16 Σεπτεμβρίου 2009

Στοίχημα Champions League, 5ος όμιλος: Η επιστροφή των Μαγυάρων

Liverpool - Debrecen

H Liverpool (1,11 στο ανταλλακτήριο της Betfair) διέλυσε με 4-0 τη Burnley, επιστρέφοντας στις εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα. Ο Rafael Benitez εκθείασε την καλή κατάσταση των αντιπάλων, αλλά σημείωσε φυσικά ότι είναι δύσκολο να κρίνει αντικειμενικά, αφού δεν έχουν αντιμετωπίσει ομάδες μεγάλου βεληνεκούς. Σημαντική η επιστροφή, σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος, του Javier Mascherano, που ξεπέρασε τον τραυματισμό που αποκόμισε στις υποχρεώσεις του με την Αργεντινή. Εκτός από τους μακροχρόνια απόντες Daniel Agger και Alberto Aquilani, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα για τους «Κόκκινους».

Η Debrecen (46,00 στο ανταλλακτήριο της Betfair) γίνεται η πρώτη Ουγγρική ομάδα, που φτάνει στους ομίλους μετά τη Ferencvaros το 1995. Μετά την ήττα της πρεμιέρας στο πρωτάθλημα έχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Ο προπονητής της ομάδας, András Herczeg, δήλωσε: «Οι αντίπαλοί μας είναι παγκόσμιας κλάσης, μια ομάδα διάσημη σε όλο τον κόσμο και αυτή είναι μια φανταστική εμπειρία για εμάς. Θέλουμε να δείξουμε τις ικανότητές μας, παρότι είμαστε μεγάλα αουτσάιντερ και να φανεί ότι δεν βρισκόμαστε εδώ μόνο από τύχη.» Αμφίβολοι είναι οι Gergely Rudolf (επιθετικός) και Djordje Pantić (τερματοφύλακας), τιμωρημένοι οι μέσοι József Varga και Tibor Dombi και τραυματίας ο δεξιός μπακ Zoltán Szélesi.


Διαιτητής: Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia (Πορτογαλία)

Οι πιθανές συνθέσεις:
Liverpool: Reina; Johnson, Carragher, Skrtel, Aurelio; Riera, Lucas, Gerrard, Benayoun; Kuyt, Torres
Debrecen: Poleksic; Bodnar, Komlosi, Meszaros, Marcolini; Czvitkovic, Kiss, Ramos, Szakaly; Coulibaly, Olah


Lyon - Fiorentina

Η Lyon (1,77 στο ανταλλακτήριο της Betfair) πέτυχε ακόμα μία νίκη στο πρωτάθλημα, εντός έδρας με 1-0 επί της Lorient, και βρίσκεται ισόβαθμη στην κορυφή με τη Bordeaux, αν κι έχει χειρότερη διαφορά τερμάτων. Ο Claude Puel προσπαθεί να ηρεμήσει τους πάντες, λέγοντας ότι παρά η περσινή εκτός έδρας νίκη επί της Fiorentina, δε σημαίνει ότι η Lyon έχει ψυχολογικό πλεονέκτημα, αν αναλογιστεί8 κανείς ότι το παιχνίδι στο Gerland έληξε ισόπαλο 2-2, με τους Ιταλούς να προηγούνται με δύο τέρματα στο ημίχρονο. Εκτός είναι οι Anderson και Jean-Alain Boumsong και αμφίβολος ο νέος αγαπημένος της εξέδρας, Lisandro, που με τις εμφανίσεις του έχει κάνει να ξεχαστεί γρήγορα η πώληση του Benzema.

H Fiorentina (5,50 στο ανταλλακτήριο της Betfair) πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας, επί της Cagliari, και μάλιστα με το ίδιο σκορ 1-0. Ο Cesare Prandelli εκθείασε τη Lyon στις δηλώσεις του: «Η Lyon είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, καλά οργανωμένη και ευλογημένη με ποιότητα. Νομίζω ότι η Lyon ως ομάδα είναι καλύτερη από πέρυσι.» Εκτός είναι οι José Ignacio Castillo, Lorenzo De Silvestri, Per Krøldrup και αμφίβολος ο Adrian Mutu, ενώ τιμωρημένος είναι ο Cristiano Zanetti.

Διαιτητής: Pieter Vink (Ολλανδία)

Οι πιθανές συνθέσεις:
Lyon: Lloris, Reveillere, Cris, Bodmer, Sissokho, Bastos, Toulalan, Makoun, Kallstrom, Govou, Lisandro Lopez
Fiorentina: Frey, Comotto, Gamberini, Dainelli, Pasqual, Montolivo, Donadel, Marchionni, Jovetic, Vargas, Gilardino

Δεν υπάρχουν σχόλια: