4 Ιουνίου 2009

Χαστούκι στον Κόκκαλη η πρόσληψη του Βαλβέρδε στην Βιγιαρεάλ!



O "αποτυχημένος" για τον Κόκκαλη Βαλβέρδε στο τιμόνι της Βιγιαρεάλ! Ενώ στον Ολυμπιακό χρέη (βοηθού) προπονητή (του Κόκκαλη) εκτελεί ο... σούπερ-σταρ της προπονητικής Τιμούρ Κετσπάγια! Πως τους δουλεύει έτσι ο μάγκας Κόκκαλης;

Μπορεί ο Μανουέλ Πελεγκρίνι να αποχώρησε από τον πάγκο της Βιγιαρεάλ, το «κίτρινο υποβρύχιο», όμως, δεν άργησε να βρει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού παρουσιάστηκε και επίσημα την Τετάρτη από τον ισπανικό σύλλογο.

Μετά την παρουσίαση ο βάσκος τεχνικός έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της Βιγιαρεάλ. Σε αυτήν δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη μνεία στον Πελεγκρίνι και να χαρακτηρίσει ως πρόκληση το γεγονός ότι κλήθηκε να τον διαδεχθεί:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο που μου εμπιστεύθηκε τη θέση του προπονητή. Θα προσπαθήσω να πάμε ακόμη πιο ψηλά. Θα πρέπει να αντικαταστήσω έναν προπονητή που έμεινε εδώ για πέντε χρόνια και να ανταποκριθώ στην πρόκληση. Ο Πελεγκρίνι έμεινε εδώ πέντε χρόνια και άφησε τη σφραγίδα του. Αυτό πιο πολύ αποτελεί πρόκληση για μένα, παρά πρόβλημα».

Ο Βαλβέρδε δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σχέδια της ομάδας για την επόμενη σεζόν και να ανεβάσει τον πήχη ψηλά, με την παρουσία της Βιγιαρεάλ στον τελικό του νεοσύστατου Europa League:

«Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να διατηρήσουμε τη Βιγιαρεάλ σε υψηλά στάνταρ όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και στην Ευρώπη. Είμαι ειδικός στο χάνω στο φινάλε το Κύπελλο UEFA. Το κατάφερα τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής.

»Δεν θέλω να χάσω άλλο τελικό. Το βλέπω όμως και θετικά γιατί σημαίνει πως έφτασα στο τέλος του δρόμου. Ελπίζω με τη Βιγιαρεάλ να αλλάξει αυτό. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, το γεγονός ότι οι άνθρωποι εδώ με εμπιστεύονται αποτελεί επιπλέον πίεση για μένα. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και στο τέλος των διοργανώσεων να βρισκόμαστε στην κορυφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: