1 Οκτωβρίου 2009

Ο Τεν Κάτε εξήγησε γιατί απώθησε τον Ρουμάνο καμεραμάν

Η κίνηση του Χενκ Τεν Κάτε να απωθήση Ρουμάνο καμεραμάν στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου, «έκλεψε» την παράσταση στη συνέντευξη Τύπου του Ολλανδού προπονητή του Παναθηναϊκού ενόψει της αναμέτρησης της (22:05, ΑΝΤ1) με τη Ντιναμό για το Europa League.

Όλα ξεκίνησαν κατά την άφιξη της ελληνικής αποστολής στο Βουκουρέστι. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε τις... καθιερωμένες δηλώσεις μπροστά στις κάμερες και στη συνέχεια βγήκε έξω για να καπνίσει. Όμως, ένας από τους κάμεραμαν προσπάθησε να βιντεοσκοπίσει τον Ολλανδό την ώρα που εκείνος κάπνιζε. Ο Τεν Κάτε ζήτησε τον λόγο από τον Ρουμάνο τεχνικό της τηλεόρασης, λέγοντάς του ότι έπαιρνε πλάνα χωρίς να τον ρωτήσει.

«Μου ζήτησες την άδεια για να με τραβάς; Γιατί το κάνεις;», είπε εκνευρισμένος ο Ολλανδός, απωθώντας τον Ρουμάνο καμεραμάν.

Το συμβάν φυσικά καταγράφηκε από το συνεργείο της ρουμανικής τηλεόρασης και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «prosport.ro».

Το επεισόδιο αυτό ήταν αρκετό για να δημιουργήσει ντόρο στα ρουμανικά ΜΜΕ, τα οποία έκαναν λόγο για «φόβο και νευρικότητα των Ελλήνων».

Λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος τεχνικός, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου του Τεν Κάτε, φορώντας κάσκα του Τάε κβο ντο!

Ο Ολλανδός, ξεκινώντας τις δηλώσεις του, αναφέρθηκε πρώτα στο περιστατικό με τον Ρουμάνο καμεραμάν και έδωσε τη δική του εξήγηση υποστηρίζοντας πως δεν ήθελε να τον απαθανατίσει την ώρα που κάπνιζε, ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο, επειδή αποτελεί πρότυπο για τα νέα παιδιά και θεωρεί πως αυτή η «πλευρά του» δεν έπρεπε να προβληθεί:

«Δεν ήμουν εκνευρισμένος. Εκανα τη δουλειά μου όπως πάντα, μπήκα στη σειρά και απάντησα στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μπροστά στην κάμερα.

»Ομως θέλω και οι άλλοι να σέβονται τις προσωπικές μου στιγμές. Εχω την κακή συνήθεια να καπνίζω και δεν θέλω να με παίρνουν πλάνα καπνίζοντας, γιατί αποτελώ πρότυπο για τα παιδιά.

Ο καμεραμάν με πλησίασε, δεν ήθελα να μιλήσω και του ζήτησα να απομακρυνθεί. Ζήτησα από τον καμεραμάν να μην με καταγράφει και όταν αυτός επέμεινε υπήρχε η διένεξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: