5 Ιουνίου 2009

Δώνης:"Στην ΑΕΚ υπήρχε διχασμός"


Ο προπονητής του Ατρόμητου Γιώργος Δώνης μίλησε για τους στόχους της ομάδας του την φετινή σεζόν, όπως και για το "τραυματικό" του πέρασμα από τον πάγκο της ΑΕΚ.
Σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον Nova Sport fm ο Γιώργος Δώνης μίλησε για την απόφαση του να πάει στον Ατρόμητο, ενώ αναφέρθηκε και για το πέρασμά του από την ΑΕΚ, όπως και για τις εξελίξεις στον Ηλυσιακό.

Για τον Ατρόμητο και τους στόχους με την νέα του ομάδα:

"Όταν έφυγα από την ΑΕΚ ήθελα να κάνω μια καλή επιλογή. Ο Ατρόμητος πριν από δύο σεζόν βρέθηκε στη Β΄ Εθνική. Το σημαντικό είναι ότι και ο πρόεδρος δεν απογοητεύτηκε και ο κόσμος ήταν δίπλα. Στο ποδόσφαιρο όταν φας χαστούκι κινδυνεύεις να έρθουν χειρότερα. Η ομάδα επανήλθε στη Σούπερ Λίγκα. Υπήρξαν συζητήσεις και κατάλαβα ότι αυτό που θέλω είναι μια χρονιά με ηρεμία και με ανθρώπους που μπορώ να συνεργαστώ.

Ο Ατρόμητος έχει κόσμο, η ομάδα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική και να έχουμε καλή πορεία. Μέσα από τις συζητήσεις κατάλαβα ότι το κλίμα είναι καλό και γι’ αυτό πήγα εκεί. Οι συνθήκες στον Ατρόμητο είναι πάρα πολύ καλές και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ο πρώτος στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Και ο προπονητής και η ομάδα δέχτηκαν ένα χαστούκι και οι φιλοδοξίες μας ταιριάζουν.

Θέλουμε δυναμική παρουσία και όσο περνάει ο καιρός θα βλέπουμε πού θα μας οδηγήσει. Κάθε εμπειρία είναι διαφορετική. Το παρελθόν δεν σβήνει ποτέ. Μέσα από το παρελθόν πρέπει να βγάζεις τα θετικά και να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος. Την ομάδα που δουλεύω τη θεωρώ πάντα την καλύτερη στον κόσμο. Τώρα, αυτή είναι ο Ατρόμητος"
.

Για την μεταγραφική ενίσχυση του Ατρόμητου δήλωσε:

"Ήδη έχουν γίνει έξι μεταγραφές. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη την άμυνά μας. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να μειώσουμε την πιθανότητα λάθους και να βγουν σωστά οι επιλογές μας. Υπάρχει καλή συνεργασία με τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή, τον Γιάννη Αγγελόπουλο. Υπάρχει ένα καθορισμένο μπάτζετ και εκεί θα κινηθούμε.

Ελπίζουμε μέχρι την αρχή της προετοιμασίας, το μεγαλύτερο κομμάτι των μεταγραφών να έχει γίνει. Αυτό είχαμε κάνει και στη Λάρισα και είχε επιτυχία. Στην ΑΕΚ ήρθαν πολλοί παίκτες στο τέλος της προετοιμασίας, με συνέπεια να μην έχουμε τα αποτελέσματα που θέλαμε"
.

Για την κατάσταση στον Ηλυσιακό είπε:

"Αυτό που με στεναχωρεί είναι αυτά που γίνονται με τα διοικητικά. Η ομάδα κινδυνεύει με αφανισμό. Πρέπει να βρεθεί λύση".

Για το πέρασμα του από την ΑΕΚ είπε:

"Το πιο σημαντικό είναι ότι από τα λάθη μου να μαθαίνω. Στην ΑΕΚ υπήρχε μια δύσκολη κατάσταση. Μια ομάδα για να προχωρήσει πρέπει να υπάρχει ενότητα. Στην ΑΕΚ υπήρχε διχασμός. Αυτό που μου προσάπτω είναι ότι πλήρωσα την υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και δεν προστάτεψα εμένα και τη φιλοσοφία μου. Πολλές φορές μπορείς να θέλεις παίκτες στην ομάδα και να απορρίπτονται. Ετσι έγινε και με εμένα.

Ο Νικολαϊδης προσπαθούσε να τις περάσει στο Δ.Σ., αλλά αυτό τις απέρριπτε. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ηταν πρόκληση για μένα. Από εκεί και πέρα, κοίταξα να ταιριάζει η φιλοσοφία μου με αυτή του προέδρου. Ταίριαζε, αλλά υπήρχε εσωτερική αντιπαλότητα. Ο πρόεδρος δεν ήταν τόσο ισχυρός. Υπήρχε και η κόντρα του Τύπου με τις επιλογές του και εγώ ήμουν μία απ’ αυτές.

Επίσης, υπήρξε και πρόβλημα με τον προγραμματισμό. Ξεκίνησα με Δέλλα, Παπασταθόπουλο, Αρουαμπαρένα, Ράμος και στις αρχές Αυγούστου ήρθαν Μπασινάς, Πελετιέρι, Τζεμπούρ κλπ. Στεκόμαστε πολλές φορές στο τι θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω. Γιατί, ας πούμε, δεν στέκονται στις δηλώσεις του Ριβάλντο που είπε ότι η προετοιμασία του Δώνη είναι αντάξια της Μίλαν!

Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, θα προστάτευα τον εαυτό μου. Οπως έκανε ο Μπάγεβιτς, που είπε "άλλα θέλω και άλλα κάνουν". Μετά το αποτέλεσμα με τον Πανσερραϊκό με ενημέρωσαν ότι δεν θα είμαι στην τεχνική ηγεσία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: