12 Σεπτεμβρίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Bundesliga: Kόντρα στη Ντόρτμουντ και 80.000 οπαδούς η Μπάγιερν!

Πέμπτη αγωνιστική στην Bundesliga με σημαντικές αναμετρήσεις, όπως το ντέρμπι από τη δεκαετία του '90, Dortmund - Bayern και οι μάχες κορυφής Hamburg-Stuttgart, Wolfsburg - Leverkusen.

Wolfsburg - Leverkusen:

Χωρίς βαθμό έμεινε η πρωταθλήτρια Wolfsburg (2,12 ο άσος στο ανταλλακτήριο της Betfair) στα δύο τελευταία ματς, χάνοντας μάλιστα με βαρύ σκορ από Bayern και Hamburg. Σε σχέση με πέρσι φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στα μετόπισθεν. Ο αμυντικός χαφ και αρχηγός Josue δίνει μάχη με το χρόνο για να προλάβει το ματς, ίσως φάει πάγκο ο Dzeko με τον Martins να είναι πιο «φρέσκος».
Η Leverkusen (3,85 το διπλό στην Betfair) θα παραταχθεί για 4η φορά φέτος με την ίδια ενδεκάδα, δείγμα ότι ο Jupp Heynckes έχει μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από τις πολύ καλές μέχρι στιγμής εμφανίσεις των παικτών του.

Mainz - Hertha

Η Mainz (2,50 ο άσος στο ανταλλακτήριο), αφού κέρδισε με 2-1 την Bayern, δεν δημιούργησε ούτε φάση στη δίκαιη ήττα με 2-0 από την Gladbach. Επιπλέον έχασε στο συγκεκριμένο ματς και τους δύο τερματοφύλακές της, τον φοβερό και τρομερό Heinz Muller και τον Christian Wetklo. Μόνο ο 2ος διατηρεί κάποιες ελπίδες συμμετοχής στο σημερινό παιχνίδι.
Η Hertha (στο 3,25 ανταλλάσσεται το διπλό) μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις προχώρησε στην απόκτηση των μέσων Cesar (Al Ahly), Kringe (Dortmund) και του επιθετικού Ramos (America Kali). Πλην του Kringe οι άλλοι δεν δείχνουν ακόμη έτοιμοι να προσφέρουν. Μεγάλη η απώλεια του αρχηγού και κεντρικού αμυντικού Friedrich, εκτός απροόπτου θα λείψει και ο επιθετικός Raffael.

Dortmund - Bayern

Η Dortmund (4,80 στο ανταλλακτήριο της Betfair) δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη στις προσδοκίες που δημιούργησε κυρίως ο περσινός 2ος γύρος και έχει μείνει ήδη μακριά από τις πρώτες θέσεις. Αντιστοίχως μέτρια ήταν η εικόνα της στο 1-1 κόντρα στη Frankfurt. Παραμένει απών ο αμυντικός χαφ Kehl, επιστρέφει ο Tinga που θα παίξει στη θέση-κλειδί μπροστά από την άμυνα.
Robben-Gomez-Ribery και Bayern-Wolfsburg 3-0 την περασμένη αγωνιστική, με τον Ολλανδό να μαγεύει άπαντες στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Βαυαρών (στο 1,90 το διπλό των Βαυαρων). Σήμερα θα ξεκινήσει βασικός και το ίδιο αναμένεται να συμβεί για πρώτη φορά φέτος με τον Ribery. Κοινώς μπορεί να χαθεί η μπάλα. Παραμένουν εκτός Demichelis (A), Toni (E), Klose (E), Van Bommel (M) και προβληματίζει η οπισθοφυλακή (van Buyten, Badstuber).

Nurnberg - Gladbach:

H Nurnberg (2,18 για νίκη σήμερα) πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση στη λευκή ισοπαλία με τη Stuttgart, στην οποία βρισκόταν πιο κοντά στη νίκη. Απόντες σήμερα ο τιμωρημένος κεντρικός αμυντικός και αρχηγός Wolf (αποβλήθηκε σε φιλικό!), τραυματίας παραμένει ο επιθετικός Boakye. Μάλλον με ένα φορ πάλι ο τεχνικός Michael Oening, με τον Άγγελο Χαριστέα να έχει το προβάδισμα.
Με καλές εμφανίσεις και αρκετούς βαθμούς στο σακούλι της η Gladbach (3,85 το διπλό) μετά τις πρώτες αγωνιστικές. Χρόνια απόντες λόγω τραυματισμών ο τερματοφύλακας Bailly και ο αμυντικός Daems.

Freiburg - Frankfurt

Η Freiburg (2,30 ο άσος στην Betfair) πραγματοποίησε την έκπληξη της περασμένης αγωνιστικής (την οποία είχε «μυριστεί» το ελληνικό blog της Betfair), κερδίζοντας μέσα στο Gelsenkirchen τη Schalke με 1-0. Πάντως, το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο απρόσμενο αν δούμε τις προηγούμενες παρουσίες της. Η πετυχημένη ενδεκάδα θα αλλάξει αναγκαστικά, καθώς ο Makiadi θα πάρει τη θέση του λαβωμένου φορ Jager.
Η Frankfurt (3,55 το διπλό στο ανταλλακτήριο) διατηρεί το αήττητο, αν και δεν έχει δείξει κάτι με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της, πέρα από ένα συμπαγές σύνολο. Μάλιστα, το πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι αποδεικνύεται από την έντονη θέληση του προπονητή Michael Skibbe να αποκτηθεί ο Βραζιλιάνος Lincoln, κάτι που όμως δεν ήταν εφικτό οικονομικά και αποτέλεσε αφορμή για τριβές στη σχέση Skibbe-διοίκησης. Απόντες σήμερα ο τιμωρημένος αμυντικός Ochs και ο τραυματίας επιθετικός Fenin. Λυμπερόπουλος - Αμανατίδης το επιθετικό δίδυμο.

Hoffenheim - Bochum

Χωρίς να είναι απαραίτητα καλή, η Hoffenheim (1,56 ο άσος) πήρε τους τρεις βαθμούς που δικαιούνταν σε άλλα παιχνίδια, κερδίζοντας με 1-0 στο Hannover. Προσθήκη της τελευταίας στιγμής ο διεθνής Φινλανδός μπακ Raitala από την Helsinki, ο οποίος όμως θα ξεκινήσει από τον πάγκο. Παραμένει απών ο αμυντικός χαφ Weis.
Η Bochum (7,80 το διπλό) προβληματίζει με την εικόνα της, κυρίως στα παιχνίδια μακριά από την έδρα της. Στο Leverkusen έχασε από καθαρή τύχη «μόνο» με 2-1. Ερωτηματικά υπάρχουν για το βασικό σχήμα με τον οργανωτή Azaouagh και τον φορ Klimowicz να συγκεντρώνουν λίγες πιθανότητες να αγωνιστούν.

Hamburg - Stuttgart:

Τρεις συνεχόμενες νίκες για το Hamburg (1,94 ο άσος στο ανταλλακτήριο), που είναι μακράν η πιο φορμαρισμένη, αλλά και η πιο άτυχη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Bundesliga. Το λέμε αυτό διότι ο σκόρερ Guerrero (4 γκολ) υπέστη ρήξη χιαστών και θα χάσει όλον τον πρώτο γύρο. Απών και ο αριστερός μπακ-χαφ Jansen.
Η Stuttgart (4,70 το διπλό στην Betfair) περίμενε πως και πως τη διακοπή για να πάρει ανάσες από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ο Markus Babbel έχει μετά από καιρό σχεδόν όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, με τον Hleb να επιστρέφει και τον αμυντικό χαφ Kuzmanovic, που αποκτήθηκε από την Fiorentina να ντεμπουτάρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: