16 Ιουνίου 2009

Ύστερα από 14 χρόνια προσφοράς ο Γκούμας εκτός Παναθηναϊκού

Την ημέρα που τα μεταγραφικά θέματα βαδίζουν σε καλό δρόμο για τον Παναθηναϊκό, μια άλλη υπόθεση με έναν παίκτη σύμβόλο των «πρασίνων» είχε αρνητική κατάληξη, καθώς και επίσημα η ΠΑΕ, δια μέσω του Κώστα Αντωνίου ενημέρωσε τον Γιάννη Γκούμα ότι δεν υπολογίζεται από την τεχνική ηγεσία ενόψει της νέας σεζόν.

Αυτό σημαίνει το τέλος εποχής για τον Θεσσαλό αμυντικό ύστερα από δεκατέσσερα χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην ομάδα του «τριφυλλιού».

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου των «πρασίνων» είχε συνάντηση την Δευτέρα με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, όπου και του γνωστοποίησε επίσημα ότι δεν είναι πλάνα του Τεν Κάτε για τη νέα περίοδο.

Κάτι, που είχε διαφανεί αρκετό καιρό πριν λήξει το πρωτάθλημα, αφού ο Ολλανδός τεχνικός είχε θέσει στο περιθώριο τον Γιάννη Γκούμα, όμως επίσημα από την ΠΑΕ δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς τον έμπειρο ποδοσφαιριστή.

Οι δύο προτάσεις, η άρνηση και η δυσφορία του αρχηγού

Ο Κώστας Αντωνίου έκανε δυο προτάσεις στην «σημαία» του Παναθηναϊκού. Η πρώτη αφορούσε να τερματίσει εδώ την ποδοσφαιρική του καριέρα αναλαμβάνοντας ένα πόστο στις ακαδημίες του «τριφυλλιού» με την ΠΑΕ να του πληρώνει το μισό συμβόλαιο (σ.σ. 200.000€) της νέας περιόδου (σ.σ. έχει άλλωστε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2010, όπου λαμβάνει 400.000€ ετησίως).

Η δεύτερη πρόταση ήταν να μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, με τους «πράσινους» και πάλι να του καταβάλουν το μισό συμβόλαιο της νέας περιόδου.

Ο Γκούμας από την πλευρά του δεν δέχθηκε καμία από τις δυο προτάσεις και μάλιστα στο περιβάλλον του έδειχνε ιδιαίτερα απογοητευμένος και εκνευρισμένος από την συμπεριφορά της ομάδας προς το πρόσωπό του, καθώς εδώ και δυο-τρεις μήνες άκουγε, διάβαζε, έβλεπε ότι βρισκόταν στο περιθώριο και ότι το όνομά του βρισκόταν στην «μαύρη λίστα» του Τεν Κάτε.

Όμως κανείς από τον Παναθηναϊκό δεν του είχε αναφέρει το παραμικρό και έτσι φτάσαμε στις 15 Ιουνίου για να μάθει από επίσημα χείλη της ομάδας ότι δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν.

Σίγουρα μια συμπεριφορά από πλευράς ΠΑΕ, που δεν την τιμάει σε καμία περίπτωση, καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, που έχει περάσει τη μισή ζωή του στην Παιανία έχοντας προσφέρει πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό.

Η ουσία είναι ότι και επίσημα δίνεται τέλος στην παρουσία του Γιάννη Γκούμα στο «τριφύλλι» και μάλιστα με αρκετά άδοξο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: