26 Σεπτεμβρίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Bundesliga: Αγωνιστική των ντέρμπι

Με τέσσερα από τα έξι σημερινά παιχνίδια να αποτελούν ντέρμπι, η αγωνιστική στην Bundesliga παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Κορωνίδα όλων το βεστφαλικό ντέρμπι μίσους Dortmund - Schalke.

Frankfurt - Stuttgart:

Η Eintracht (2,92 στο ανταλλακτήριο της Betfair) παραμένει αήττητη σε όλους τους θεσμούς. Το σερί κράτησε με τύχη στο 1-1 με το Hamburg για το πρωτάθλημα, ενώ στο κύπελλο εντυπωσιακό ήταν το σκορ στην πρόκριση εις βάρος της Aachen (6-4), αλλά τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε η ομάδα δεν άρεσαν καθόλου στον τεχνικό Michael Skibbe, Τρία σημαντικά προβλήματα για τους γηπεδούχους. Οι αμυντικοί Ochs, Vasoski και ο σκόρερ Αμανατίδης απουσιάζουν για διαφορετικούς λόγους.

Η Stuttgart (στο 2,70 το διπλό) έχει πέσει στη μετριότητα από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο χαρισματικός Hleb και με τον Pogrebnyak να πραγματοποιεί το ένα κακό παιχνίδι μετά το άλλο. Την Τετάρτη δυσκολεύτηκε πάρα πολύ μέχρι να αποκλείσει την Lubeck, ομάδα 4ης κατηγορίας στην παράταση. Απών και ο αριστερός μπακ Magnin.

Werder - Mainz:

H Werder (1,40 ο άσος των γηπεδούχων) χρειάζεται επειγόντως βαθμούς, καθώς μετά από δύο συνεχόμενες λευκές ισοπαλίες (Leverkusen, Hannover) έχει μείνει πίσω. Στο κύπελλο απέκλεισε δύσκολα τη St. Pauli, κερδίζοντας με 2-1. Ο οργανωτής Ozil δεν προπονήθηκε την Παρασκευή, αλλά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και ελπίζει σε συμμετοχή.

Η Mainz (9,00 απόδοση για την έκπληξη) έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία μέχρι στιγμής με τη βαθμολογική της συγκομιδή και πηγαίνει χωρίς άγχος στη Βρέμη, προερχόμενη από δύο συνεχόμενες νίκες. Επιπρόσθετα, είναι ξεκούραστη, αφού δεν είχε παιχνίδι κυπέλλου μεσοβδόμαδα. Επιστρέφει στην αποστολή ο βασικός τερματοφύλακας Muller, αλλά δεν είναι βέβαιη η παρουσία του στην ενδεκάδα.

Wolfsburg - Hannover:

Ντέρμπι στην Κάτω Σαξονία, με αυξανόμενη αντιπαλότητα τα τελευταία χρόνια και πολύ κακή παράδοση για το Hannover (6-0-1).

Η Wolfsburg (1,40 ο άσος στο ανταλλακτήριο) μπορεί να κέρδισε με 2-1 τη Schalke, αλλά πάλι δεν ικανοποίησε με την παρουσία της. Στο κύπελλο στάθηκε άτυχη στην ήττα με 3-2 από την Koln, με τον Dzeko να χάνει ευκαιρίες που πέρσι θα έκανε γκολ με κλειστά μάτια. Τιμωρημένος είναι τερματοφύλακας Benaglio, μάλλον παίζει ο αμυντικός χαφ και αρχηγός Josue, που προέρχεται από τραυματισμό.

Από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες προέρχεται το Hannover (9,20 το διπλό στην Betfair), που δεν είχε υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα στο κύπελλο. Πολλά τα προβλήματα και πάλι για τους φιλοξενούμενους. Enke (Τ), Eggimann (Α), Andreasen (Μ), Bruggink (Μ), Forssell (Ε), Hanke (Ε) και Schlaudraff (Ε) απουσιάζουν λόγω τραυματισμών. Αν ήταν υγιείς σε ένα μεγάλο ποσοστό θα έπαιζαν όλοι.

Koln - Leverkusen:

Ντέρμπι μίσους στο Ρήνο, στο οποίο η Koln δεν έχει κερδίσει τα τελευταία 12 χρόνια και η Leverkusen μετά 9 νίκες στα 10 τελευταία (εντός-εκτός).

Η Koln (3,70 o άσος στην Betfair) κέρδισε μέσα σε τέσσερις μέρες τις δύο από τις τρεις της περσινής τριάδας (Stuttgart 0-2, Wolfsburg 3-2). Επιστρέφει ο Novakovic, αλλά θα προτιμηθεί ο φορμαρισμένος Ishiaku στην επίθεση μπροστά από τον Podolski, που βγαίνει ως κρυφός κυνηγός.

Η Leverkusen (2,14 το διπλό στο ανταλλακτήριο) προέρχεται από δύο μέτριες έως κακές εμφανίσεις στο 0-0 με τη Werder για το πρωτάθλημα και στον αποκλεισμό από την, ομάδα της Zweite Liga, Kaiserslautern (2-1) για το κύπελλο. O Derdiyok εξέτισε την ποινή του και παίρνει τη θέση του Γκέκα στην επίθεση, την ώρα που είναι αμφίβολοι ο μέσος Renato Augusto και ο αμυντικός Hyppia. Περισσότερες πιθανότητες συμμετοχής για τον δεύτερο.

Dortmund - Schalke:

134ο ντέρμπι στη Βεστφαλία με αυξημένη αστυνομική παρουσία σε σχέση με τα προηγούμενα, λόγω ενδείξεων για επεισόδια. Οι οπαδοί της Schalke προγραμματίζουν πορεία 5.000 ατόμων για μια διαδρομή 4 χιλιόμετρων από τον κεντρικό σταθμό του Dortmund μέχρι το Westfalenstadion.

Mέτρια η μέχρι τώρα πορεία της Dortmund (2,66 o άσος στο ανταλλακτήριο της Betfair) στο πρωτάθλημα. Τουλάχιστον προκρίθηκε άνετα στην επόμενη φάση του κυπέλλου, κερδίζοντας με 3-0 την Karlsruhe την Τρίτη. Ερωτηματικά υπάρχουν για τους Blaszczykowski (Μ), Sven Bender (Μ), Tinga (Μ), ελπίζει ο αριστερός μπακ Dede, που θεωρούνταν βέβαιος απών. Παραμένει εκτός ο μακρχρόνια τραυματίας Kehl.

Η Schalke (2,94 το διπλό στην Betfair) ήταν καλή στο ματς με τη Wolfsburg, παρά την ήττα με 2-1. Την Τρίτη είχε εύκολο απόγευμα στο Bochum, κερδίζοντας με 3-0 την ομώνυμη ομάδα στο κύπελλο. Στις απουσίες των τραυματιών Jones (Μ) και Pander (Α) προστέθηκε ο επιθετικός Kevin Kuranyi, που ούτως ή άλλως δεν έπαιζε βασικός στα τελευταία παιχνίδια.

Hamburg - Bayern:

Κλασικό ντέρμπι βορρά-νότου, με πολλά πρόσωπα των δύο ομάδων να σχετίζονται με τον αντίπαλο. Trochowski, Ze Roberto, Jansen, Guerrero από τη μία, Van Buyten, Olic από την άλλη έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του αντιπάλου.

To Hamburg (3,25 o άσος στο ανταλλακτήριο) έχει τρία συνεχόμενα άσχημα παιχνίδια. Μετά την τριάρα από τη Rapid Wien, ακολούθησε η ισοπαλία με Frankfurt (στάθηκε άτυχο) και ο οδυνηρός αποκλεισμός από την Osnabruck (3η κατηγορία) στα πέναλτι για το κύπελλο Γερμανίας. Στο τελευταίο ματς τραυματίστηκε ο Ze Roberto, ίσως ο πολυτιμότερος παίκτης αυτή τη στιγμή και είναι πολύ πιθανό να απουσιάσει. Παραμένει εκτός ο σκόρερ Guerrero.

Η Bayern (2,30 το διπλό στο ανταλλακτήριο) βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μοιράζοντας πεντάρες και τεσσάρες δεξιά και αριστερά. Νέα προβλήματα δεν υπάρχουν με τους Demichelis (A), Van Bommel (Μ) να παραμένουν τραυματίες και τον Toni (Ε) να παίζει για λίγο στο κύπελλο κόντρα στην Oberhausen, αλλά να βρίσκεται και πάλι στη 2η ομάδα για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Ο «αμφίβολος» Van Buyten προπονήθηκε κανονικά την Παρασκευή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: