1 Σεπτεμβρίου 2009

Στόχος του Κρίστιαν Νέμεθ να καθιερωθεί στην ΑΕΚ

Στις πρώτες του εντυπώσεις από την Αθήνα και την ΑΕΚ, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην Ουγγρική ιστοσελίδα «pepsifoci.hu», το νέο απόκτημα της ομάδας, Κρίστιαν Νέμεθ.
Ο Ούγγρος επιθετικός μίλησε για την απόφαση του να αφήσει την Λίβερπουλ για χάρη της ΑΕΚ, σχολίασε την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ στο παιχνίδι με την Βασλούι, το ντεμπούτο του με τον Ατρόμητο, ενώ τόνισε ότι στόχος του είναι να καθιερωθεί στην Ένωση.

«Την Τετάρτη έκανα την πρώτη μου προπόνηση, την Πέμπτη η ομάδα προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League και την Κυριακή αγωνίστηκα δίνοντας μάλιστα και ασίστ. Συνέβησαν τόσα πολλά πράγματα σε μια εβδομάδα και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω.

»Ήταν δύσκολο να αφήσω τη Λίβερπουλ, αλλά βγήκα από το δίλημμα όταν σκέφτηκα ότι θα έχω χρόνο συμμετοχής στην ΑΕΚ και όταν ο Ράφα Μπενίτεθ με ενθάρρυνε να ζήσω την ελληνική περιπέτεια.

»Την πρώτη κιόλας ημέρα που βρέθηκα στην Αθήνα συνειδητοποίησα την μεγάλη ομοιότητα, αλλά και την τεράστια διαφορά που υπάρχει με το Λίβερπουλ.

»Και εδώ ο κόσμος λατρεύει σαν τρελός το ποδόσφαιρο και οι φίλαθλοι είναι πολύ εκδηλωτικοί με τους παίκτες, αλλά η θερμοκρασία είναι περίπου 20 βαθμούς Κελσίου πάνω από την Αγγλία.

»Δεν είναι τυχαίο ότι οι προπονήσεις γίνονται ή νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για να αποφύγουμε τη ζέστη», δήλωσε αρχικά και συνέχισε, αναφερόμενος στην ατμόσφαιρα της αναμέτρησης με την Βασλούι.

«Ήταν ένα εξαιρετικό ματς αυτό κόντρα στους Ρουμάνους. Όταν η ομάδα πήρε τα πάνω της κατάφερε εύκολα και γρήγορα να σκοράρει τρία γκολ και οι οπαδοί έκαναν σαν τρελοί στις εξέδρες. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα.

»Ήταν εκπληκτική η ατμόσφαιρα στο Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο πριν είχα δει άδειο. Με δυσκολία έμεινα καθιστός και σκέφτηκα πόσο φανταστικό θα ήταν να βρίσκομαι και εγώ στον αγωνιστικό χώρο».

Όσον αφορά στο ντεμπούτο του με αντίπαλο τον Ατρόμητο, σχολίασε: «Νομίζω ότι μπήκα γρήγορα στο ρυθμό του αγώνα και ευτυχώς όλα πήγαν πολύ καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο έδωσα την ασίστ στον Μπλάνκο και είχαμε και άλλες ευκαιρίες να σκοράρουμε.

»Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς και νικήσαμε μόλις με 1-0 καθώς ο αντίπαλος μας πίεζε πολύ και ομολογώ πως σταθήκαμε τυχεροί σε κάποιες περιπτώσεις που δεν δεχθήκαμε γκολ».

Τέλος, ο νεαρός Ούγγρος αναφέρθηκε και στο ζεστό κλίμα της πρωτεύουσας, λέγοντας: «Νομίζω πως το πιο δύσκολο πράγμα, αυτό που θα πρέπει να προσπαθήσω για να συνηθίσω είναι η ζέστη και όλα τα άλλα θα έρθουν και θα πάνε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: