5 Σεπτεμβρίου 2009

Στοίχημα Προκριματικά FIFA World Cup 2010: 6ος Όμιλος

Κροατία-Λευκορωσία:

Ο αγώνας διεξάγεται στο Maksimir της πόλης Zagreb, με διαιτητή τον Αυστριακό Konrad Plautz.

Η Κροατία (1,27 o άσος στο ανταλλακτήριο της Betfair) «ζει και αναπνέει» για το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης με την Αγγλία. Θέλουν πολλά να αποδείξουν οι παίκτες του Slaven Bilic μετά την «τεσσάρα» που έφαγαν από τα «τρία λιοντάρια» στο Ζάγκρεμπ πριν από ένα χρόνο περίπου. Η σπουδαία νίκη στη Λευκορωσία έχρισε φαβορί για τη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου τους Κροάτες, ωστόσο οι απουσίες των Luka Modric (κυρίως) και Stipe Pletikosa είναι σημαντικές. Κεντρικό πρόσωπο ο Eduardo da Silva της Arsenal, μετά την τιμωρία του για «θέατρο» από την UEFA, στο ματς του Champions League απέναντι στη Celtic.

Ή του ύψους ή του βάθους η Λευκορωσία (14,00 το διπλό) που μάλλον δεν προλαβαίνει τη δεύτερη θέση πλέον. Οι «πεντάρες» επί της Ανδόρας και του Καζακστάν ανέβασαν την ψυχολογία στα αποδυτήρια, ωστόσο ήρθε η ανώμαλη προσγείωση από την Κροατία. Τουλάχιστον, δεν υπάρχουν καινούρια προβλήματα για τον Γερμανό τεχνικό Bernd Stange, που θα περιμένει και πάλι πολλά στον μεσοεπιθετικό τομέα από τον Aleksandr Hleb, αλλά και τον Vitali Rodionov.

Ουκρανία-Ανδόρα:

Ο αγώνας διεξάγεται στο Valeriy Lobanovskyi της πόλης Kiev, με διαιτητή τον Λετονό Andrejs Sipailo.

Εάν η Ουκρανία (2,38 στην Betfair για να πάρει τη 2η θέση του ομίλου) θέλει να έχει ελπίδες για κατάληψη της δεύτερης θέσης του 6ου ομίλου, τότε επιβάλλεται να επικρατήσει επί της Ανδόρας το Σάββατο και της Λευκορωσίας την ερχόμενη Τετάρτη. Η ομάδα του Alexei Mikhailichenko έχει κι έναν αγώνα λιγότερο από την Κροατία και μπορεί να ελπίζει. Ειδικά με την επιστροφή του Andriy Shevchenko στη Dynamo Kiev και την βελτίωση του κλίματος. Στόχος των Ουκρανών η ευρεία νίκη επί της Ανδόρας, ώστε να πάνε με άλλη ψυχολογία στο ματς του Μινσκ. «Η Αγγλία αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή, όμως εμείς κρατάμε την τύχη στα χέρια μας», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Mikhailichenko.

Ομάδα που έχει δεχθεί 25 γκολ σε επτά παιχνίδια και έχει μόλις δύο γκολ στο ενεργητικό της, σίγουρα το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει είναι η αποφυγή μιας... βαριάς ήττας. Η Ανδόρα μπορεί να θέλει, ωστόσο δεν μπορεί να κοντράρει τις υπόλοιπες ομάδες της Ευρώπης και θα προσπαθήσει να κάνει απλά μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Αν υπάρχει κάτι ευχάριστο για τον Ισπανό τεχνικό David Rodrigo, είναι η απουσία προβλημάτων.


Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:
Αγγλία 7αγ. 26-4τερ. 21β.
Κροατία 7αγ. 15-7τερ. 14β.
Ουκρανία 6αγ. 9-6τερ. 11β.
Λευκορωσία 6αγ. 15-10τερ. 9β.

Gif Banners
Καζακστάν 7αγ. 7-22τερ. 3β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: