7 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΕΚ: Πολύ κοντά σε συμφωνία

Δεδομένο είναι πλέον ότι στην ΑΕΚ μιλάμε για συμφωνία προ των πυλών, στην οποία προσπαθεί να καταλήξει η ΠΑΕ με Κύπριους επενδυτές. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Παντελής Αθηνής, συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια που είναι σε πολύ προχωρημένο επίπεδο.

Πρόκειται για μία υπόθεση που εκτιμάται πως θα ανεβάσει κατά πολύ τη δυναμική της ΑΕΚ, καθώς τα χρήματα που φαίνεται ότι θα επενδυθούν μόνο σε πρώτη φάση είναι 9 εκατομμύρια ευρώ (το ποσό που υπολείπεται για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου). Το σημαντικό είναι πως πρόκειται για όμιλο επενδυτών που αρχικά έρχεται να συμμαχήσει με τους εναπομείναντες ενεργούς μετόχους (Νοτιά, Παππά και Νάσο Θανόπουλο) και παράλληλα να αποκτηθεί και ο έλεγχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Είναι επίσης πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να αναλάβει ηγετικό ρόλο σε αυτήν τη νέα εποχή που «ξημερώνει» στην ΑΕΚ ο κύριος Αθηνής. Ούτως ή άλλως, ο Κύπριος παράγοντας τον τελευταίο χρόνο έχει μπει πολύ δυναμικά στα διοικητικά της ΠΑΕ ΑΕΚ (Οταν μάλιστα ο κύριος Νοτιάς επισημοποιούσε την αναβάθμισή του σε αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, είχε πει πως είναι ο μέτοχος που ξέρει περισσότερη μπάλα απ' όλους). Από τη στιγμή μάλιστα που οι επενδυτές θα είναι δικές του γνωριμίες, ενδέχεται να βγει αυτός μπροστά στις εξελίξεις.

Τα πάντα βέβαια θα ξεκαθαρίσουν στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Νίκος Θανόπουλος την Τετάρτη. Εκεί ο πρόεδρος θα μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις, αναλύοντας επακριβώς την κατάσταση που υπάρχει και ξεκαθαρίζοντας παράλληλα το φιάσκο των μεγαλοεπενδυτών του καλοκαιριού.

Η περιβόητη συνάντηση

Το τελευταίο διάστημα είχε αναπτυχθεί μια παραφιλολογία γύρω από τις τοποθετήσεις του προέδρου της Original, Δημήτρη Χατζηχρήστου, για τη δέσμευση που είχε λάβει από μέτοχο της ΠΑΕ πως θα ηγηθεί της προσπάθειας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και θα γίνει μεγαλομέτοχος. Σε επικοινωνία όμως που είχαμε με κορυφαία στελέχη της ΠΑΕ, μας αποκάλυψαν πως η περιβόητη αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατ' αρχάς μεταξύ του κυρίου Αθηνή και του Δ. Χατζηχρήστου στον απόηχο της μεταγραφής του Σωτήρη Κυργιάκου στη Λίβερπουλ που είχε δημιουργήσει έντονο κλίμα δυσαρέσκειας κατά της διοίκησης παραμονές του ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού, που όμως αναβλήθηκε.

Σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, ο Κύπριος αντιπρόεδρος της εταιρείας (αλλά και άλλα κορυφαία στελέχη της ΠΑΕ) είχαν επικοινωνήσει και συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και αυτή η συνάντηση είχε καθαρά αποτρεπτικό ρόλο στην πιθανότητα επεισοδίων εν όψει του ντέρμπι. Από την ΠΑΕ υπογραμμιζόταν πως δεν τέθηκε θέμα στήριξης στη νέα κατάσταση και επί της ουσίας το μόνο που τονίστηκε στον ηγέτη της Original ήταν πως βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο οι επαφές με επενδυτές και πως θα ήταν ζημιογόνο για την ομάδα να υπήρχαν επεισόδια που θα δημιουργούσαν προβλήματα και εκ των έσω εμπόδια στην όλη προσπάθεια. Είναι δεδομένο πως ο Χατζηχρήστος θα τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα, γιατί επί της ουσίας τα μόνα που λέει μέχρι στιγμής είναι ασάφειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: