17 Ιουνίου 2009

Ποδόσφαιρο Premier League Μεταγραφές: Δεν θα λείψει ο Ronaldo

Φαίνεται πως η Real Madrid έχει στριμώξει στη γωνία την αγορά όσο αφορά στις μεταγραφές νέων παικτών, λέει ο "Mystical" Mike Norman, αλλά περιμένει περισσότερη μεταγραφική δράση στην Premier League τις προσεχείς εβδομάδες...

Απλά μια ήσυχη εβδομάδα στον μεταγραφικό ορίζοντα λοιπόν!

Μπορεί να ήταν μια εβδομάδα στην οποία επικυρώθηκαν μόνο λίγες συμφωνίες, αλλά η αλήθεια είναι πως η μεταγραφική δραστηριότητα έχει ανέβει μια ταχύτητα τις τελευταίες επτά ημέρες.

Η Real Madrid φαινόταν πως είναι στον πυρήνα κάθε μεταγραφικής δραστηριότητας, πρώτα αποκτώντας τον Kaka με ένα ποσό της τάξης των €67 εκ., ενώ ακολούθησε αυτή του Cristiano Ronaldo για €94 εκ., που έγινε αποδεκτή από τη Manchester United. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι έντονες φήμες πως οι επόμενοι που θα εντασσόταν στη δεύτερη γενιά των Galacticos θα ήταν οι David Villa και Franck Ribery.

Ποιος θα είναι ο επόμενος ρωτάμε εμείς. Με τη Real να φαίνεται πως είναι στην αγορά για κάθε παγκόσμιας κλάσης επιθετικογενή ποδοσφαιριστή, οι φήμες θέλουν τον ατζέντη του Ade Akinbiyi να είναι σε συνομιλίες με τον Florentino Perez την ώρα που μιλάμε!

Το μεγάλο ερώτημα έχει να κάνει με το πώς μπορεί η Real Madrid να αντέξει όλους αυτούς τους υπερβολικά ακριβούς ποδοσφαιριστές. Η απάντηση είναι απλή φυσικά. Ο Perez έχει στενές σχέσεις με την ισπανική κυβέρνηση και νομίζω πως αξιώνει δαπάνες για το δεύτερο σπίτι του, το Bernabeu, για να χρηματοδοτήσει όλες αυτές τις συμφωνίες πολυεκατομμυρίων του. Ή, ίσως, η κυβέρνησή μας με έχει κάνει ελαφρώς παρανοϊκό για το πώς οι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο κάνουν τις δουλειές τους.

Πιο σοβαρά τώρα, όλες αυτές οι μεταγραφές δε σημαίνουν τίποτα για την Premier League... εκτός φυσικά από αυτή του Ronaldo.

Με όλο τον σεβασμό στον παίκτη, νομίζω πως σχεδόν κάθε σύλλογος και κάθε οπαδός του ποδοσφαίρου στη χώρα θα χαρεί που θα τον δει να φεύγει. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό συναίσθημα από όταν παίκτες όπως οι Dennis Bergkamp, Gianfranco Zola και Thierry Henry έφυγαν από την Αγγλία. Με αυτούς τους παίκτες, πρώτο και κυριότερο, ένιωσες στεναχώρια επειδή δεν θα τους έβλεπες ποτέ ξανά να ξεδιπλώνουν τις αρετές τους, τον επαγγελματισμό τους και τον τρόπου που συμπεριφέρονταν εντός και εκτός γηπέδων.

Η αποχώρηση του Ronaldo είναι ήδη μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Οι ιστορίες των εφημερίδων και τα χιλιάδες σχόλια στα forum μαζί με τις γραμμές της ''καλά ξεκουμπίδια'', οφείλονται όλες στην αλαζονεία του, την παραφροσύνη του και την απόλυτη απωθητική προσωπικότητά του. Τι μπορεί να είδε η Gemma Atkinson επάνω του, όταν υπάρχουν τύποι σαν κι εμένα στον κόσμο, δεν μπορώ να καταλάβω!

Ο συντάκτης αυτών των σελίδων, Jamie "The Pacman" Pacheco έχει ήδη περιγράψει το αντίκτυπο που είχε η μεταγραφή του Ronaldo σε διάφορες αγορές στοιχήματος, που απλά αφήνει την ερώτηση, με ποιον θα τον αντικαταστήσει ο Sir Alex Ferguson;

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί φαίνεται πως είναι ο Antonio Valencia της Wigan με τον πρόεδρο των "Latics" Dave Whelan να παραδέχεται το βράδυ του Σαββάτου πως ¨η United είναι σε επαφή μαζί μας και θα αρχίσουμε πολύ σύντομα τις διαπραγματεύσεις, υποθέτω¨.

Ο Franck Ribery έχει εμφανιστεί σε κάποια φύλλα, όπως και ο Arjen Robben, αλλά για την ώρα φαίνεται πως ο Sir Alex δεν αγχώνεται ιδιαίτερα.

Άλλα σημαντικά νέα που αφορούν στους συλλόγους της Premier League, έχουν να κάνουν πιο πολύ με ¨φύγε¨ παρά ¨έλα¨, με τους δύο της Chelsea, Ricardo Carvalho και Deco να έχουν συνδεθεί στενά με την Inter. O Deco ήταν άτυχος επειδή έκανε καλή αρχή στην Αγγλία προτού ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς. Θα ήθελα να τον δω να μένει για μια ακόμα σεζόν τουλάχιστον, αλλά εάν αποχωρήσει, δεν θα είναι και η μεγαλύτερη απώλεια για το πρωτάθλημά μας.

Η Liverpool επιμένει πως οι Javier Mascherano και Xabi Alonso δεν είναι προς πώληση σε οποιαδήποτε τιμή, αλλά οι συνεχιζόμενες φήμες που κάνουν λόγο για μετακίνηση σε έναν μεγάλο ισπανικό σύλλογο θέλουν τουλάχιστον έναν από τους δύο ταλαντούχους μέσους να είναι μια ανάσα από το να αποχωρήσουν από το Merseyside.

Οι νεοφώτιστοι στην Premier League, Wolves και Birmingham φαίνεται πως είναι οι μόνοι σύλλογοι που αποκτούν παίκτες προς το παρόν. Η Birmingham έχει προσθέσει τον κεντρικό αμυντικό Giovanny Espinoza στο ρόστερ της, ενώ είχε προηγηθεί η απόκτηση του συμπατριώτη του Christian Benitez την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι Wolves ολοκλήρωσαν τη μεταγραφή του Σέρβου μέσου Nenad Milijas.

Την επόμενη εβδομάδα περιμένω εξελίξεις στην πιθανή μετακίνηση του Fraizer Campbell στη Hull, σε ποια ομάδα της Premier League θα καταλήξει ο Glen Johnson και, φυσικά, τη μεταγραφή του Ade Akinbiyi στη Real Madrid. Αλλά μάλλον υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες για μένα και την κυρία Atkinson να βρεθούμε μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: