16 Ιουνίου 2009

Πολύ κοντά ο Κατσουράνης στον Παναθηναϊκό

Οριστικά και αμετάκλητα το ενδιαφέρον του Αμβούργου για τον Κώστα Κατσουράνη τελείωσε από το βράδυ του Σαββάτου. Πλέον, ο Παναθηναϊκός φαίνεται να παίζει μόνος του και η αλήθεια είναι πως αν και εφόσον ο διεθνής μέσος μείνει ελεύθερος από την Μπενφίκα, τότε θα καταλήξει στην Παιανία.

Ωστόσο, οι «Αετοί της Λισσαβώνας» ενώ τον έχουν στη λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές, δεν πρόκειται να τον παραχωρήσουν χωρίς να ικανοποιηθούν οικονομικά.
Οι άνθρωποι του Αμβούργου που ήθελαν σαν τρελοί τον Κατσουράνη, στην απέλπιδα προσπάθειά τους για να τον αποκτήσουν, υποσχέθηκαν στους Πορτογάλους ακόμα και ποσοστό μεταπώλησης.
Ποιο ήταν τελικά ο λόγος που το Αμβούργο έκανε πίσω; Η απάντηση έρχεται δια στόματος του αθλητικού διευθυντή της γερμανικής ομάδας, Ντίτμαρ Μπαϊερσντόρφερ, ο οποίος εξέφραζε τη σιγουριά του ότι ο Κατσουράνης θα ρίξει… άγκυρα στο λιμάνι του Αμβούργου. Τι λέει τώρα; Ουσιαστικά τον στέλνει στον… Παναθηναϊκό.

«Το ενδιαφέρον μας έπαψε το Σάββατο. Γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή ότι ο παίκτης είχε τους ενδοιασμούς του να έρθει στην ομάδα μας, με τη δικαιολογία ότι ήθελε να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του.
»Εμείς μιλήσαμε με τον μάνατζέρ του στην προσπάθειά μας να τον μεταπείσουμε, όμως, οι ενέργειές μας αποδείχθηκαν άκαρπες. Με την Μπενφίκα είχαμε φτάσει κοντά στην επίτευξη συμφωνίας από τα τέλη Μαΐου, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής έδειχνε ξεκάθαρα ότι είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του.
»Δεν σας κρύβω ότι πιστέψαμε πως θα φτάναμε στην απόκτησή του», είπε χαρακτηριστικά ο Μπαϊερσντόρφερ.
Ερωτηθείς για το αν ο μάνατζερ του Κατσουράνη ενημέρωσε τη διοίκηση του Αμβούργου πως ο Παναθηναϊκός θα αποτελέσει κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη, απάντησε:

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως εκτός από τον Παναθηναϊκό, είχαν εκφράσει ενδιαφέρον και άλλες δύο γερμανικές ομάδες. Όμως, μόλις πληροφορήθηκαν γύρω στα τέλη Μαΐου ότι προτεραιότητά του ήταν να επιστρέψει στην Ελλάδα, τότε έκαναν πίσω. Με ρωτάτε τι μας έλεγε ο εκπρόσωπός του για τον Παναθηναϊκό.
»Oχι, δεν μου είπε ξακάθαρα κάτι για τον Παναθηναϊκό. Σας μιλάω ειλικρινά. Αντίθετα, επαναλάμβανε συνεχώς ότι η πρότασή μας ήταν η πιο συμφέρουσα επαγγελματικά. Όμως, είχε κάποιους ενδοιασμούς και αυτό φαινόταν στις συζητήσεις μας.
»Ήθελε να κοιτάξει και άλλα πράγματα, δεν τον ενδιέφερε μόνο το οικονομικό. Μας έλεγε συνεχώς ότι θα ήθελε να βρίσκεται δίπλα στην οικογένειά του.
»Εμείς από την πλευρά μας είχαμε δώσει διορία, κάναμε υπομονή, αλλά ο παίκτης από ό,τι φάνηκε είχε πάρει τις αποφάσεις του. Έτσι αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε και να κοιτάξουμε άλλες περιπτώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: