25 Ιουλίου 2009

Μπλάνκο: "Θέλω εκδίκηση από τον Ολυμπιακό..."


Ο Ισμαελ Μπλάνκο ήταν ο ποδοσφαιριστής που κλήθηκε να μιλήσει στους εκπρόσωπους του Τύπου το Σάββατο (25/7) από το Ζέεφελντ της Αυστρίας που προετοιμάζεται η ΑΕΚ. Ο αργεντινός επιθετικός εξέφρασε για ακόμα μία φορά την επιθυμία του να μείνει στην Ενωση για πολλά χρόνια, ενώ δήλωσε πως θέλει εκδίκηση από τον Ολυμπιακό για την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου.

Σε είδαμε σε δύο φιλικά παιχνίδια να παίρνεις λίγες τελικές πάσες. Βλέπεις να συνεχίζεται έτσι φέτος;

"Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για δύο φιλικά. Πάντα οι φιλικοί αγώνες είναι διαφορετικοί από τα επίσημα ματς. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τρέχουμε πολύ. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει έτσι θα δούμε στη συνέχεια".

Στο πρώτο φιλικό πήρες την μπάλα μια φορά και σκόραρες. Στο δεύτερο πάλι μια φορά και έβγαλες ασίστ. Πόσο δύσκολο είναι για εσένα να αγωνίζεσαι ενενήντα λεπτά και τη στιγμή που θα έρθει η μπάλα στα πόδια σου να είσαι συγκεντρωμένος για να κάνεις το σωστό;

"Επαναλαμβάνω ότι βρισκόμαστε στην προετοιμασία και έχουμε αρκετή κούραση στα πόδια μας. Ελπίζω πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδια να έχουν βελτιωθεί τα πράγματα σχετικά με τις τελικές πάσες. Είμαι αισιόδοξος".

Δύο χρονιές είσαι πρώτος σκόρερ αλλά έχεις χάσεις τίτλους στις λεπτομέρειες. Πιστεύεις ότι φέτος είναι χρονιά να τα συνδυάσεις και τα δύο;

"Μια μεγάλη ομάδα έχει πάντα στόχο να κερδίζει κάθε αγώνα. Δυστυχώς πέρσι χάσαμε τον τελικό στις λεπτομέρειες. Αυτό που δουλεύουμε καθημερινά είναι να βελτιώσουμε την κατάσταση μας έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Ελπίζω σύντομα να έρθει και η «εκδίκηση» για τον περσινό τελικό".

Από τον έναν χρόνο στον άλλο βελτίωσες πολύ τα τεχνικά χαρακτηριστικά σου. Από τους τέσσερις προπονητές που δούλεψες σε βοήθησες κάποιος περισσότερο;

"Απ` όλους τους προπονητές που είχα ως τώρα στην καριέρα μου προσπαθώ να κρατήσω τα θετικά. Μέσα από τα θετικά που παίρνω από τον καθένα προσπαθώ να βελτιωθώ. Οπότε δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Όλοι με έχουν βοηθήσει».

Νιώθεις ότι απειλείσαι από τον Σισέ που ήρθε στον Παναθηναϊκό για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ;

"Εγώ αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να βοηθήσω την ομάδα. Να συνεργάζομαι με τους συμπαίκτες μου για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα ως ομάδα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάρα πολλοί επιθετικοί στο πρωτάθλημα και ο καθένας προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα. Αν βγω πρώτος σκόρερ είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει".

Στην πρώτη σου χρονιά η ΑΕΚ αγωνιζόταν με 4-4-2 και έπαιζες στην επίθεση μαζί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Τη δεύτερη χρονιά αγωνίστηκες πολλές φορές μόνος σου στην επίθεση. Ποιο σύστημα πιστεύεις, ότι σε ευνοεί περισσότερο;

"Προτιμώ αυτό που αποφασίζει ο προπονητής. Αν αποφασίζει ότι πρέπει να παίζουμε με έναν, με δύο ή με τρεις εγώ αυτό που κάνω είναι να προσαρμόζομαι στις οδηγίες του προπονητή".

Στο ματς με την Ανκαραγκούτσου ο Μπάγεβιτς είχε πολλά παράπονα από τη συνεργασία των τριών επιθετικών. Μάλιστα είπε ότι όλοι θέλουν να γίνουν σέντερ φορ. Πιστεύεις ότι έχετε βρει τη σωστή χημεία με τον Σκόκο και τον Τζιμπούρ;

"Η αλήθεια είναι ότι και οι τρεις παίκτες είμαστε επιθετικογενείς. Αυτό που μας μένει είναι να δουλέψουμε για να έχουμε μια καλύτερη συνεργασία μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό ακριβώς κάνουμε στην προετοιμασία".

Στον τελικό με τον Ολυμπιακό έβαλες δύο γκολ αλλά η ομάδα τελικά δεν κέρδισε. Στην πρεμιέρα μήπως χρειάζεται να βάλεις χατ-τρικ για να πάρει εκδίκηση και να κερδίσει η ομάδα;

"Εβαλα τέσσερα γκολ όχι δύο (σ.σ. μαζί με τα πέναλτι). Αυτό που λέω πάντα είναι ότι στο τέλος κάθε αγώνα πρέπει να έχει κερδίσει η ομάδα. Αν έχω καταφέρει και έχω σκοράρει σίγουρα θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το βασικό είναι να βγούμε νικητές από το ντέρμπι. Το ντέρμπι είναι διαφορετικό παιχνίδι".

Διαπίστωσες πρόθεση από την ΑΕΚ να σε επιβραβεύσει με ένα καλύτερο συμβόλαιο. Περιμένεις εσύ κάτι τέτοιο;

"Για αυτό πρέπει να μιλήσετε με την διοίκηση. Εγώ ξέρω ότι έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο. Αν θα γίνει κάποια αναπροσαρμογή σε αυτό το συμβόλαιο εξαρτάται καθαρά από τη διοίκηση. Εγώ μένω ήσυχος από το συμβόλαιο που έχω".

Δεν υπάρχουν σχόλια: