19 Σεπτεμβρίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Ligue 1: Να κοιμηθεί μόνη στην κορυφή η Bordeaux

Με τη Lyon ν' αγωνίζεται αύριο, η Bordeaux θέλει τη νίκη κόντρα στη νεοφώτιστη, αλλά φορμαρισμένη Boulogn-sr-Mer για να κοιμηθεί μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας, τη στιγμή, που η Marseille θέλει να προσπεράσει (!) στη βαθμολογία τη Montpellier, με την οποία είναι ισόβαθμη και υποδέχεται στο Velodrome.

Boulogne-sur-Mer - Bordeaux

Τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς ήττα για τη νεοφώτιστη Boulogne-sur-Mer, που μετά την ήττα της πρεμιέρας έχει δύο συνεχόμενες νίκες και δύο ισοπαλίες στα πιο πρόσφατα. Για αρκετές εβδομάδες θα μείνει εκτός ο επιθετικός της ομάδας Grégory Thil και τη θέση στην επίθεση θα έχει ο Daniel Moreira. Εκτός παραμένουν επίσης οι Bédenik και Ramaré.

Η Bordeaux επέστρεψε στις νίκες, εντός έδρας επί της Grenoble, μετά την εκτός έδρας λευκή ισοπαλία με τη Marseille και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων από τη Lyon. Την Τρίτη, αναδείχθηκε ισόπαλη εκτός έδρας με τη Juventus, στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο Laurent Blanc δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Jurietti και τους τραυματίες C.Carrasso και Planus.


Grenoble - Rennes

H Grenoble γνώρισε την πέμπτη συνεχόμενη ήττα, εκτός έδρας από την πρωταθλήτρια Bordeaux, και παραμένει η μοναδική ομάδα στις δύο μεγάλες κατηγορίες της Γαλλίας, που δεν έχει βαθμό. Για πρώτη φορά συμμετέχει στην αποστολή ο Sauget στη θέση του νεαρού Turan, ενώ τραυματίες είναι οι Tadic, Cesar, Ravet και Matsui.

Η Rennes, μετά τη νίκη της πρεμιέρας, είχε τρεις σερί ισοπαλίες με γκολ και επέστρεψε στις νίκες την περασμένη Κυριακή, επικρατώντας εντός έδρας της Saint-Etienne με 1-0. Στην αποστολή βρίσκεται και πάλι ο Thomert εν τη απουσία των Sow, Tettey και Mvila, με τους δύο πρώτους να είναι τραυματίες και τον τρίτο τιμωρημένο. Εκτός είναι επίσης οι Jimmy Briand και Bruno Cheyrou.


Lorient - Nancy

Η Lorient προέρχεται από την εκτός έδρας δύσκολη ήττα από τη Lyon με 1-0 και μέχρι στιγμής έχει φέρει όλα τ' αποτελέσματα. Επιστρέφει ο Baca στη θέση του τραυματία Mansouri, ενώ εκτός παραμένουν και οι επίσης τραυματίες Jouffre, Joinel και Y.Diané.

Η Nancy πέτυχε δύο νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, στη συνέχεια είχε δύο ήττες και το περασμένο Σάββατο αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα εντός έδρας με την Toulouse. Επιστρέφει ο Hadji, τιμωρημένος είναι ο André Luiz, ενώ τραυματίες παραμένουν οι Grégorini, Chrétien, C.Diabaté, Ouaddou και Is.Dia.


Nice - Monaco

Η Nice ηττήθηκε την Κυριακή εκτός έδρας από την Auxerre, γνωρίζοντας έτσι την τρίτη συνεχόμενη ήττα, χωρίς μάλιστα να σκοράρει. Επιστρέφουν στην αποστολή οι Apam (τιμωρία) και Ben Saada, ενώ τραυματίες είναι οι K.Coulibaly και Mah.Traoré.

Η Monaco πέτυχε την τρίτη της εντός έδρας νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο Louis II και μάλιστα χωρίς και πάλι να δεχτεί γκολ, αυτή τη φορά κόντρα στην PSG και με το ίδιο σκορ όπως στην αμέσως προηγούμενη νίκη εντός έδρας επί της Lorient. Εκτός έδρας πάντως, στα δύο παιχνίδια που έχει δώσει, έχει ηττηθεί χωρίς να σκοράρει δεχόμενη συνολικά πέντε γκολ. Παρά τον τραυματισμό του ο Coutadeur, αναμένεται ν' αγωνιστεί κανονικά στην αρχική ενδεκάδα. Εκτός είναι οι τραυματίες Pino και Zola και ο Haruna, που βρίσκεται με την Εθνική Νιγηρίας U-20.


Saint-Etienne - Auxerre

Άμεση ήταν η επιστροφή στις... ήττες για τη Saint-Etienne, μετά την εκτός έδρας αποτυχία κόντρα στη Rennes, και σε πέντε παιχνίδια έχει μία νίκη, στο προηγούμενο εντός έδρας και τέσσερις ήττες. Μοναδική αλλαγή για την ομάδα του Alain Perrin, η αντικατάσταση του τραυματία Bakary Sako από τον Loïc Perrin στην άμυνα. Τραυματίες είναι οι Ilan, Monsoreau και P.Coulibaly, ενώ ο Στάθης Ταυλαρίδης έμεινε εκτός αποστολής λόγω επιλογής του προπονητή.

Η Auxerre προέρχεται από την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, εντός έδρας επί της Nice με 2-0, και από τα πρώτα της δύο γκολ, αφού μέχρι τότε δεν είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Εξακολουθούν ν' απουσιάζουν οι Quercia, Licata και Berthod.


Sochaux - Valenciennes

Η Sochaux ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Lille με 1-0 κι έχει έτσι δύο νίκες και τρεις ήττες στα πρώτε πέντε παιχνίδια της σεζόν. Νέα πρόσωπα στην αποστολή της ομάδας οι Geoffrey Tulasne και Sloan Privat, ενώ τραυματίες είναι και πάλι οι Dramé και Carlao.

Μετά από τρεις ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, η Valenciennes επικράτησε εκτός έδρας της Toulouse και στην αμέσως επόμενη αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλη εντός έδρας με τη Boulogne-sur-Mer. Ο Samassa μπήκε και πάλι στη λίστα τραυματιών, μαζί με τους Lacourt, Nam, Penneteau, Saez, Sebo, D.Traoré και Wimbée και τη θέση του θα πάρει ο Pieroni.


Marseille - Montpellier

H Marseille επικράτησε εκτός έδρας της Le Mans με 1-2, επιστρέφοντας έτσι στις νίκες, μετά από δύο σερί ισοπαλίες, ενώ παραμένει αήττητη στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Την Τρίτη, ηττήθηκε εντός έδρας από τη Milan με 1-2 στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Μοναδικός απών για τον Didier Deschamps παραμένει ο Baky Koné κι έτσι ο Γάλλος τεχνικός δεν αναμένεται να πραγματοποιήσει αλλαγές.

Μετά από δύο ισοπαλίες, στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Ligue 1, η Montpellier έχει τρεις συνεχόμενες νίκες, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ. Εκτός παραμένουν οι Koita, J.Carrasso και Cabella.


Δεν υπάρχουν σχόλια: