8 Οκτωβρίου 2009

Σύνθημα «νίκης» από τον Ρεχάγκελ κόντρα στη Λετονία

Η Εθνική ομάδα οφείλει να νικήσει και στις δύο εναπομείνασες αναμετρήσεις της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, με την Λετονία και το Λουξεμβούργο, προκειμένου να κρατήσει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση στον όμιλό της και να διεκδικήσει την πρόκρισή της στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής μέσω αγώνων μπαράζ.
«Είναι ένα ματς ειδικών συνθηκών και σαν επαγγελματίες οι παίκτες πρέπει να τα δώσουν όλα. Καλό θα είναι να έχουμε την στήριξη των φιλάθλων μας και πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα. Να καταλάβουν όλοι πως αυτό που μετράει περισσότερο από καθετί είναι η νίκη» υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα με την Λετονία, ο Ότο Ρεχάγκελ.

«Θα δείτε μία Εθνική που θα είναι πολύ αποφασισμένη. Από το πρώτο λεπτό θα μπούμε για να κερδίσουμε. Το ποδόσφαιρο, βέβαια, είναι απρόβλεπτο. Μπορείς να δεχτείς μία κόκκινη ή να βάλεις κάποιο αυτογκόλ. Αυτά δεν μπορείς να τα προβλέψεις.

»Αλλά εμείς πρέπει να ελαττώσουμε τα λάθη μας στο μίνιμουμ. Για μας είναι μία μοναδική ευκαιρία να φτάσουμε στα πλέι οφ. Σίγουρα θα είναι σημαντικό να υπάρχει υπομονή γιατί και αυτοί θα ψάξουν την πρόκριση» πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
Ερωτηθείς για τη σύνθεση που προτίθεται να παρατάξει και για να μη... χαλάσει το γούρι, αποκάλυψε τους πέντε από τους ένδεκα ποδοσφαιριστές που θα ξεκινήσουν στο ΟΑΚΑ:

«Θα είναι οι Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Καραγκούνης, Κατσουράνης και Μώρας. Αν δεν αγωνιστεί ο Παπασταθόπουλος, τότε θα παίξει κεντρικός αμυντικός ο Βύντρα. Αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, την ημέρα του παιχνιδιού θα αποφασίσουμε για τους παίκτες».
Όσο για τον Σεϊταρίδη; «Αυτό που έχω δει είναι πως ο Γιούρκας είναι σε καλή κατάσταση. Αν κάναμε έναν αγώνα 100 μέτρων, αυτός που θα κέρδιζε θα ήταν ο Σεϊταρίδης».

Αντίστοιχα, για την κλήση του Μάντζιου τόνισε πως «δεν θα χρησιμοποιηθεί από την αρχή, αλλά ίσως τον ρίξω πιο μετά αν παίζονται όλα για όλα. Δεν θέλω όμως να αναφερθώ σε μεμονωμένες περιπτώσεις γιατί εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε σαν μία ομάδα».
Αναφορικά με την απόφαση του Νίκου Λυμπερόπουλου να αποσυρθεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ο κ. Ρεχάγκελ υπήρξε δηκτικός: «Πρέπει να αποδεχθούμε την απόφασή του. Έχουμε δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να αποφασίσει ό,τι θέλει. Στην Εθνική καλούνται μόνο όσοι έρχονται με χαρά. Δεν υποχρεώνουμε κανέναν να έρθει».


Δεν υπάρχουν σχόλια: