7 Ιουνίου 2009

Στοίχημα Πλέι οφ Ιταλια Β: Ώρα για... μακαρονάδα

Μπορεί οι «μεγάλοι» της Ιταλίας να ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για τη φετινή περίοδο, ωστόσο τέσσερις ομάδες της Serie B συνεχίζουν, με έπαθλο την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Στο πρώτο παιχνίδι, η Empoli υποδέχεται την Brescia ενώ στο δεύτερο η Grosseto φιλοξενεί την Livorno. Σαφώς και το ενδιαφέρον των περισσοτέρων στρέφεται στο Carlo Castellani, καθώς Empoli και Brescia είναι ομάδες με ιστορία και θητεία στα μεγάλα σαλόνια.

Οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στους 67 βαθμούς, αλλά η αγωνιστική τους κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Το τελευταίο δίμηνο η Empoli είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενώ ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της περιόδου με τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Μάλιστα, πήρε τους τρεις βαθμούς στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, στα οποία δεν δέχθηκε καν γκολ - 3-0 την Ascoli, 4-0 την Triestina και 1-0 στην Avellino!

Από την άλλη, η Brescia ξεκίνησε τη σεζόν φουριόζα, ωστόσο στο τέλος βρέθηκε πολύ πίσω από την πρώτη δυάδα και αναγκάζεται να διεκδικήσει την άνοδό της μέσω των μπαράζ. Τόσο κακές ήταν οι εμφανίσεις της στο τελευταίο διάστημα, που η διοίκηση στο Mario Rigamonti αποφάσισε την απόλυση του Giani de Biasi και την πρόσληψη του Alberto Cavasin! Κάπως έτσι ήρθαν οι δύο νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές - 4-2 τη Sassuolo και 1-0 στην Pisa, αποτέλεσμα που έριξε την τελευταία στην Serie C.

Το πρώτο δεδομένο είναι πως την τελευταία δεκαετία οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τρεις φορές, συμπεριλαμβανομένης και της φετινής, στο Carlo Castellani και νικητής δεν υπήρξε! 0-0 την περίοδο 2002-03, 1-1 την επόμενη χρονιά και 2-2 φέτος. Και το δεύτερο δεδομένο, σε περίπτωση ισοπαλίας στα αποτελέσματα μετά τους δύο αγώνες (τα 180 λεπτά δηλαδή), στον τελικό περνάει η ομάδα που κατείχε την καλύτερη βαθμολογική θέση - στην προκειμένη περίπτωση η Μπρέσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: