25 Ιουνίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Οι διοργανωτές πιστεύουν στο θαύμα

Μετά τη χτεσινή πρόκριση των ΗΠΑ, μένει να δούμε μόνο αν καταφέρει η Νότια Αφρική να κάνει ακόμα κι αυτή την έκπληξη αφήνοντας έξω τη Βραζιλία.

Οι διοργανωτές θα αντιμετωπίσουν την κάτοχο του τίτλου Βραζιλία. Η μάχη μοιάζει άνιση αλλά η ομάδα της Ν. Αφρικής, δεν έχει τίποτα να χάσει και θα παίξει ελπίζοντας στο θαύμα. Αντίθετα οι πέντε φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές, θα προσπαθήσουν να προσθέσουν ακόμα ένα τρόπαιο στην πλούσια συλλογή τους.

Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, απέναντι στην Αίγυπτο, η ομάδα της Βραζιλίας ανέβασε την απόδοσή της και κατάφερε όχι μόνο να φτάσει στον ημιτελικό του θεσμού αλλά και να παίξει ένα αρκετά καλό και παραγωγικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Carlos Dunga, έχει σκοράρει 10 φορές σε τρία ματς. Όπως είναι λογικό η Βραζιλία μοιάζει σαν το μεγάλο φαβορί, αλλά ο Dunga έχει προειδοποιήσει τους παίκτες του για τους κινδύνους αυτής της αναμέτρησης. Ο Juan είναι τραυματίας και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί, και την θέση του θα καλύψει και πάλι όπως όλα δείχνουν ο Luisao.

Η Ν. Αφρική με τον ενθουσιασμό και την υποστήριξη του κοινού της, θα προσπαθήσει να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Η ομάδα του Joel Santana, έχει παρουσιάσει ένα πολύ καλό σύνολο αλλά σίγουρα θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στη Βραζιλία. Στα αγωνιστικά, η μοναδική απουσία θα είναι αυτή του τιμωρημένου MacBeth Sibaya, ενώ ο Benson Mhlongo μάλλον θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα της ομάδας.

Η Βραζιλία είναι σίγουρα καλύτερη και πιο έμπειρη ομάδα. Ο ενθουσιασμός όμως των Νοτιοαφρικανών, τους κάνει μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Όπως και να έχει η Βραζιλία αναμένεται να πάρει την πρόκριση εύκολα ή δύσκολα. Ο επιθετικός οίστρος των Βραζιλιάνων δεν αναμένεται να συναντήσει πολλές δυσκολίες από την άμυνα των διοργανωτών και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά γκολ σε αυτή την αναμέτρηση.

Πιθανές ενδεκάδες.

Βραζιλία: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Luisao, Santos, Gilberto Silva, Felipe Melo, Ramires, Kaka, Robinho, Luis Fabiano.

Ν.Αφρική: Khune, Booth, Gaxa, Masilela, Davids, Mokoena, Mhlongo, Pienaar, Modise, Mashego, Parker.

Διαιτητής: Massimo Busacca (Ελβετία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: