8 Οκτωβρίου 2009

Τους πουλάει ή τους χάνει!

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κινδυνεύει να χάσει στο τέλος της περιόδου τους Βαγγέλη Μάντζιο, Σίλβα Κλέιτον, Αλέξανδρο Τζιόλη και Ελίνι Δημούτσο, χωρίς να βάλει ένα ευρώ στο ταμείο της.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τον κανονισμό ιδιότητας και μετεγγραφών της FIFA στον οποίο αναφέρεται ότι «ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έχει συμμετάσχει σε λιγότερο από το 10% των επίσημων αγώνων που έχει δώσει το σωματείο του, μπορεί να λύσει το συμβόλαιό του πρόωρα...».

Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές δεν υπολογίζονται από τον Χενκ Τεν Κάτε και γι' αυτό δεν πήραν μέρος στην προετοιμασία της ομάδας. Οι Κλέιτον και Μάντζιος εδώ και μερικές ημέρες προπονούνται κανονικά με την ομάδα, αλλά ακόμα δεν έχουν παίξει ούτε ένα λεπτό. Εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, τότε στο τέλος της σεζόν έχουν δικαίωμα προσφυγής, την οποία αναμένεται να κερδίσουν με συνοπτικές διαδικασίες.

Η παράγραφος 15 του κανονισμού που διέπει τις μετεγγραφές των ποδοσφαιριστών έχει τίτλο «Λύση ενός συμβολαίου λόγω νόμιμης αθλητικής αιτίας» και αναφέρει: «Ενας καθιερωμένος επαγγελματίας που έχει κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου συμμετάσχει σε λιγότερο από το 10% των επίσημων αγώνων που έχει δώσει το σωματείο του, μπορεί να λύσει το συμβόλαιό του πρόωρα, λόγω της νόμιμης αθλητικής αιτίας. Κατά την εκτίμηση αυτών των περιπτώσεων, θα πρέπει να δίδεται η δέουσα προσοχή στις συνθήκες που επικαλείται ο ποδοσφαιριστής. Η υπάρξη νόμιμης αθλητικής αιτίας θα αποδεικνύεται κατά την περίπτωση... Ενας επαγγελματίας δύναται να λύσει το συμβόλαιό του επί της βάσεως αυτής μόνον εντός 15 ημερών μετά τον τελευταίο επίσημο αγώνα της αγωνιστικής περιόδου».

Ο Παναθηναϊκός για να μη χάσει τζάμπα τους Κλέιτον, Μάντζιο, Τζιόλη και Δημούτσο πρέπει είτε να τους πουλήσει τον Ιανουάριο είτε να τους χρησιμοποιήσει στο 10% των αγώνων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: