9 Ιουλίου 2009

Η επιστροφή Τεν Κάτε "ολοκληρώνει" τις μεταγραφές

Τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα παίρνει το απόγευμα η αποστολή του Παναθηναϊκού μετά από μια βδομάδα παραμονής στο Ιβερντόν της Ελβετίας, όπου πραγματοποιήθηκετο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» θα παραμείνουν για λίγες μέρες ακόμα εντός των τειχών και την Τρίτη θα αναχωρήσουν εκ νέου για την Αυστρία αυτή τη φορά, και συγκεκριμένα το Κιτσμπούελ, οπότε και θα δώσουν τρία φιλικά (με Γκλάντμπαχ, Χόφενχαϊμ και Γκρόιτερ Φιρτ), στο πλαίσιο του τελικού μονταρίσματος της ομάδας.

Τα... σπουδαία πάντως θα λάβουν χώρα στο ενδιάμεσο διάστημα της παραμονής στην Ελλάδα, όπου ο Νικόλας Πατέρας θα συναντηθεί με τον Χενκ Τεν Κάτε, προκειμένου να συζητήσουν για τις επόμενες μεταγραφές της ομάδας.

Μεγάλος στόχος ήταν και είναι η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού που θα κάνει τη διαφορά και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται στον Παναθηναϊκό, ανεξαρτήτως το τι θα γίνει με τον Μπιέρσμιρ.

Με τον νεαρό Σουηδό δεν υπάρχει κάποια συνταρακτική εξέλιξη. Οι «πράσινοι» τα έχουν βρει με τον παίκτη και σύντομα θα κάνουν κι επίσημη πρόταση στην Γκέτεμποργκ για την απόκτηση του. Αν οι Σουηδοί δεν αξιώσουν... παράλογα ποσά, ο παίκτης θα έρθει τώρα, αλλιώς η μεταγραφή του πάει για Ιανουάριο.

Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν υπάρχει και στο θέμα των υπό παραχώρηση παικτών, πλην του Ντέιβιντ, του οποίου ο δανεισμός στη Βίσλα Κρακοβίας θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Οσον αφορά στον Μαρίνο, στον Παναθηναϊκό επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον για τον παίκτη, αλλά από τη στιγμή που μένει ελεύθερος τον Ιανουάριο, δεν «πολυκαίγονται» για την περίπτωσή του, ενώ παράλληλα δήλωσαν άγνοια για τα σενάρια που ήθελαν τον Μελίσση να πηγαίνει στην ομάδα του Περιστερίου.


«Πρέπει να περιμένουμε για Μουν»


Σε δηλώσεις του σε ιστοσελίδα της Ν. Αφρικής, ο ατζέντης του Μπράις Μουν, Μάικλ Μάκααμπ, ενέπλεξε το ενδεχόμενο μεταγραφής του παίκτη στη Γουέστ Χαμ με το θανατηφόρο ατύχημα που προκάλεσε ο 23χρονος μπακ, λέγοντας πως ίσως αυτό αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα.

«Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει μες στις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Η Γουέστ Χαμ εδώ και 3-4 μήνες έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τον παίκτη, αλλά μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, δεν ξέρουμε τι επιπτώσεις θα έχει», ανέφερε ο Μάκααμπ.


Εκτός «Ρούκα» και «Κάρα»


Δύο μικροπροβλήματα κράτησαν εκτός προπόνησης τους Αντε Ρουκάβινα και Γιώργο Καραγκούνη την Τετάρτη.

Ο Κροάτης φορ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, καθώς είχε ενοχλήσεις στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο, ενώ λίγο μετά ο «Κάρα» συγκρούστηκε με τον Σωτήρη Νίνη σε μία φάση του παιχνιδιού, ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξί δικέφαλο και για προληπτικούς λόγους αποχώρησε από την προπόνηση.

Πάντως, δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και αναμένεται αμφότεροι να προπονηθούν κανονικά το απόγευμα. Κατά τ' άλλα, οι «πράσινοι» χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ και έπαιξαν μεταξύ τους, με τους Σισέ (πέτυχε πέντε γκολ) και Χριστοδουλόπουλο να ξεχωρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: