12 Ιουνίου 2009

Ο Τσιρίλο υποσχέθηκε το... κάτι παραπάνω στον ΠΑΟΚ

Η προοπτική που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ και η παρουσία των Θοδωρή Ζαγοράκη, Ζήση Βρύζα και Φερνάντο Σάντος ήταν οι λόγοι για τους οποίους ο Μπρούνο Τσιρίλο αποφάσισε να δεσμεύσει το μέλλον του με τον «Δικέφαλο». Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός έφθασε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη και παρουσιάστηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Τυχερός που θα φορέσω τη φανέλα του ΠΑΟΚ»

Ο Μπρούνο Τσιρίλο αρχικά ζήτησε συγνώμη για το γεγονός ότι δεν απαντούσε στο κινητό τηλέφωνό του, τις τελευταίες ημέρες: «Ζητώ συγνώμη που δεν έκανα δηλώσεις προηγούμενες ημέρες, αλλά είχε παρθεί μια απόφαση μεταξύ εμού και της ομάδας ώστε να βρεθούμε όλοι μαζί και να μιλήσουμε.
»Πέραν τούτου νιώθω τυχερός που θα φορέσω τη φανέλα μιας μεγάλης ομάδας όπως ο ΠΑΟΚ. Αναμφίβολα, όταν κατατέθηκε το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε να σκεφτώ πολύ για να απαντήσω θετικά. Πριν από δύο χρόνια επίσης είχε εκφραστεί ενδιαφέρον, έτυχε όμως και δεν φτάσαμε σε συμφωνία», είπε.

«Έχει σημαντικό πρότζεκτ»

Σε ερώτηση σχετική με τις γνώσεις του περί ΠΑΟΚ, έδειξε καλά ενημερωμένος: «Γνωρίζω ότι ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχει σημαντικό πρότζεκτ. Από τη στιγμή που ο πρόεδρος και η ομάδα μου έδωσαν την ευκαιρία να ενταχθώ σε αυτό το πρότζεκτ δεν το σκέφτηκα πολύ.
»Ξέρω το πρωτάθλημα και σκοπός μας είναι να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό το πρόγραμμα για να πετύχουμε περισσότερα φέτος», συμπλήρωσε και ρωτήθηκε για τους στόχους:
«Γνωρίζω ότι ο ΠΑΟΚ πέρυσι κόντραρε τις ομάδες της Αθήνας. Θέλουμε αυτό να γίνει πιο έντονο φέτος. Σημασία έχει να συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο.
»Πιστεύω ότι είναι φυσιολογικό για κάθε παίκτη να θέλει να κερδίσει τίτλους. Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές. Φέτος θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους του Europa League και του χρόνου να αγωνιστούμε στο Champions League», είπε.

«Γι' αυτό επέλεξα τον ΠΑΟΚ...»

Ερωτηθείς για την παρουσία του Φερνάντο Σάντος, ήταν ξεκάθαρος: «Δεν ήταν ο βασικός λόγος της θετικής απόφασής μου, ανεξαρτήτου του ότι με χαροποιεί ιδιαίτερα που θα συνεργαστώ και πάλι μαζί του.
»Περάσαμε μια καλή χρονιά στη πρώτη μου χρονιά στην Ελλάδα, γνωρίζω τα χαρακτηριστικά μου, αλλά στον ΠΑΟΚ ήρθα γιατί διαπίστωσα τη προοπτική και την ευφορία που υπάρχει», σημείωσε και συμπλήρωσε:
«Ήταν πολλοί οι λόγοι που έπαιξαν ρόλο. Γνωρίζω καλά τον προπονητή, ο ΠΑΟΚ πέρυσι τερμάτισε στη δεύτερη θέση γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχος.
»Συν τοις άλλοις, με διάλεξε ένας πρόεδρος που υπήρξε σημαντικότατος παίκτης, αλλά κι ένας τεχνικός διευθυντής ο οποίος επίσης ήταν πολύ σημαντικός παίκτης. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η επιλογή ήταν πολύ πιο εύκολη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: