11 Απριλίου 2009

Στοίχημα Formula 1: Η προειδοποίηση του Jackie Stewart στον Lewis Hamilton

Μετά από ένα ταραχώδες ξεκίνημα στη σεζόν, ο Lewis Hamilton σκέφτεται την αποχώρηση από την McLaren. Η μεγαλύτερη μορφή των αγώνων στη Βρετανία, πιστεύει ότι αυτό είναι μια κακή ιδέα.

Ένας αγαπημένος τίτλος στα εξώφυλλα είναι το "From hero to zero" (από ήρωας στο μηδέν). Είναι ένας «πιασάρικος» τίτλος που χρησιμοποιείτε εύκολα από πολλούς. Αν και είχε να χρησιμοποιηθεί αρκετό καιρό το τελευταία έχει έρθει πάλι στο προσκήνιο λόγω του Lewis Hamilton.

Ο πρωταθλητής από την Βρετανία ήταν ο μεγάλος σταρ της Formula 1 στο ξεκίνημα της χρονιάς. Ήταν το παιδί θαύμα που κυρίευσε στον κόσμο του Grand Prix τα τελευταία δύο χρόνια. Ήταν επίσης το άσημο παιδί από την επαρχία του Stevenage που κατάφερε να σταθεί ανάμεσα στα μεγαλύτερα αστέρια των σπορ. Τώρα όμως μετά από δυο αγώνες η φήμη του κλονίζεται, το αμάξι του δεν είναι καλό και η ομάδα του κινδυνεύει να αποκλειστεί από το Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, αφού κατηγορείται ότι κλονίζει την εικόνα του θεσμού.

Πριν την ακρόαση στις 29 Απριλίου, όπου οι άρχοντες του θεσμού θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν τις μακροχρόνιες διαφορές τους με την McLaren, ο Hamilton θα πρέπει να αποφασίσει, αν θέλει να συνεχίσει με τον μέντορά του Ron Dennis.

Ο πατέρας του, Anthony, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της καριέρας του Lewis από πάρα πολύ μικρή ηλικία, είναι έξαλλος από τον τρόπο της ομάδας που τον ανάγκασε να πει ψέματα μετά το Grand Prix της Αυστραλίας. Το όλο σκηνικό, που τελείωσε με την απόλυση του γενικού διευθυντή Dave Ryan μετά από 35 χρόνια, επηρέασε το νεαρό οδηγό ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει ότι είπε ψέματα.

Έτσι ο Hamilton παραπαίει, ενώ ο Jenson Button έγινε το νέο αστέρι στη Formula 1.

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές στους αγώνες για την Μ.Βρετανία ο Sir Jackie Stewart, συμβουλεύει τον Hamilton και τον πατέρα του να μην βιαστούν να πάρουν μια απόφαση. Ο 69χρονος θρύλος των Grand Prix circuit, τρεις φορές πρωταθλητής, επιμένει ότι η απομάκρυνση από την McLaren μπορεί να τους αφήσει οριστικά εκτός αγώνων.

Δήλωσε στον Charlie Wyett της εφημερίδας The Sun: «Αν πάει κάπου αλλού μπορεί να καταστρέψει την καριέρα του». Που αλλού θα μπορούσε να πάει; Θα πρέπει να αναγνωρίσει τις πιο σταθερές ομάδες, και αυτές είναι η McLaren και η Ferrari. Η ομάδα του ίσως να μην είναι τώρα ανταγωνιστική, αλλά μπορεί να βελτιωθεί πολύ στους επόμενους δυο-τρεις αγώνες. Παραμένουν οι καλύτερες ομάδες στον κόσμο.»

Αυτή η άποψη είναι σωστή. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι η ομάδα θα δουλέψει πυρετωδώς έτσι ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί την Brawn GP. Και φυσικά υπάρχει ακόμα πολύς καιρός για να ξαναφέρουν τον Hamilton στον ανταγωνισμό. Ό,τι και αν έγινε στην Αυστραλία, απέδειξε ότι είναι ο καλύτερος οδηγός αφού από το πουθενά πήρε την τέταρτη θέση, και με ένα όχι τόσο ανταγωνιστικό αμάξι μπορεί να τα καταφέρει ξανά.

Είναι στο 9,80 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών, και αυτή είναι μια καλή απόδοση. Η διακύμανση ανάμεσα στο 4,10 και στο 11,00 για μια θέση στο βάθρο στο Κινέζικο Grand Prix το επόμενο Σαββατοκύριακο, και μια απόδοση κοντά στο 8,00 μοιάζει αρκετά δελεαστική. Έτσι ο τίτλος των εφημερίδων μπορεί να αντιστραφεί σε «From zero to hero» (από το μηδέν, ήρωας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: