει ο προπονητής Τέρουμ πριν τον αγώνα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Χόι – Φρίμαν, Μπόργκερσεν, Ματίσεν, Μιλίσεβιτς– Φέβανγκ, Οβέλο, Μπρούερ Χάνσεν, Μπόρουφσεν – Στοκέλιεν - Χούλσκερ.
ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ – ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ
ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ:
Καλό αποτέλεσμα το 2-2 που πήρε στην έδρα της Σταρτ. «Ξεκινήσαμε καλά αλλά στη συνέχεια βγάλαμε κούραση και πέσανε οι μπαταρίες μας, κάτι που με ενόχλησε. 4-5 παίκτες μας είχαν πολύ λίγη ενέργεια. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε κερδίσει αυτό το παιχνίδι» δήλωσε ο προπονητής Ρόνι Ντέιλα.

Ο Σουηδός επιθετικός Αντερσον πανηγύρισε φασιστικά το 1-0 στο 11΄, κάτι που σχολιάστηκε έντονα από τα μέσα. Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη και επέμεινε πως κάθε άλλο παρά ήθελε να μιμηθεί τους Ναζί. Ο βασικός σέντερ φορ Μάρκους Πέντερσεν (14/5) έφθασε το όριο κίτρινων καρτών και θα λείψει με τη Ρόζενμποργκ.

Με τσαμπουκά εμφανίζεται να μπαίνει στον αγώνα ο 33χρονος διεθνής μέσος Βίσνες: «Η Ρόζενμποργκ δεν είναι η αιώνια αήττητη ομάδα της Τιπελίγκεν. Μπορεί να χάσει ανά πάσα στιγμή και αυτό μπορεί να συμβεί και σήμερα. Εχω καλό προαίσθημα για το παιχνίδι. Περιμένω σφιχτό ματς, αφού καμία ομάδα δεν έχει κυριαρχήσει στο Μάριενλιστ, εκτός ίσως από τη Μόλντε. Εχω ακούσει τόσες πολλές αναλύσεις φέτος για τη Ρόζενμποργκ που δεν μπορώ να φοβηθώ για κάτι. Θα ήταν χειρότερα αν έπαιζαν ο Χόφτουν, ο Μπρατμπάκεν και ο Σκάμελσρουντ».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μόλντσκρεντ – Στέιναρ Πέντερσεν, Ος, Αντερσεν, Ρίντε – Αμέβου, Βίσνες, Νόρντκβελε – Στόρφλορ, Μ. Πέντερσεν, Αντερσον.

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ:
Φουλ αγωνιστική δράση σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη αυτό το διάστημα. Την Πέμπτη υποδέχθηκε με ράθυμη διάθεση τη Ρούναβικ στη ρεβάνς του 3-0 στα Ν. Φερόε και παραλίγο να ρεζιλευτεί. Μέχρι το 89΄ το σκορ ήταν στο 1-1 και έβαλε δύο γκολ στο τέλος, το ένα με πέναλτι.

«Είμαι ικανοποιημένος από τις προσπάθειες των παικτών. Δημιουργήσαμε φάσεις αλλά μας έλειψε η αποτελεσματικότητα. Στο πρώτο μέρος πρέπει να κάναμε γύρω στις 15 ευκαιρίες. Οσο κερδίζουμε, είμαι ικανοποιημένος» λέει ο Σουηδός που μέχρι στιγμής του πάνε όλα καλά με τη Ρόζενμποργκ και δεν έχει βιώσει κάποια μεγάλη κρίση.

Ροτέισιον έκανε και στην εύκολη νίκη – πρόκριση με 2-0 επί της Λοβ Χαμ την Κυριακή για το κύπελλο Νορβηγίας. Τελευταία παράσταση στην Τιπελίγκεν το 2-1 επί της Βαλερένγκα μέσα στο Ούλεβαλ με γκολ στο 90΄ του Σουηδού φορ Πρίτσα που δηλώνει: «Το πρωτάθλημα παίζεται μεταξύ ημών και της Μόλντε».

Δεν υπάρχει κάποια απουσία που να επηρεάζει. Εκτός αν είναι σημαντικές των αναπληρωματικών κίπερ Λουν Χάνσεν (2/0) και Γιόνσεν (0/0) που είναι εδώ και καιρό τραυματίες.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Γιαρστάιν – Στραντ, Λάγκο, Ντεμίντοφ, Ντόρσιν – Τετέι, Αναν – Σκιέλμπρεντ, Ιβερσεν, Ολσεν – Πρίτσα.

ΜΟΛΝΤΕ – ΜΠΡΑΝ

ΜΟΛΝΤΕ:
Πέρασε δίκαια και εντυπωσιακά με 4-2 από την έδρα της Μπόντο Γκλιμτ την Κυριακή. Εκμεταλλεύθηκε την ανωτερότητα και την τρομερή της ικανότητα στην κόντρα επίθεση.

Την Τετάρτη όμως τα βρήκε σκούρα στον αρκτικό κύκλο αλλά, με ένα γκολ του μέσου Σκιόλσβικ στο 71΄, κέρδισε τυχερά την Αλτα με 1-0 και προκρίθηκε. Μάλιστα η αντίπαλός της είχε και δοκάρι.

Στην κλήρωση των προημιτελικών έπεσε πάνω στη Ρόζενμποργκ και την υποδέχεται σε αγώνα εντός έδρας: «Είναι καλό για εμάς να ξεφορτωθούμε άμεσα τη Ρόζενμποργκ και να μην την πετύχουμε αργότερα. Θα ήταν χειρότερο να είχαμε κερδίσει όλα τα παιχνίδια και να τους βρίσκαμε μπροστά μας στον τελικό» δηλώνει ο μάνατζερ Γιόνεβρετ.

Δεν προβλέπεται κάποια σημαντική απουσία. Λείπει εδώ και πολύ καιρό αλλά δεν επηρεάζει ο ως τότε βασικός μέσος Χολμ (7/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Λίλεμπακ – Βάτσχαουγκ, Φόρεν, Στιν, Ρίντερεϊ – Τιούνε, Σκιέλσβικ, Μπεργκ Χέσταντ – Μόστρεμ, Μπιράμ Ντιούφ, Π. Π. Ντιούφ.

ΜΠΡΑΝ: Με πρωταγωνιστή τον απόλυτο κομπάρσο του ρόστερ, τον παγκίτη φορ Μπιόρνσον, κέρδισε με 2-1 τη Φρέντρικσταντ. Ο Ισλανδός επιθετικός είχε περάσει στο 78΄ σαν αλλαγή και σκόραρε στις καθυστερήσεις, ολοκληρώνοντας την ανατροπή από 0-1 σε 2-1 για την Μπραν.

Στο κύπελλο την Πέμπτη εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα και τα άγχη της Λιν, κερδίζοντάς τη με 1-0 και περνώντας στα προημιτελικά. Στο Μπέργκεν δεν κρύβουν φέτος πως το κύπελλο είναι στόχος για φέτος αφού μπορεί να τους οδηγήσει στην Ευρώπη.

Η Μόλντε δεν τους ξυπνάει ωραίες αναμνήσεις αφού πέρσι υπέστη τρεις ήττες με τη πιο βαριά το 8-0 για το κύπελλο, στην χειρότερη στιγμή του πρώην τεχνικού Μιέλντε στον πάγκο της Μπραν. «Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τους κερδίσαμε με 2-0 στον πρώτο γύρο και αυτό πρέπει να θυμόμαστε. Μπορούμε να πάρουμε βαθμούς, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία μας. Το κλειδί στην αναμέτρηση είναι να μην αφήσουμε τον Τιούνε να έχει πολλή ώρα την μπάλα στα πόδια του» λέει ο α΄ κίπερ Οπνταλ.

Πρόβλημα υπάρχει στη μεσαία γραμμή όπου πλήγμα αποτελεί η τιμωρία του βασικού αριστερού εξτρέμ Βάαγκαν Μόεν (15/3) που μένει εκτός με Μόλντε όπως και ο υπολογίσιμος αμυντικός μέσος Τζάιτεχ (13/1). Μάλιστα η απουσία του Τζάιτεχ γίνεται ακόμα σημαντικότερη από τη στιγμή που ο Τζαμαϊκανός βασικός αμυντικός χαφ Οστιν (12/0) βρίσκεται με την Τζαμάικα στο Γκλολντ Καπ. Αν οι ΗΠΑ κερδίσουν με τρία γκολ διαφορά την Αϊτή και η Γρενάδα τις Ονδούρες τότε υπάρχει ακόμα πιθανότητα για την Τζαμάικα να συνεχίσει στην επόμενη φάση. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει το ενδεχόμενο ο Οστιν να πάρει αμέσως το αεροπλάνο και να βρίσκεται εν καιρώ στο Μόλντε για τον αγώνα.

Συνεχίζοντας ο καλός και ηγετικός κεντρικός μέσος Ερικ Μπάκε (9/2) αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο πόδι και είναι αμφίβολος, ενώ ο αναπληρωματικός Εϊναρσον (13/1, 9 σαν αλλαγή) δεν βρίσκεται σε καλή φόρμα. Ενοχλήσεις πριν τον αγώνα του κυπέλλου με τη Λιν ένιωθε ο βασικός στόπερ Μπιάρνασον (17/3), αλλά αγωνίστηκε κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Οπνταλ – Ελ Φακιρί, Μπιάρνασον, Σίγκουρντσον, Σέβαρσον – Σόλι, Εϊναρσόν, Μπάκε (Οστιν), Χούσεκλεπ– Κάραντας, Νίλσεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: