6 Οκτωβρίου 2009

ΑΡΗΣ: Μια ισοπαλία… σκέτη αποτυχία

Κοινή αποδοχή φαίνεται να αποτελεί από τους φίλους και τους ανθρώπους της ομάδας ότι η ισοπαλία του Άρη στην Κομοτηνή απέναντι στον Πανθρακικό ισοδυναμεί με ήττα. Αμφότεροι, ένας ενεργός και ένας παλαίμαχος παίκτης των κιτρίνων, χαρακτηρίζουν ως αποτυχία το αποτέλεσμα του Σαββάτου, μιλώντας για ανώφελο δώρο των φιλοξενούμενων στον ουραγό της φετινής βαθμολογίας.

«Παίζαμε με την τελευταία ομάδα στο βαθμολογικό πίνακα και σε αυτά τα παιχνίδια υπάρχει μόνο η νίκη στο μυαλό μας. Χάσαμε δύο πολύτιμους βαθμούς και τώρα πρέπει να τους κερδίσουμε κάπου αλλού. Ήταν ένα λάθος που πρέπει να διορθώσουμε. Δεν πρέπει να γίνονται τέτοια λάθη από μια ομάδα σαν τον Άρη, με την ποιότητα που διαθέτει», σχολίασε αρχικά ο Κάρλος Αράνο, ο οποίος στη συνέχεια επισήμανε πως οι κίτρινοι πραγματοποίησαν το χειρότερο ξεκίνημα στους μέχρι τώρα αγώνες της σεζόν: «Πραγματοποιήσαμε ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα. Ίσως το χειρότερο μας σε όσους αγώνες έχουμε δώσει. Το γκολ με το οποίο προηγείται ο Πανθρακικός ουσιαστικά είναι δώρο από εμάς και τέτοια δώρα «πληρώνονται» ακριβά. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε έστω και στο τέλος του ημιχρόνου και αυτό μας ανέβασε τη ψυχολογία. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, κάναμε σημαντικές ευκαιρίες, αλλά τελικά δεν ήρθε το γκολ που θα μας έδινε τη νίκη».

Μία από τις παλιές καραβάνες των κιτρίνων, ο κ. Γιώργος Ζήνδρος, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Libero 107,7 ομοίως θεωρεί αποτυχία το αποτέλεσμα της Κομοτηνής, ειδικά από τον φετινό Άρη που δικαίως έχει προσδοκίες για κάτι παραπάνω, αλλά όπως τόνισε χρειάζονται ορισμένες σημαντικές αλλαγές αν θέλει να τις πραγματοποιήσει.

«Ο Άρης ήθελε μόνο τη νίκη. Η ισοπαλία στην Κομοτηνή ήταν αποτυχία. Ήταν σαν να παίζει εντός έδρας και απέναντι σε μια ομάδα που δεν μπορούσε να του δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Όταν παίζεις με ομάδες όπως ο Πανθρακικός που δεν έχουν βαθμό στο πρωτάθλημα, πηγαίνεις μόνο για τη νίκη. Ο Άρης έκανε φάσεις αλλά παίκτες όπως ο Κόκε, ο Γκρασιάν και ο Αμπρέου μπορούν και πρέπει να δώσουν πολλά στην ομάδα. Δεν ξέρω όμως τι συμβαίνει. Οι παίκτες χάνουν πολύ εύκολα την μπάλα, δεν είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, και αυτό έχει κόστος για την ομάδα. Ακόμη, πολλοί παίκτες έπαιξαν ατομικά, βάζοντας το δικό τους συμφέρον πάνω από της ομάδας, και αυτό πρέπει άμεσα να διορθωθεί».

Τέλος, ερωτηθείς ο κ. Ζήνδρος για την παρουσία του Αμπρέου στους κίτρινους και την πορεία τους στο φετινό στοίχημα της Super League, είπε: «Με τον Αμπρέου, ο Άρης έχασε λίγο σε ταχύτητα αλλά κέρδισε σε επίπεδο. Ανέβηκε σε επίπεδο, αλλά ακόμη δεν το έχει αποδείξει στο γήπεδο. Περιμένω, ωστόσο, ότι η ομάδα θα βελτιωθεί γρήγορα. Οι προσδοκίες είναι πολλές και δικαιολογημένα αναμένεται κάτι καλύτερο από αυτό που έχει δείξει η ομάδα. Πιστεύω ότι ο κ. Μαζίνιο βλέπει και ξέρει τι συμβαίνει και μπορεί να τα αλλάξει. Ο Άρης έχει μεγάλη ποιότητα και πληθώρα παικτών, μπορεί λοιπόν στη συνέχεια να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: