11 Απριλίου 2009

Στοίχημα Serie A: Σπουδαία αγωνιστική με ντέρμπι στο Olimpico

Μπορεί η μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος να έχει κριθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό, αλλά οι μάχες στην ουρά της βαθμολογίας συνεχίζονται στη Serie A της Ιταλίας.

Στα πλαίσια της 31ης αγωνιστικής θα γίνουν πολλά ενδιαφέροντα ματς όπως αυτό της Genoa με την Juventus και της Fiorentina με την Cagliari. Την παράσταση βέβαια κλέβει το ντέρμπι στο Olimpico, ανάμεσα σε Lazio και Roma.

Bologna - Siena

Στο γήπεδο Renato Dall'Ara η Bologna υποδέχεται την Siena. Οι γηπεδούχοι μετράνε τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, και χρειάζονται τους βαθμούς έτσι ώστε να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο η Siena μοιάζει να έχει ξεφύγει από τις περιπέτειες. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, μόνο αδιάφοροι δεν θα παρουσιαστούν αφού σκοπός τους θα είναι να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή στην Serie A.

Chievo - AC Milan

Η σκληροτράχηλη Chievo βρίσκεται μόλις 7 βαθμούς μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία, αλλά το δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, κρατάει τους γηπεδούχους σε εγρήγορση. Ο Pellissier, είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και θα έχει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η Milan έχει σαν στόχο την κατάκτηση της 3ης θέσης στο βαθμολογικό πίνακα. Οι Rossoneri, πάντως, δεν θα έχουν εύκολο έργο, παρά την αγωνιστική άνοδο στις τελευταίες αγωνιστικές. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στους τραυματίες Alessandro Nesta, Kakha Kaladze και Daniele Bonera.

Fiorentina - Cagliari

Η Fiorentina συνεχίζει την πορεία της προς το Champions League της νέας χρονιάς. Οι γηπεδούχοι δεν σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα πέρα από την νίκη, ενώ παράλληλα θα περιμένουν στραβοπάτημα της Genoa απέναντι στη Juventus. Η Fiorentina, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα απουσιών καθώς οι Mario Santana, Adrian Mutu, Per Kroldrup, Martin Jorgensen, Massimo Gobbi και Felipe Melo είναι τραυματίες και δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν.

Η Cagliari αποτελεί μια από τις φετινές εκπλήξεις της Serie A. Οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο έχουν αποφύγει τον υποβιβασμό, αλλά πλέον διεκδικούν και μια θέση στο κύπελλο UEFA. Η ομάδα πλέον αγωνίζεται χωρίς άγχος και αυτό της δίνει μεγαλύτερη δύναμη. Οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν πλήρεις.

Inter - Palermo

Η γηπεδούχος Inter θέλει να κάνει ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Η εκτός έδρας νίκη επί της Udinese, τόνωσε την ψυχολογία της ομάδας. Ο Julio Cesar και ο Douglas Maicon, είναι τραυματίες και δεν υπολογίζονται για την αναμέτρηση του Σαββάτου.

Η Palermo βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας και θα προσπαθήσει να μείνει ζωντανή στην διεκδίκηση της 6ης θέσης. Οι φιλοξενούμενοι θα στηριχτούν στον επιθετικό τους Edison Cavani. Ο Igor Budan και ο Roberto Guana είναι τραυματίες, ενώ θα λείψουν και οι τιμωρημένοι Cesare Bovo καιMattia Cassani.

Lazio - Roma

Στο Olimpico θα διεξαχθεί το ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε Lazio και Roma. Ο αγώνας αυτός μοιάζει να έρχεται σε λάθος στιγμή για την Lazio, αφού προέρχεται από τρείς συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα. Μοναδικές απουσίες για τους γηπεδούχους θα είναι αυτές των Simone Inzaghi και Cristian Brocchi.

Η Roma από την μεριά της θέλει την νίκη τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Τα προβλήματα είναι πολλά για τους φιλοξενούμενους καθώς ο Spalletti δεν υπολογίζει στους τραυματίες Alberto Aquilani, Marco Cassetti, Rodrigo Taddei, Mirko Vucinic, Juan και Cicinho.

Lecce - Sampdoria

Σε ένα πολύ σημαντικό ματς για τους γηπεδούχους, η Lecce θα φιλοξενήσει την Sampdoria. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην ζώνη του υποβιβασμού και καίγονται για τους βαθμούς. Παρά την ήττα από την Milan, η Lecce είχε πολύ καλή απόδοση και αυτό κάνει τους γηπεδούχους να πιστεύουν στους εαυτούς τους. Ο Guglielmo Stendardo επιστρέφει ενώ αντίθετα εκτός αγώνα έχουν μείνει ο τραυματίας Daniele Cacia και ο τιμωρημένος Tiziano Polenghi.

Μετά από το εντός έδρας στραβοπάτημα με την Napoli, η Sampdoria θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Ο Marius Stankevicius και ο Claudio Bellucci, είναι τραυματίες και δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν. Επιπλέον εκτός μάχης είναι και ο τιμωρημένος Hugo Campagnaro.

Napoli - Atalanta

Ο Roberto Donadoni ψάχνει την πρώτη του νίκη στον πάγκο της Napoli. Οι γηπεδούχοι μετράνε τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες και έχουν δείξει καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους. Στην αναμέτρηση του Σαββάτου ο Donadoni δεν υπολογίζει στους, Ezequiel Lavezzi, Walter Gargano, Christian Maggio και Salvatore Aronica.

Η Atalanta προέρχεται από δυο κακά αποτελέσματα και η απόδοση της ομάδας προβληματίζει. Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν πολλές απουσίες για το παιχνίδι του Σαββάτου, καθώς εκτός του τιμωρημένου Peluso, θα απουσιάζουν και οι τραυματίες Cristiano Doni, Adriano Ferreira Pinto, Ferdinando Coppola και Alessio Cerci.

Torino - Catania

Η Torino έχει μείνει αρκετό καιρό μακριά από τις νίκες, και απέναντι στην Catania, θέλει το τρίποντο έτσι ώστε να μπορεί να ελπίζει στην παραμονή. Πέραν της γνωστής απουσίας του Elvis Abbruscato, οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους και τους Jurgen Saumel και Nsofor Ogbonna.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Catania δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, και πιστεύει στη νίκη που θα την ανεβάσει ακόμα πιο πολύ στην βαθμολογία. Πέραν της απουσίας του νεαρού Andrea D'Amico, οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα.

Genoa - Juventus

Άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον ματς, θα είναι αυτό ανάμεσα στην Genoa και την Juventus. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας, και για να διαφυλάξουν την θέση τους θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια απέναντι στην Μεγάλη Κυρία. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς τους τραυματίες Diego Milito, Matteo Paro και Alessio Scarpi.

Μετά το εντός έδρας σοκ με την Chievo (3-3), η Juventus δεν έχει περιθώρια για νέες βαθμολογικές απώλειες, εφόσον θέλει να διεκδικήσει ακόμα το τίτλο του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι στην έδρα της Genoa θα είναι δύσκολο και για αυτό η Juventus θα πρέπει να παρουσιάσει και πάλι το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Ranieri, δεν υπολογίζει στους Cristiano Zanetti, Momo Sissoko, Amauri, Hasan Salihamidzic, Grygera και Alex Manninger.

Δεν υπάρχουν σχόλια: