10 Ιουνίου 2009

Προκριματικά World Cup 2010 - 9ος όμιλος: Τελευταίο χαρτί για Νορβηγούς

Την Τετάρτη θα γίνουν δυο αναμετρήσεις στα πλαίσια του 9ου ομίλου. Η πρωτοπόρος Ολλανδία φιλοξενεί την ουραγό Νορβηγία και η FYROM που βρίσκεται στην τρίτη θέση του ομίλου υποδέχεται την Ισλανδία.

Ολλανδία - Νορβηγία.

Η Ολλανδία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, και πλέον δεν έχει κανένα άγχος. Πέραν της διατήρηση του αήττητου οι Ολλανδοί δεν έχουν κάποιο άλλο στόχο και λογικά θα πρέπει να δούμε κάποιους πειραματισμούς στο αρχικό σχήμα της ομάδας. Ο Bert van Marwijk, δεν υπολογίζει στους τραυματίες Wesley Sneijder και Ibrahim Afellay ενώ εκτός αρχικού σχήματος ίσως μείνουν και άλλοι βασικοί για να ξεκουραστούν.

Η Νορβηγία, μετά το τελευταίο ανεπιτυχές αποτέλεσμα κόντρα στη FYROM, παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες του για την κατάκτηση της 2ης θέσης. Ο προπονητής της ομάδας Egil Olsen, δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Brede Hangeland και τον τραυματία Steffen Iversen.

Διαιτητής: Yuri BASKAKOV (Ρωσία).

FYROM - Ισλανδία.

Η FYROM προέρχεται από δυο κακά αποτελέσματα στον όμιλο, αλλά διατηρούν ακόμα αρκετές ελπίδες για την κατάληψη της 2ης θέσης του ομίλου. Η ομάδα αποτελείται από ένα πολύ καλό σύνολο, και έχει δείξει ότι παλεύει όλα τα ματς αν εξαιρέσουμε το ματς απέναντι στους Ολλανδούς. Οι γηπεδούχοι θα παίξουν επιθετικά αφού χρειάζονται τους βαθμούς πιο πολύ σε αυτό το ματς.

Η Ισλανδία δεν έχει πολλές προσδοκίες για την πρόκριση, αλλά οι πολύ καλές μονάδες της ομάδας τη κάνουν ένα αρκετά επικίνδυνο αντίπαλο. Η αποστολή των φιλοξενούμενων θα είναι πολύ δύσκολη την Τετάρτη, καθώς στα εκτός έδρας ματς παρουσιάζουν πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο.

Διαιτητής: Said ENNJIMMI (Γαλλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: