5 Ιουνίου 2009

Οι αυξημένες απαιτήσεις των ομάδων πάγωσαν τα μεταγραφικά στον Ολυμπιακό

Φρένο στα μεταγραφικά θέματα του Ολυμπιακού αποφάσισε να βάλει ο Σωκράτης Κόκκαλης βλέποντας ότι τα ποσά που αξιώνουν οι ομάδες και οι μάνατζερ των ποδοσφαιριστών που έχει βάλει στο μάτι ο σύλλογος είναι υπέρογκα.

Έτσι, πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη ώρα να αλλάξει τακτική και να ακολουθήσει τον δρόμο της υπομονής. Αλλωστε, ο πρόεδρος βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές σε νησί του Αιγαίου και χωρίς την παρουσία του, ουσιαστικές και οριστικές εξελίξεις στον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν.

Από την άλλη, σε περίοδο διακοπών του έχουν πραγματοποιηθεί οι μεγαλύτερες μεταγραφές της ομάδας. Λέτε να ετοιμάζει καμία έκπληξη;

«Ζεστό» χρήμα στα ταμεία της ΠΑΕ δεν υπάρχει και ο Κόκκαλης ρίχνει το βάρος στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα γίνει στις 22 Ιουνίου, ελπίζοντας ότι από εκεί θα εξοικονομηθούν τα χρήματα που χρειάζονται για την ενίσχυση του Ολυμπιακού.

Συζητήσεις με πρόσωπα (επιχειρηματίες) που επιθυμούν να εμπλακούν στα διοικητικά του Ολυμπιακού έχουν ήδη γίνει αλλά στην πράξη θα δείξει ο καθένας τις προθέσεις του.

Η «μαύρη τρύπα» αγγίζει τα 22-23 εκ. ευρώ και αυτό είναι το ελάχιστο ποσό που περιμένει ότι θα εξασφαλιστεί από την αύξηση του Μ.Κ.

Αυτή φυσικά θα είναι η χειρότερη περίπτωση, καθώς στην αντίθετη κι αν καλυφθεί ολόκληρη η αύξηση (περίπου στα 70 εκ.), τότε το μεταγραφικό μπάτζετ θα ανέβει κατά πολύ.

Ο Κόκκαλης επίσης, πιστεύει ότι χρήματα θα εξασφαλιστούν και από τα εισιτήρια διαρκείας που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη (4/6). Βέβαια, χρήματα στα ταμεία μέσω των εισιτηρίων πριν τις αρχές του Ιουλίου δεν αναμένεται να μπουν.

Μπορεί λοιπόν, στόχος να ήταν η ολοκλήρωση του ρόστερ πριν την έναρξη της προετοιμασίας αλλά το σχέδιο στην πράξη πάει... περίπατο.

Κι όλα αυτά, ενώ ο κόσμος της ομάδας αγωνιά, οι ελλείψεις είναι χτυπητές, ενώ σε λιγότερο από δύο εβδομάδες είναι προγραμματισμένο το ραντεβού των ερυθρολεύκων ενόψει της νέας σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: