16 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Τεν Κάτε χαμογελά ενόψει «Γαλατά» και θέλει... τίτλο

Για άλλη μια φορά ο Χενκ Τεν Κάτε φρόντισε να ξεκαθαρίσει τον εφετινό στόχο του Παναθηναϊκού ανεξάρτητα από την πορεία στην Ευρώπη: «Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα», ήταν τα πρώτα λόγια του Ολλανδού στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» ήταν αρκετά ευδιάθετος και όταν ρωτήθηκε για το τι θα πει στον φίλο του, Φρανκ Ράικαρντ απάντησε γελώντας «αν νικήσεις, θα σε σκοτώσω...».

«Πάντα όταν μια ομάδα είναι δυνατή, σημαίνει οτι έχει και αδύνατα σημεία. Η Γαλατά είναι καλή στην επίθεση, άρα έχει και αδυναμίες στην άμυνα. Πάντως και οι δυο ομάδες έχουν ποιότητα και θα είναι ένα ενδιαφέρον ματς», είπε αρχικά ο Ολλανδός.

Για την απουσία του Σισέ, σχολίασε: «Πέρυσι παίξαμε πολλά ματς χωρίς τον Σισέ και τα πήγαμε καλά. Φυσικά και είναι απώλεια για μας αλλά έχουμε και άλλους πολλούς καλούς παίκτες».

Για το τι έχει να πει στον Φρανκ Ράικαρντ, τόνισε: «Πρώτα από όλα θα του πω... καλωσόρισες στην πανέμορφη πόλη της Αθήνας. Δεύτερον, θα του πω... αν νικήσεις, θα σε σκοτώσω. Πλάκα κάνω»!

Για το ποιες είναι οι φιλοδοξίες της ομάδας στη διοργάνωση, είπε: «Όταν ξεκινάς μια διοργάνωση, πάντα έχεις ψηλούς στόχους, να φτάσεις στο ψηλότερο σημείο, ανεξαρτήτως αν είσαι μικρή ή μεγάλη ομάδα. Θα δούμε μέχρι που θα φτάσουμε, ο χρόνος θα δείξει. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται».

Για το γεγονός πως ο κόσμος δεν θα είναι τόσο πολύ όσος με την Ατλέτικο, σχολίασε: «Με την Ατλέτικο παίζαμε προκριματικά Champions League και ήταν μια ισπανική ομάδα. Εξαρτάται και με ποια ομάδα παίζεις και ποια είναι είναι η αντιπαλότητα. Αν παίζαμε με τον Ολυμπιακό, θα ήταν γεμάτο το γήπεδο».

Για το αν είναι η ομάδα έτοιμη για το ματς, είπε: «Είμαστε έτοιμοι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί ειναι η αρχή, η πρεμιέρα. Αν δεν είμαστε, θα αποκλειστούμε. Ο στόχος μας όμως είναι ο τίτλος, μην το ξεχνάτε, είναι ο μοναδικός μας στόχος. Καλά είναι όλα τα άλλα, αλλά στόχος είναι το πρωτάθλημα».

Ανακοίνωση για τους φιλάθλους
Τη στήριξη του κόσμου στο ματς με τη Γαλατάσαραϊ ζήτησε η διοίκηση του Παναθηναϊκού με ανακοίνωση που εξέδωσε. Όπως έκανε και στα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια, η διοίκηση ζητά από τους οπαδούς να είναι κόσμιοι στη συμπεριφορά τους, γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας (οι «πράσινοι» έχουν τιμωρηθεί από την UEFA με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών με αναστολή):

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενόψει του αυριανού εντός έδρας αγώνα με την Γαλατασαράι, υπενθυμίζει στους φιλάθλους μας ότι εκκρεμεί η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA για τους πρόσφατους εντός έδρας αγώνες με τη Σπάρτα Πράγας και την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ παραμένει από πέρυσι η ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών με αναστολή.

»Τους προτρέπουμε λοιπόν να προστατεύσουν την ομάδα και να μην κάνουν χρήση συσκευών λέιζερ, πυροτεχνημάτων και καπνογόνων, καθώς και να μην αναρτήσουν πανό με μηνύματα πολιτικού περιεχομένου.

»Οι φίλαθλοί μας για μια ακόμα φορά καλούνται να σταθούν δίπλα στον Παναθηναϊκό μας με τον παλμό που μόνο εκείνοι ξέρουν διατηρώντας τη συμπεριφορά τους σε αυστηρά φίλαθλα πλαίσια.

»Επισημαίνεται τέλος ότι η κατά το δυνατόν έγκαιρη προσέλευση στο γήπεδο θα διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία εισόδου στις κερκίδες και τη συνολικότερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: