15 Σεπτεμβρίου 2009

Στοίχημα Champions League, 4ος όμιλος: Η πρεμιέρα του ΑΠΟΕΛ

Chelsea FC - FC Porto

Η Chelsea θα προσπαθήσει να συνεχίσει την παράδοση των τελευταίων χρόνων που τη θέλει να ξεκινάει νικηφόρα στο Champions League, καθώς υποδέχεται την FC Porto. Ο σύλλογος του Λονδίνου έχει πάρει τους τρεις βαθμούς στις πέντε από τις επτά πρεμιέρες (1,43 για να κάνει το έξι στα οκτώ).

Τα τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες συναντήθηκαν δύο φορές στο Champions League. Στη φάση των ομίλων την περίοδο 2004/05, η Chelsea επικράτησε 3-1 στο Stamford Bridge, με τους Didier Drogba και John Terry να χρίζονται σκόρερ, αλλά η Porto πήρε την εκδίκησή της κερδίζοντας 2-1 στην Πορτογαλία. Ηταν η πρώτη σεζόν του Jose Mourinho στον πάγκο της Chelsea, έχοντας οδηγήσει ένα χρόνο νωρίτερα την Porto στην κατάκτηση του Champions League! Την περίοδο 2006/07 και στη φάση των '16', η Chelsea απέσπασε ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας με τον Raul Meireles να ανοίγει το σκορ για την Porto. Ο Michael Ballack πέτυχε το καθοριστικό 2-1 στη ρεβάνς, με τον Ricardo Quaresma να έχει σκοράρει το γκολ της Porto.

Αρκετά τα κοινά πρόσωπα, καθώς πέντε παίκτες της Chelsea έχουν στο παρελθόν αγωνιστεί στην Porto. Οι Ricardo Carvalho, Paulo Fereira (μετακόμισαν το καλοκαίρι του 2004), Henrique Hilario (τον Ιούλιο του 2006), Jose Bosingwa και Deco (το καλοκαίρι του 2008). Ωστόσο, τόσο ο Bosingwa όσο και ο Drogba δεν πρόκειται να αγωνιστούν στην αναμέτρηση της Τρίτης, καθώς είναι τιμωρημένοι από τον περυσινό επαναληπτικό για τα ημιτελικά του Champions League κόντρα στην Barcelona. Εκτός μάχης και οι τραυματίες Joe Cole, Deco και Paulo Ferreira.

Η Chelsea έχει συμπληρώσει 18 αγώνες αήττητη στη διοργάνωση στο Stamford Bridge, με την τελευταία ήττα να ανάγεται στον Φεβρουάριο του 2006, όταν η FC Barcelona θριάμβευσε 2-1 στο πρώτο ματς για τη φάση των '16'. Η Porto ετοιμάζεται για την έβδομη συνεχόμενη παρουσία της στους ομίλους, έχοντας μόλις μια φορά αποτύχει να προχωρήσει στην επόμενη φάση. Οι επιστροφές των Freddy Guarin και Christian Sapunaru είναι οι σημαντικότερες αλλαγές στην αποστολή της ομάδα του Jesualdo Ferreira ενόψει του αγώνα με την Chelsea. Αμφότεροι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και έλαβαν μέρος στην τελευταία προπόνηση στο Dragao. Αντίθετα, Orlando Sa και Miguel Lopes συνεχίζουν την αποθεραπεία τους.

Διαιτητής: Konrad Plautz (Αυστρία)
Πιθανές συνθέσεις:
Chelsea: Cech - Ivanovic, Terry, Carvalho, A. Cole - Ballack, Essien, Lampard - Kaloy, Malouda, Anelka
Porto: Helton - Sapunaru, Bruno Alves, Rolando, Fucile - Raul Meireles, Tomas Costa, Belluschi - Hulk, Mariano, Rodriguez

Club Atletico de Madrid - ΑΠΟΕΛ

Μπορεί η Atletico Madrid να περίμενε πάνω από δέκα χρόνια για να επιστρέψει στα ευρωπαϊκά σαλόνια, ωστόσο μετά την περυσινή συμμετοχή της - όταν και έφτασε στα νοκ άουτ ματς - φαίνεται πως καθιερώνεται στην ελίτ του Champions League έχοντας αποκλείσει στα play off τον Παναθηναϊκό, με συνολικό σκορ 5-2. Antonio Lopez και Jose Antonio Reyes επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά τους τραυματισμούς τους και αμφότεροι ίσως ξεκινήσουν βασικοί. Οι Raul Garcia, Mariano Pernia και Ignacio Camacho είναι όμως αμφίβολοι. Ο Diego Forlan δεν προπονήθηκε χθες, ωστόσο λογικά θα είναι στην ενδεκάδα.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει αναμετρηθεί έξι φορές με ισπανικές ομάδες μέχρι στιγμής, αλλά ακόμα να γευτεί τη χαρά της νίκης (στο 21,00 για να το καταφέρει τώρα) - μετράει τέσσερις ήττες (μεγαλύτερη το 8-0 από την Deportivo La Coruna το 1995 - και δύο ισοπαλίες. Ωστόσο, οι Κύπριοι έχουν τέσσερις παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ισπανία: οι Adrian Sikora (Real Murcia 2008-09), Kamil Kosowski (Cadiz 200-09), Helio Pinto (Sevilla B 2004-05) και Nenad Mirosavljevic (Cadiz 2004-06). Για να περάσει στους ομίλους, η ομάδα του Ivan Jovanovic χρειάστηκε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Copenhagen, από την οποία ηττήθηκε 1-0 στη Δανία, αλλά κέρδισε 3-1 στο ΓΣΠ. Εκτός μάχης ο τιμωρημένος Altin Haxhi.

Διαιτητής: Craig Alexander Thomson (Σκωτία)
Πιθανές συνθέσεις:
Atletico Madrid: Asenjo - Antonio Lopez, Pablo, Juanito, Ujfalusi - Reyes, Jurado, Cleber, Simao -Forlan, Aguero
ΑΠΟΕΛ: Χιώτης - Broerse, Ηλία, Κόντης, Morais - Kosowski, Χαραλαμπίδης, Πουρσαϊτίδης, Μιχαήλ- Zewlakow, Mirosavljevic

Δεν υπάρχουν σχόλια: