12 Απριλίου 2009

Στοίχημα Β' Εθνική: Στην Καρδίτσα... όλα τα λεφτά

Το κρίσιμο παιχνίδι για την αποφυγή του υποβιβασμού, ανάμεσα στην Αναγέννηση Καρδίτσας και τον Εθνικό Αστέρα, ξεχωρίζει από το κυριακάτικο πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής στη Β' Εθνική. Σημαντική αναμέτρηση και αυτή στη Βέροια.

Σε τεντωμένο σκοινί βασίζει η Αναγέννηση Καρδίτσας. Η ομάδα του Περικλή Αμανατίδηδίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για την αποφυγή του υποβιβασμού, υποδεχόμενη τον Εθνικό Αστέρα, ο οποίος ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στη Β' Εθνική. Κι όμως, οι Θεσσαλοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία την προηγούμενη αγωνιστική να πάρουν το «τρίποντο», όταν προηγήθηκαν με δύο γκολ διαφορά, αλλά στο τελευταίο λεπτό δέχθηκαν την ισοφάριση από τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά.

Ετσι, βρέθηκαν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο -2 από την Καλλιθέα και στο -3 από τον Ηλυσιακό και τη σωτηρία! Στην Καρδίτσα επικρατεί ξεσηκωμός για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, από την οποία θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Μάριαν, καθώς επιστρέφουν οι Δούκαςκαι Αγγελόπουλος. Από την άλλη, ο σύλλογος της Καισαριανής έχει διαφορά τεσσάρων βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη και μόνο σίγουρος δεν μπορεί να αισθάνεται. Τουλάχιστον εντός έδρας πάει καλά, αφού έρχεται από τρεις συνεχόμενες «τριάρες», με τελευταία αυτή επί του Πιερικού. Ο Αντώνης Μανίκας- που χαρακτήρισε «τελικό» τον αγώνα αυτό - δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα.

Αντίστοιχης σημασίας είναι και το παιχνίδι που θα διεξαχθεί στη Βέροια, μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Ηλυσιακού. Η «Βασίλισσα του Βορρά» συμπλήρωσε πέντε αγωνιστικές αήττητη, με τέσσερις ισοπαλίες (όλες 1-1) και μια νίκη (2-0 στην Καστοριά) και αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από τη γραμμή του υποβιβασμού. Στα θετικά για τον Γιώργο Κωστίκοοι επιστροφές τριών ποδοσφαιριστών του, των Παπαδόπουλου, Βέρτζουκαι Τζημογιάννη, που εξέτισαν τις ποινές τους. Είναι δεδομένες οι απουσίες των έμπειρων Μπαχράμηκαι Δρούγαενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Βασιλακάκη.

Αυτός, πάντως, που έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς, είναι ο Ηλυσιακός. Οι δύο εντός έδρας νίκες της ομάδας του Βασίλη Παπαχρήστου(3-0 την Καλαμάτα και 3-2 τον Εθνικό Πειραιώς) σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, την έφεραν ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά φυσικά τα πάντα είναι ακόμα ανοιχτά. Ο τεχνικός του Ηλυσιακού θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους Τσιτσομήτσοκαι Παλάσκα, ωστόσο έτοιμος είναι πλέον ο Ομο.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της Κυριακής, ο Ιωνικόςυποδέχεται τον Διαγόρα Ρόδουστη Νεάπολησε έναν αγώνα γοήτρου, ο Πιερικόςπεριμένει στην Κατερίνητην Καλαμάταμε τις δύο ομάδες να αισθάνονται ήσυχες, ο Αγροτικός Αστέραςφιλοξενεί στον Εύοσμοτον αδιάφορο ΑΣΚ Ολυμπιακό Βόλουκαι θέλει το «τρίποντο» για να απαλλαγεί από το άγχος του υποβιβασμού, η Καλλιθέαπαίζει τα ρέστα της στο Ελληνικόκόντρα στον Εθνικό Πειραιώςενώ η Κέρκυραθα διεκδικήσει τις τελευταίες της ελπίδες για άνοδο υποδεχόμενη την υποβιβασμένη εδώ και καιρό Καστοριά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής στη Β' Εθνική :
Βέροια - Ηλυσιακός 12/04 16:00
Ιωνικός - Διαγόρας Ρόδου 12/04 16:00
Πιερικός - Καλαμάτα 12/04 16:00
Αγροτικός Αστέρας - ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου 12/04 16:00
Εθνικός Πειραιώς - Καλλιθέα 12/04 16:00
Κέρκυρα - Καστοριά 12/04 16:00
Αναγέννηση Καρδίτσας - Εθνικός Αστέρας 12/04 16:00
Καβάλα - ΠΑΣ Γιάννινα 13/04 17:00


Δεν υπάρχουν σχόλια: