3 Οκτωβρίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Bundesliga: Χωρίς Robben και Ribery η Bayern

Bayern München - Köln

Με πολλές χαμένες ευκαιρίες η Bayern (1,28 στο ανταλλακτήριο της Betfair), δικαιούνταν κάτι παραπάνω στα ματς με Hamburg (0-1) και Juventus (0-0). Στο τελευταίο ματς τραυματίστηκαν Robben και Ribbery και θα απουσιάσουν από τη μάχη με την Koln. Εκτός αποστολής και οι μακροχρόνια τραυματίες Demichelis (A), Van Bommel (M).

H Koln (14,50 για την έκπληξη) πάει με εξαιρετική παράδοση στο Μόναχο, καθώς δεν έχει ηττηθεί στα 20 από τα 38 παιχνίδια που έχει δώσει στη βαυαρική πρωτεύουσα. Η φετινή της εικόνα, πάντως, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Τιμωρημένος είναι ο Maniche (M), κόντρα στην παλιά του ομάδα για πρώτη φορά ο Lukas Podolski.

Bayer Leverkusen - Nürnberg:

Χωρίς να αρέσει, η Leverkusen (1,42 στο ανταλλακτήριο της Betfair) κέρδισε στο ντέρμπι με 1-0 την Koln στο ντέρμπι και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Μία αναγκαστική αλλαγή στο βασικό σχήμα για την Bayer, καθώς τραυματίας είναι ο βασικός μέσος Renato Augusto.

Η Nürnberg (10,00 το διπλό) μετρά τρεις συνεχόμενες ήττες σε επίσημα παιχνίδια, με αυτήν από την Bochum (0-1) να πονά περισσότερο από όλες. Αμφίβολος είναι ο επιθετικός Eigler, βέβαιος απών ο κεντρικός αμυντικός και αρχηγός Andreas Wolf. Εκτός αποστολής ο Άγγελος Χαριστέας που ούτως ή άλλως δεν υπολογίζονταν για βασικός.

Hannover - Freiburg:

Το Hannover (2,28 στο ανταλλακτήριο της Betfair) προέρχεται από τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη, αν και η εικόνα του σε αυτά δεν ήταν απαραίτητα κακή. Ειδικά στην ήττα με 4-2 από τη Wolfsburg στο τοπικό ντέρμπι έπαιξε σαν ίσος προς ίσο. «Ακόμη κι αν φτάσουμε με αυτόν τον τρόπο στα όρια του τραυματισμού, πρέπει να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κερδίσουμε», τόνισε ο τεχνικός Andreas Bergmann. Άλλους τραυματισμούς, βέβαια, δεν νομίζω να χρειάζεται το Hannover, καθώς ήδη απουσιάζουν οι Enke (Τ), Eggimann (Α), Andreasen (Μ), Forssell (Ε), Hanke (Ε) και Schlaudraff (Ε). Επιστρέφει τουλάχιστον ο Bruggink (Μ).

Η Freiburg (3,50 στην Betfair) προέρχεται από δύο θριάμβους επί ομάδων βεληνεκούς του Hannover (Hertha 4-0, Gladbach 3-0) και δικαίως ο τεχνικός Robin Dutt δηλώνει πως «είμαστε αισιόδοξοι πως θα πάρουμε βαθμούς και στο Hannover». Εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο κεντρικός αμυντικός Bastians και σημαντικό το κενό του σε περίπτωση απουσίας.

Bochum - Wolfsburg:

Ελπίδες για παράταση της παραμονής στον πάγκο της Bochum (4,70 ο άσος στο ανταλλακτήριο) διατηρεί ο υπηρεσιακός τεχνικός Andreas Heinemann, μετά τη νίκη με 1-0 επί της Nurnberg στο παρθενικό παιχνίδι του στο πρωτάθλημα. Πάντως, ο Heinemann αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, καθώς τραυματίες είναι Imhof (Μ), Sestak (E), Bonig (A) και Heerwagen (T). Απάντες θα ήταν βασικοί εφόσον ήταν υγιείς. Επιπλέον, ερωτηματικά υπάρχουν για τους Grote (Μ) και Klimowicz (Ε).

Η Wolfsburg (1,85 το διπλό των «λύκων») ταξίδεψε πλήρης και με καλή ψυχολογία από τη σπουδαία εμφάνιση στο Manchester, παρά την ήττα με 2-1 από την United.

Mainz - Hoffenheim:

H Mainz (4,20 στην Betfair) στάθηκε αξιοπρεπώς στη Βρέμη και η ήττα με 3-0 από τη Werder δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα του αγώνα. Εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο αρχηγός της ομάδας, Hoogland. Να σημειωθεί πως η νεοφώτιστη είναι αήττητη στο γήπεδό της. Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Tuchel, ταλαιπωρείται από γρίπη και μάλλον δεν θα κάτσει στον πάγκο.

Η Hoffenheim (1,94 στο ανταλλακτήριο) έχει πατήσει γκάζι και πραγματοποιεί τη μία εκπληκτική εμφάνιση πίσω από την άλλη. Πιο πρόσφατη το 5-1 επί της Hertha. Το αρνητικό είναι πως ο παράγοντας ισορροπίας στην άμυνα, Josip Simunic, είναι τραυματίας και θα αντικατασταθεί από το Σουηδό Nilsson.

Mönchengladbach - Borussia Dortmund:

Τοπικό ντέρμπι στη Βεστφαλία, με το αιώνιο ερώτημα να παραμένει: Ποια είναι η αληθινή Borussia; Οι δύο ομάδες φέρουν το ίδιο όνομα και οι οπαδοί τους μαλώνουν εδώ και χρόνια για το ποιος πρέπει να διατηρεί και ποιος όχι.

Η Gladbach (3,20 ο άσος στην Betfair) μετρά τρεις συνεχόμενες ήττες και ειδικά στο 3-0 από τη Freiburg πραγματοποίησε μια τραγική εμφάνιση. Αν προσθέσει κανείς και τον αποκλεισμό από την Duisburg για το κύπελλο, καταλήγει σε ένα καταστροφικό 20μερο για τους γηπεδούχους. Νέα προβλήματα δεν υπάρχουν.

Η Dortmund (2,44 το διπλό στο ανταλλακτήριο) δεν έχει νίκη στο Mönchengladbach τα τελευταία χρόνια και έχασε εκεί πέρσι την ευρωπαϊκή έξοδο, φέρνοντας ισοπαλία. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους «κιτρινόμαυρους» μετά από σερί αρνητικών αποτελεσμάτων. Τελευταίο αυτό κόντρα στη Schalke, όπου η BVB ήταν άτυχη (δύο δοκάρια) και φωνάζει ορθά για παράβαση στο 0-1 του Farfan. Επιστρέφει ο Blaszczykowski που ανάρρωσε από γρίπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: