6 Ιουνίου 2009

Προκριματικά World Cup 2010 - 7ος όμιλος: Η Σερβία θέλει να παραμείνει στην κορυφή

Στον 7ο όμιλο, η Σερβία φιλοξενεί την Αυστρία, με τους γηπεδούχους να έχουν σαν σκοπό να παραμείνουν στην πρώτη θέση του ομίλου. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Λιθουανία υποδέχεται την Ρουμανία, με τη γηπεδούχο να προσπαθεί να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Αναλυτικά όλα τα ματς του ομίλου.

Σερβία - Αυστρία.

Οι γηπεδούχοι, θέλουν να διατηρηθούν στην πρώτη θέση του ομίλου, ενώ μια νίκη θα τους δώσει και αρκετά σημαντικό προβάδισμα στην βαθμολογία απέναντι στην Γαλλία. Η Σερβία, παρουσιάζεται πολύ δυνατή στην έδρας της, αφού μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Ο προπονητής της ομάδας, Antic, θα πρέπει να αισθάνεται ευτυχισμένος αφού τα βασικότερα στελέχη της ομάδας του δείχνουν να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και αυτό θα κάνει το έργο της ομάδας πιο εύκολο.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο η πορεία της Αυστρίας, σε αυτή την σειρά των αγώνων, δεν ήταν η αναμενόμενη. Η ομάδα όμως στα έχει δήξει κάποια καλά στοιχεία και σίγουρα δεν θα παραδοθεί εύκολα. Ο Karel Bruckner αποχώρησε από τον πάγκο της ομάδας μόλις μετά από επτά μήνες και τη θέση του πήρε ο Dietmar Constantini. Οι Αυστριακοί θέλουν να κάνουν την ολική επαναφορά, όσον αναφορά στην υπόθεση της πρόκρισης, και θα προσπαθήσουν να πάρουν το τρίποντο απέναντι στο φαβορί του αγώνα, Σερβία. Οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και θα παραταχθούν πλήρεις.

Διαιτητής: Pieter Vink (Ολλανδία).


Λιθουανία - Ρουμανία.

Η Λιθουανία βρίσκεται στην τρίτη θέση του ομίλου, κι έχει ακόμα κάποιες μαθηματικές ελπίδες για την πρόκριση. Στόχος της ομάδας είναι το απόλυτο των βαθμών μέχρι το τέλος, αλλά και αυτό ίσως να μην είναι αρκετό καθώς οι πρωτοπόροι του όμιλο Σερβία και Γαλλία έχουν από ένα ματς λιγότερο. Ο Jose Couceiro, θα στηριχτεί για ακόμα μια αναμέτρηση στον Zydrunas Karcemarskas, ο οποίος στα δυο τελευταία ματς είχε πάρα πολύ καλή απόδοση.

Οι ελπίδες για την πρόκριση έχουν χαθεί για την Ρουμανία, αφού η όλη παρουσία της ομάδας στον όμιλο ήταν πολύ κακή. Χαρακτηριστικό αυτής της κακής πορείας, είναι ότι η ομάδα έχει συγκεντρώσει συνολικά μόλις τέσσερεις βαθμούς. Μετά την απομάκρυνση του Victor Piţurca, νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας είναι ο Razvan Lucescu, γιος του Mircea Lucescu, που ανέλαβε την ομάδα με σκοπό να δημιουργήσει ένα καλό σύνολο πάνω στο οποίο θα «χτιστεί» η ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν κάποιο άγχος σε αυτή την αναμέτρηση και θα προσπαθήσουν να κάνουν την ζημιά στου γηπεδούχους που χρειάζονται τους βαθμούς πιο πολύ σε αυτό το ματς.

Διαιτητής: Jonas Eriksson (Σουηδία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: